@opinko Všade kde sú konflikty a to nemôžeš poprieť, takéto svinstvá a ešte aj oveľa horšie sa dejú dennodenne v Afrike, Azii, Južnej Amerike, na Kaukaze atd.
Myslieť si, že toto sa deje len v Iraku, Američanmi je neuveriteľne naivné a hlúpe, momentálne prebiehajú na svete deistky, možno stovky menších a väčších ozbrojených konfliktov a denne tam zomierajú tisícky detí, len to nieje medializované...
@cerwik - a ja zas nerozumiem prečo keď niekto poukáže na nejaké nové informácie, tak to hneď niekto klasifikuje ako "zasa tie neustále nepochopiteľné protiamerické nálady"
@opinko To, že bagatelizuješ ti rovnako môžem napísať aj ja...bagatelizuješ svinstvá v iných konfliktoch všade po svete, ale ja chápem, že Irak je teraz IN, ľahko sa o ňom píše, kedže sú ho celé média a taktiež sa tam dá ľahko zapičovať na skazenú, svinskú, fašistickú Ameriku
hej hej americkí vojaci tam hlavne pomáhajú a zazvonil zvonec a rozprávky je koniec... je až vtipné ako niektorí ľudia môžu tomuto veriť... a btw aj ja sa môžem odfotiť s cigaretou v ustach a nenávidím fajčenie...( a do tejto diskusii sa už radšej vyjadrovať nebudem lebo som príliš protiamerická... )
Ja by som sa spytal takto, preco tam vlastne ti vojaci boli... kvoli comu, chranit Iracanov? ak su US taki skveli ochrancovia, preco nezasiahnu napriklad v Sudane, alebo v Somalsku kde sa deju zverstva neuveritelnych rozmerov.. alebo je v Iraku predsalen nieco kvoli comu sa tam vsetci hrnu "obranovat" ludi??? Kazdy suudny clovek si vie urobit obraz, ci uz na zaklade tychto videi alebo na zaklade dokumentov ktore boli na wikileaks zverejnene pred casom.. Bohuzial clovek je tvor do znacnej miery hlupy a lahko ovplyvnitelny, preto to, co je vidiet na videu povazuje vacsina vojakov za spravne...
Otázka je prečo vstupoval do Armády? To si myslel že ho budú platiť za sedenie na zadku ako našich? Bolo to jeho rozhodnutie žiadneho Miliardára. Najviac ma ale pobavil ten záver. NApr: "Sú to banky ktoré nám berú domy keď na tom zarobia" ako keby niekoho banka nútila požičať si.
@opinko Vnímaš to úplne nezmyselne ak by ti banka nepožičala tak si na bývanie našetríš možno za 30-40 rokov a potom postavíš dom. Banka ťa nenúti si požičať naopak UMOŽŇUJE ti si požičať aby si si dom postavil teraz a splácal ho potom. Vôbec to nieje ľahké dostať úver na bývanie a banka ktorá požičiava nepremyslene právom skrachuje a človek ktorý si požičiava nepremyslene o dom môže prísť.
Hlupak si ty!Ty si bagatelizoval,tym ze si povedal,ze vsak to je vsade.
Ja som nic nebagatelizoval.Ja som pisal o Iraku a to ze som nepisal aj o inych zlocinoch to neznamena ze tie ostatne zlociny bagatelizujem.Netreba sa uz s tebou o tom ani bavit,ked to nedokazes pochopit!
Nechapes ze banka je sucastou tohoto systemu a koli tomuto systemu nemaju ludia peniaze takze si musia pozicat.Tento system je tak nastaveny aby bankari zarabali na zlej financnej situacii ludi.
Podla teba je banka dobra pretoze pozicia a tak si mozes kupit dom.
Ale,v skutocnosti je to tak ze bankari vyuzivaju chudobych ludi a zdieraju ich...Ja som sa pytal v banke kolko by mi pozicali a vypocitali mi ze by mi mohli pozicat 2.5mil. s tym ze ja im vratim za 30 rokov spolu 5mil.Dvojnasobok.To je uzera.
@opinko Ja si šporím a za 40 rokov vložím 450 000SKK(môžeš si to prepočítať na €) o 40 rokov mi sporiteľna vyplatí 1 000 000SKK To je čo? Tiež úžera? Tomu sa hovorí úrok. Samozrejme nesmieš zabudnúť na infláciu takže ak mám úrok 5% a priemerná inflácia za tých 40 rokov bude 3% . Môj zisk bude len niekde na úrovni 2%. Rovnako ty síce splatíš 5 miliónov ale vplyvom inflácie na tom najviac trhnú v prvých 10 rokoch potom to už tvoje splácanie nebude také zaujímavé a v konečnom dôsledku prepočítane na tvoju mzdu to už nebude tak veľa ako dnes.
@opinko a práve naopak Banka zarába na dobrej Finančnej situácii ľudí. Pretože ak by si bol nezamestnaný na soc. dávkach a nemal žiadnú nehnuteľnosť tak ti 2,5mil určite nepožičajú. Na zlej finančnej situácii zarábajú hlavne firmy typu provident atp.
Za 40 rokov sa ti moze stat ze banka skrachuje,pripadne nieco ine a ty nedostanes nic.Ja som si sporil 2 roky 3.pilier a za prvy rok sa mi peniaze zhodnotili o -1000sk a za druhy rok -3000sk.Uz som to zrusil.
"Rovnako ty síce splatíš 5 miliónov ale vplyvom inflácie na tom najviac trhnú v prvých 10 rokoch potom to už tvoje splácanie nebude také zaujímavé a v konečnom dôsledku prepočítane na tvoju mzdu to už nebude tak veľa ako dnes."
A neboj sa oni by si ten urok este zvysili keby bola velka inflacia.
@opinko pozri ja poznám len chcem a som ochotný pre to niečo urobiť prípadne hľadať možnosti alebo proste nechcem a nič neurobím a ani nemusím robiť. Skúsim to ešte raz Teraz si predstav že banky neexistujú človek chce dom nemá peniaze. Čo môže? Maximálne si šetriť do prasiatka. Teraz súčasná situácia banky existujú. Čo môže? Stále si môže šetriť do prasiatka alebo si môže požičať. Je to služba buď ju chceš využiť alebo nechceš. Nič medzi tým.
Pretoze system je tak nastaveny aby si clovek poctivou pracou nemohol zarobit na dom za par rokov a tak aby si radsej pozicial.Banky by mali poziciavat bez uroku.Teraz to je tak ze zdieraju.
nie neda,pozicia...banky beru peniaze ludom ktori tam maju ulozene a aj s toho ziju,takze za to ze ich ludia zivia by im mali aspon pozicat a tak im nieco oplatit.
@Opinko Pozri máš vo vrecku 100 000€ požičal by si ich mne úplne neznámemu človeku s tým že ti ich budem 30 rokov splácať bez úroku? Ja teda nie. Mýliš si banku z charitou. Banka poskytuje službu tou službou je to že spravuje peniaze. A to čo si napísal to máš akoby si povedal že upratovačka z Tesca by ti mala chodiť pratať domov pretože tam nakupuješ a teda ju živíš. rovnako ako ťa nikto nemôže donútiť mať peniaze uložené v banke nikto ťa nemôže donútiť si z banky požičať. Je to služba chceš nechceš to je všetko. Navyše peniaze ktoré banka požičiava niesu tie ktoré vyberá od ľudí tie si požičiava od NB.
@opinko určite pilne pracuješ aby si takúto banku vytvoril. Sľubujem že si prídem požičať Ak je to nič tak prečo si tam ľudia peniaze ukladajú??? A aj výrobca Horalok zarába na ľuďoch
Ty nevidis ani ten moralny aspekt?Ze clovek vrati za 20 rokov tazkej prace co si pozicial a este ma dalsich 20 rokov pracovat lebo ho banka vyziera?Vsak to je otroctvo.
Banky su zle a ak to nevidis tak to je tvoja chyba.
Neviem ci si uz videl addendum ak nie tak si pozri:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
myslim, ze tym teroristom si bol prave ty a nie len aj podla avataru usudzujem, ze si spachal atentat na WTC.
Ten príbeh poznám už dlho, no ver, že rovnaké a ešte horšie veci sa dejú denne všade na svete...
Vsade na svete?Na SVK strielaju vojaci z vrtulnika ludi???
Myslieť si, že toto sa deje len v Iraku, Američanmi je neuveriteľne naivné a hlúpe, momentálne prebiehajú na svete deistky, možno stovky menších a väčších ozbrojených konfliktov a denne tam zomierajú tisícky detí, len to nieje medializované...
Nepopieram,ze sa to deje aj inde,ale ja teraz hovorim o tomto a je blbost ze to bagatelizujes,tym,ze sa to deje aj inde.
Nemozes,to ze ja pisem o tomto neznamena ze ine bagatelizujem.
Povedat mozes,ak je to pravda.
Neviem,ale urcite si nemyslel,ze bude sucastou vojnovych zlocinov!
Banky su sucastou tohoto systemu,ktory nuti ludi poziciat si ak chcu byvat.
Co je na tomto konspiracna teoria?
Nieje:p
Hlupak si ty!Ty si bagatelizoval,tym ze si povedal,ze vsak to je vsade.
Ja som nic nebagatelizoval.Ja som pisal o Iraku a to ze som nepisal aj o inych zlocinoch to neznamena ze tie ostatne zlociny bagatelizujem.Netreba sa uz s tebou o tom ani bavit,ked to nedokazes pochopit!
@james144
Nechapes ze banka je sucastou tohoto systemu a koli tomuto systemu nemaju ludia peniaze takze si musia pozicat.Tento system je tak nastaveny aby bankari zarabali na zlej financnej situacii ludi.
Podla teba je banka dobra pretoze pozicia a tak si mozes kupit dom.
Ale,v skutocnosti je to tak ze bankari vyuzivaju chudobych ludi a zdieraju ich...Ja som sa pytal v banke kolko by mi pozicali a vypocitali mi ze by mi mohli pozicat 2.5mil. s tym ze ja im vratim za 30 rokov spolu 5mil.Dvojnasobok.To je uzera.
Za 40 rokov sa ti moze stat ze banka skrachuje,pripadne nieco ine a ty nedostanes nic.Ja som si sporil 2 roky 3.pilier a za prvy rok sa mi peniaze zhodnotili o -1000sk a za druhy rok -3000sk.Uz som to zrusil.
"Rovnako ty síce splatíš 5 miliónov ale vplyvom inflácie na tom najviac trhnú v prvých 10 rokoch potom to už tvoje splácanie nebude také zaujímavé a v konečnom dôsledku prepočítane na tvoju mzdu to už nebude tak veľa ako dnes."
A neboj sa oni by si ten urok este zvysili keby bola velka inflacia.
@41 Aký 100% úrok zase? A to podstatné prečo by si musel? nikto nemusí. Je to o rozhodnutí.
Pozicaju 2.5mil,ale vratit 5mil. to je 100%
Ked chce niekto dom,nema na vyber,takze musi.Alebo nemusi,ale je potom bez domu.
Si to precitaj cele...
Som pisal ze ked chce dom a nema peniaze tak mu nic ine nezostava.
Preco ludia nemaju peniaze na dom?
Pretoze system je tak nastaveny aby si clovek poctivou pracou nemohol zarobit na dom za par rokov a tak aby si radsej pozicial.Banky by mali poziciavat bez uroku.Teraz to je tak ze zdieraju.
Pretoze inak su to hajzli zdieracsky.
nie neda,pozicia...banky beru peniaze ludom ktori tam maju ulozene a aj s toho ziju,takze za to ze ich ludia zivia by im mali aspon pozicat a tak im nieco oplatit.
Banka si preveri toho komu poziciava,takze to nieje neznama osoba.
A to je co za sluzbu,to nic nieje.Myslis ze oni tie peniaze lestia?To spravovanie penazi je nic.
Banka by mala sluzit spolocnosti,tym ze pozicia a ludia potom vratia a nie ze vycuciava ludi.
Zaraba na ludoch.
Banky su zle a ak to nevidis tak to je tvoja chyba.
Neviem ci si uz videl addendum ak nie tak si pozri:
» video.google.com/videoplay?docid...
PS: k tomu video toľko hlúposti že škoda reagovať.
Bankari robia z ludi otrokov takze banky su zle.