Kamarátka chce robiť so mnou sočku, lenže druhá kamarátka mi radí, aby som nerobil v dvojici, pretože za prácu sa píše len jedno meno, teda ak v sočke mala prvé meno ona, tak by mi potom bola prd platná.
A ešte by som sa chcel opýtať, že z akého predmetu
ja som robila vo dvojici a mali sme tam meno obe. ale rob to fakt radsej sama, lebo u nas som to urobila cele ja a druha to len vytlacila a dostala 1 rovnaku ako ja.
v škole vás budú hodnotiť obe rovnako, ak pôjdete ďalej, tak na okresnom kole možno tiež, ale na krajskom a slovenskom už bude len jedna z vás, druhá bude ako spoluautor, ale myslim, že jej to nepomôže pri prijímaní na výšku a tak.
a odbor si vyber taký, aký ťa zaujíma. ak to bude niečo, čo chceš ďalej študovať, tak to môže byť len plus.
píšu sa tam obe mená, no ak postupíte na krajské kolo/štátne kolo, tak obhajovať bude môcť vlastne jeden z vás.. (väčšinou je to to prvé meno ako autor, a ten druhý je spoluautor iba) čo som zažila tak tí druhí boli vlastne len takí "pomocníci", že, preklikávali prezentáciu a tak
ako ti pomôže? no pokiaľ ju budeš robiť z nejakého odboru, kde fakt niečo vymyslíš alebo dosiahneš, tak sa s tým môžeš dostať za hranice SR, získať kontakty a podobne.. ak to bude len nejaká bežná SOČka bez nejakého veľkého prínosu, vlastnej práce a praktického výstupu... tak je to len zbytočná strata času..
@greyness zatiaľ som sa nedostala do tohto tancujúceho štádia, ale verím tomu, že to dlho nepotrvá zatiaľ som rozvíjala letné plány a dumala ako pohostím náročné frájove segry
hej už začíname predtermínovať, idem "skúsiť" utorok 1 kus a vo štvrtok 2 kusy.
a aj ja sa normálne učím, tiež tu len tak nakuknem medzi podkapitolami
a inak keď tu už tak veselo spamujem vo fóre tak sa skúsim aj k nemu vyjadriť
sočka ti pravdepodobne na VŠ nepomôže a či vám uznajú tému ako dvojici záleží od školy, najlepšie je spýtať sa vyučujúcich.
A ak sa teda rozhodneš zapojiť sa do tejto činnosti, vyber si predmet, ktorý ťa zaujíma a vieš o ňom napísať, dačo zrobiť a tak...
na mojej bývalej strednej sme napríklad mali taký systém, že sme robili sočku po jednom a kto ju zrobil, ten nemusel ísť na praktickú maturitu
@motyylia jej, tak to nam akurat super vychadza! Ty mi posles stastie na pondelok a ja ti ho potom vratim a este ti aj pribalim moje, ktore dufam, ze nebudem uz co sa tyka skoly potrebovat az potom za par mesiacov na rigorozne
ak sa s tým niekam reálne dostaneš (myslím na celoštátne minimálne) mohol by si sa dostať na niektoré VŠ bez prijímačiek. záleží od odboru SOČ, aj odboru na ktorý chceš ísť a samozrejme aj konkrétnej školy na ktorú chceš ísť.
@greyness hej presne na toto som myslela :happy: a presne som sa ťa po pondelku chystala aj spýtať, či plánuješ aj ďalej dačo alebočo dovtedy nazbierame veeeľa šťastia :-S
My sme robili dvaja .. každý mal svoju prácu so svojim menom a svoju prezentáciu ktorú obhajoval .. Len jeden vyrobený model toho na akú tému sme robili.
Mal som technickú sočku a pomohla pri nábore na VS , ale dostal som sa s ňou až na celoslovenské takže neviem posúdiť či všetky sočky sa berú do úvahy.
@kittyboo@blanc preco ma oslovujete ako dievča?
no a tak sme rozmyslali nad fyzikou... ale tak ako neviem no.. chcem ist na architekturu pravdepodobne a myslim si ze ziaden predmet nie je vhodny na socku.. cize som na vazkach,..
@17 čojaviem, nemáš napísane, či si dievča alebo chlapec a dievčatá sa o to skôr zvyknú zaujímať, pardon :ehm:
a neviem, ja som robila z psychológie, ktorá ma celkom zaujíma a na niektoré odbory humanitné by ma zobrali bez prijímačiek, lebo som bola na slovenskom kole. ale tie odbory sa mi nepáčili
veď skús si pozrieť podmienky prijatia na školy, kam by si možno chcel ísť a ak budú odpúšťať prijímačky na základe sočky, tak si ju urob
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ooooch toto ma pobavilo
a odbor si vyber taký, aký ťa zaujíma. ak to bude niečo, čo chceš ďalej študovať, tak to môže byť len plus.
ako ti pomôže? no pokiaľ ju budeš robiť z nejakého odboru, kde fakt niečo vymyslíš alebo dosiahneš, tak sa s tým môžeš dostať za hranice SR, získať kontakty a podobne.. ak to bude len nejaká bežná SOČka bez nejakého veľkého prínosu, vlastnej práce a praktického výstupu... tak je to len zbytočná strata času..
"učím sa"
jaj bože simik, nejd emi to, som v štádiu zúfania si
umrem
Ale akoze baby ja sa normalne ucim! po kazdej prejdenej otazke chodim pozerat, co je tu nove
hej už začíname predtermínovať, idem "skúsiť" utorok 1 kus a vo štvrtok 2 kusy.
a aj ja sa normálne učím, tiež tu len tak nakuknem medzi podkapitolami
a inak keď tu už tak veselo spamujem vo fóre tak sa skúsim aj k nemu vyjadriť
sočka ti pravdepodobne na VŠ nepomôže a či vám uznajú tému ako dvojici záleží od školy, najlepšie je spýtať sa vyučujúcich.
A ak sa teda rozhodneš zapojiť sa do tejto činnosti, vyber si predmet, ktorý ťa zaujíma a vieš o ňom napísať, dačo zrobiť a tak...
na mojej bývalej strednej sme napríklad mali taký systém, že sme robili sočku po jednom a kto ju zrobil, ten nemusel ísť na praktickú maturitu
Mal som technickú sočku a pomohla pri nábore na VS , ale dostal som sa s ňou až na celoslovenské takže neviem posúdiť či všetky sočky sa berú do úvahy.
no a tak sme rozmyslali nad fyzikou... ale tak ako neviem no.. chcem ist na architekturu pravdepodobne a myslim si ze ziaden predmet nie je vhodny na socku.. cize som na vazkach,..
a neviem, ja som robila z psychológie, ktorá ma celkom zaujíma a na niektoré odbory humanitné by ma zobrali bez prijímačiek, lebo som bola na slovenskom kole. ale tie odbory sa mi nepáčili
veď skús si pozrieť podmienky prijatia na školy, kam by si možno chcel ísť a ak budú odpúšťať prijímačky na základe sočky, tak si ju urob