@6 Tak tu je to tak zaužívané, tiež mi to príde normálne, že som tykala napríklad aj starším užívateľom ako @ubusko.
Len niekedy sa mi stane, že napríklad pri komunikácii cez správy na takých stránkach mi niekto vyká, mnoho starších nepoužíva tykanie na internete, hoci u mladých je to úplne normálne a zaužívané, takže ak píšem niekomu napríklad o dosť staršiemu, tak často som neviem ako mám písať, pokým ešte neviem, či mi on tyká alebo vyká.
Záleží od toho či viem vek, ak áno a je odo mňa starší vykám. (Slušnosť káže)
Nedávno sa stalo, že sme mali na FB takú debatu s kamarátom a zamontovala sa do toho aj jeho sestra, ktorá ma už cez 25 rokov. Tak ja som jej slušne odpísal a vykal som jej...
Ak ma za to vyslovene nezahriaknu, tak vykám. Ak si starší so mnou potyká. Nevidím žiadne problém tykať mu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A slovenský web aj tak využívam pramálo.
nie, to bolo myslene tak ze kde nie su len pubisi
vykať? ani náhodou...ani v reáli ani na nete :d
Len niekedy sa mi stane, že napríklad pri komunikácii cez správy na takých stránkach mi niekto vyká, mnoho starších nepoužíva tykanie na internete, hoci u mladých je to úplne normálne a zaužívané, takže ak píšem niekomu napríklad o dosť staršiemu, tak často som neviem ako mám písať, pokým ešte neviem, či mi on tyká alebo vyká.
(a celkovo, vplyvom angličtiny a fínčiny si odvykávam vykať a hoci slovenčinu mi to ešte nenakazilo, v nemčine mám problém prejsť z du na sie
Nedávno sa stalo, že sme mali na FB takú debatu s kamarátom a zamontovala sa do toho aj jeho sestra, ktorá ma už cez 25 rokov. Tak ja som jej slušne odpísal a vykal som jej...
Ak ma za to vyslovene nezahriaknu, tak vykám. Ak si starší so mnou potyká. Nevidím žiadne problém tykať mu
niet zač :d