Keďže v školskom časopise mi to odmietli uverejniť, lebo to vraj nie je len recesia, ale čistá kampaň, tak to hodím aspoň sem. Berto to vážne len ako karikatúru, nie je to nič menej (viac).

Koho tak asi pôjdem voliť v júni? Na výber mám z 18 politických strán od výmyslu sveta, ľavých, pravých, stredných, veselých aj európskych (???). Čo ma prekvapuje, že nie každá strana má program. Čo je na západe nepredstaviteľné je na Slovensku realitou. Prečo taká strana vôbec kandiduje? Možno preto, lebo aj strany čo program majú ho často majú len na ozdobu. Po voľbách programy zmiznú ako sneh na jar.
Napriek tomu ma niekoľko programov upútalo. Sú jednoducho super. Taký Smer chce ukázať správny smer a ďalej budovať sociálnu demokraciu. To v preklade asi znamená toľko: „ Budzeš robic kým nezdehneš, aby še tí co neroba mali dobre v sociálnom štáce, lebo ochvilu nebudze mac kto robic.“
Ešte lepšie sa vyfarbili chlapci z SAS. Že Sloboda a solidarita. S čím? Marišku si kúpim aj dnes a ten adrenalín pri pomyslení, že je nelegálna ma poteší viac, ako sama tráva. Deregulácia je tiež fajn, ale Bahamy sú inde a Švajčiarsko je predsa Švajčiarsko a svoj účet si už nepresťahujem. Takže sorry chlapci, ale ste z kola von.
AZEN? Jaj to ten Urbáni čo si u nás robil kampaň? Ako nechcem uraziť nikoho, ale prečo ste opustili chudáka Vladka? Najprv Ivanko, ktorý sa pripojil k Robkovi a teraz aj vy? Je mi z vás zle pán neviem aký zástupca pri nejakých ľudských právach. Takto zradiť priateľa a nechať ho samého v takom veľkom dome.
Strana rómskej koálicie tu robí čo? Autonómia vagy mi? Čhajori soskeres, more? Mište! NEM! „Svoje nedáme cudzie nechceme,“ to by bol dobrý slogan.
Chudák Vladko, každý ho opustil, ostala mu v rukách len spravodlivosť. No čo viac môže chcieť? Podľa mňa dôchodok a ja mu ho doprajem. Nekrúžkujem.
Kde sú Konzervatívny demokrati Slovenska? Oni nekandidujú? In memorian pán Mikloško, po mne ste boli posledný v politike, kto nikdy nebol komunista.
Ale, ale, KDH tu predsa je. Čudná to družina Jánošíkov na šíkoch s krížom na prsiach zavesených na kovových retiazkach. Ora et labora, hmmm in politica? In nomine patris et filii et spiritus sancti – stále sa zíde niekto kto sa modlí za dobro krajiny a rozpad EÚ. Pokoj s Vami, ale bez môjho krúžku.
Niekedy som sa snažil stavať mosty, ale nejako sa mi to nepodarilo. Slota aj tak hovorí o tom, že Maďari nacvičujú prechod cez vodné toky. Žeby to malo byť po maďarsky celé? Aj to most? Most a híd robban (teraz vybuchuje most)?
Nová Demokracia? To je kto? Neviem, nevolím a basta.
SDĽ je pekná strana, lenže neponúka nič iné čo by nám neponúkal Smer, samozrejme bez ich členov, no zatiaľ vedie nepriateľ. Proletári Slovenska bojujte medzi sebou.
Posledný do skladačky červených diablov – KSS. Nový vodca vo forme Hrdličku toho sľubuje veľa, vyzerá ako Stalin a je nekompromisný ako Lenin. Možno sa vráti aj Bolová, keď sa jej už strana zdala nedostatočne komunistickou. Možno si ešte spolu zahŕkútajú všetci červený raz spoločne mimo vlády.
Palčáky? To sú tie rukavice alebo nie? Tie, ktoré nemajú dierku na každý prst, len pre všetky jednu a pre palec sólo. Akože nie? Csáky Pál? Tak je to hneď iné. Škoda toho vzrušenia. Čo ponúka? Iba zámienku pre SNS.
Jaj na SNS by som bol aj zabudol. Neviem čo by bol povedal Rázus na svojich nasledovníkov. On sa snažil zlepšiť postavenie Slovákov, ale Janko je iná káva, on celú filozofiu strany zdokonalil. Všetko sa začína od seba, samozrejme, ako môže niekto pozdvihnúť národ ak nevie finančne pozdvihnúť ani seba . Malý krok pre národ, ale veľká sume pre národniarov! A obrovským bonusom je, ak máme v krajine aj nejaké menšiny , lebo čím viac ich potlačíme tým viac vyzdvihneme Slovákov, aspoň naoko.
Miki má problém s vysvetlením financovania len preto, lebo zlý Robko zakričal chyťte zlodeja. To už vážne neexistuje ani zlodejská česť? Kde len to Slovensko speje?
Keďže, každý len klame, zavádza, kradne alebo sľubuje dereguláciu s trávou rozhodol som sa voliť jedinú úprimnú politickú stranu – Paliho kapurkovú – veselú politickú stranu. Prinášajú na scénu totiž niečo nové. Konečne sa niekto nebojí povedať pravdu o tom, prečo kandiduje a čo by chceli v prípade vládnutia. A navyše svojím sortimentom sa presne trafili do chutí celého multikulturálneho Slovenska. Dobrú pálenku a klobásu totiž neodmietne ani Árpád, Deži, Vasilij, Otakar, Mieśko a nejaký Ľubomír už vôbec nie.
Plačem len nad tým, že nie je koho voliť. Skoro každý (s)klamal. Zakončil by som to vetou slávneho mysliteľa A.D. z LM: Keby voľby mohli niečo zmeniť, už by ich dávno zakázali.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár