Musím prosto niekde uľaviť svojmu zhrozeniu. Neviem, aká veková skupina tu má zastúpenie, a možno ma dotknutí prudko ukameňujú, ale bohužiaľ. Kto do teba kameňom, ty doňho chlebom. A keďže ani mňa nebaví siahodlhé čítanie, vyjadrím sa čo najstručnejšie.

Kam tento svet speje???

Pozerám jednu nemenovanú stránku na facebooku, a tam nejaké dievča píše: Mám skoro 13 a som stále panna. Som na to veľmi hrdá.
WTF??? To je teraz akože vzácnosť, keď je nejaká trinástka neopichaná?

Mala som na strednej spolužiačku, tá v 13 prvýkrát spala s chlapom. Bolo to nechutné a odvtedy mala dotyčná nálepku... no, viete. Ja som v tom čase šila šaty pre svoju barbie, kúpala svoje bábätko, predávala som v obchode alebo som si otvorila reštauráciu, kde sa dala objednať len voda. Podľa toho, na čo som mala náladu. Kde sa to dnes vytratilo???
Je jasné, že ak by som mala dnes 13, bola by som najväčší exot. Na sociálnych sieťach pribúdajú fotky zmaľovaných báb s výstrihom po pupok, našpúlenými perami a provokatívnymi komentármi. A keď si raz za čas poviem, že dobre, pekné dievča a čakám že budem závidieť svojej rovesníčke, zistím, že pozerám na fotku dieťaťa.

Pokiaľ nemáš v 13 prvého chlapca, prvé rande a prvú pusu, si mimo. A ak máš aj niečo viac, si hviezda partie.

Mám 13 ročného brata a bojím sa, že sa pokazí spolu s touto dobou. Jediné šťastie je, že je to chlapec, ktorí, ako vieme, dospievajú zväčša neskôr, a navyše zažraný do počítača a kamarátov.

NEVIEM, čím to je. Že dievčatá chcú proste dospieť tak skoro. A potom sa divme detským tehotenstvám. Nárastu pedofílie. Zneužívaniu.

Mám 19 a len teraz som dospela. Ale cítim sa ako na dôchodku. Môj vek prežívajú baby na začiatku puberty.

Nechcem v tomto príspevku vyzerať žiarlivo, závistlivo, moralisticky alebo mamičkovsky. Len som si uvedomila, že sa vraciame do stredoveku, kedy 15 ročné dievča už bolo starou dievkou. Alebo sa približujeme chudobným moslimským krajinám. Vážne neviem, čo robiť. Ale niekto by to mal zastaviť...

 Je to možné?
Komentuj
Napíš svoj komentár