Svoje najsamlepšie blogy zvyknem začínať nejakým úvodom, ktorým Vás všetkých dostanem. Dnes to tak nebude. Ignorujte teda predchádzajúce vety, aj túto.(Zase som sa trošku zamotal, ale budiž, proste čítajte ďalej a o EROTICKÚ SHOW máte postarané).

Všetko sa to začalo niekedy minulý týždeň, kedy za mnou došiel celý natešený Esso, že naša obľúbená superskupina, Karpina bude mať koncert v Randalli. Po nejakých oraganizačných patáliách sme sa tam dostali.

Ešte sme boli spolu s Marekom kuknúť našeho nového bicmana, stretli sme mnoho ľudí, medzi nimi aj môjho spolužiaka Janka, ktorý nám povedal, že u nás na škole odstránili zo záchodov toaletný papier, mydlá a uteráky.

Ďaľším plánovaným krokom bude zamurovanie pisoárov, lebo do nich ľudia cikajú a uzamykanie kabínok, lebo do keramických výrobkov v nich hádžu ľudia neidentifikovateľné predmety.

Ostatné zmeny sa týkajú kobercov v triedach. Koberce tam už oficiálne nie sú(aj keď sa tam stále nachádzajú) a nikto na nich nesie stáť, ležať, alebo sedieť, čiže napríklad ja, ktorý mám lavicu na koberci, sústavne porušujem poriadok školy a mal by som byť exeplárne vylúčený.

Následne sme sa zúčasnili pouličného koncertu rómskych spoluobčanov prezlečených za Peruáncov, hrajúcich na viac ako na half playback.

Potom sme sa pobrali na 203-ku, pričom sme boli za zastávke svedkami najdlhšieho krku na svete(fotka).

Pri Randalli som stretol všakovakých ľudí(Magaman, The.Wall...atď) a obnovil nejaké staré kamarádstva, ale to už bol čas ísť dnuká, nechať sa ošuntiť predavačom lístkov o 30 korún a byť obšahaný jedným hlavohruďom. Nacpali sme sa až do predu a čakali sme na začiatok.

Ten ako vždy prešvili tak o hodinku, takže sa niekedy okolo deviatej hodiny večernej rozpútalo príjemné peklíčko pod plátnom, na ktoré bola premietaná, ako vždy, vinikajúca projekcia počas celého koncertu.

Začali prerábkou "Ó Maňo" od Janka Kurica a Věry Bílej. Elvis(spev) bol prezlečený za Věru(fotka) a gitarista Peťo za Kurica. Zvuk bol miestami trošku prehulený, čiže som textom občasne nerozumel. Ale čo, ako správny Karpiňák ich mám do podrobna naštudované . Nesmiem zabudnúť podotknúť, že pri viacerých pesničkách im vypomáhala klávesáčka.

Nasledovali osvečené pecky, ako dvojica politických: Doktor Fico a Vladko - kapustná hlava, Palo Lászlo, JPG?, alebo môj favorit - Berta, na ktorú som metal úplne najviacej.

Prišlo však aj na veci staršieho rázu, ktoré nezvyknú hrať, ako napr. Schinlerov Zoznam (s Martinou Šindlerovou na plátne), alebo Roľnícka Beseda (s obrázkami z 1. Májových manifestácií).

Asi v polke palylistu Elvis zahlásil 15 minútovú pauzu, aby boli "ako správna komerčná kapela". Prítomní nesúhlasili, tak sa od toho upustilo. Druhý gitarista, Tomáš, spustil tóny slovenskej hymny a na malé vyvýšené pódium sa vyniesla nejaká bloncka v latexe.

Začala sa erotická show. No proste sa tam tá neveľmi pekná pani vlnila, rozťahovala nohy a vyzliekala sa. Poviem pravdu, moc ma to nebralo a preto som ocenil, keď sa hymna dohrala a na pódium vybehol chlapík v obleku a navliekol župan na tú tetu.

Pokračovalo sa ďalej vo veľkom štýle vecami ako Slovenský Národ, Tsunami, alebo vinikajúcou satyrou na Mika Hladkého - Semenníky. Po zhruba 20 pesničkách kapela pódium opustila, ale my, čo sme videli na setlist, sme vedel, čo má ešte nasledovať.

Diváci nesklamali a vrieskali: "My sme Slovan a my sme tu doma!" Bol som prekvapený, koľko belasých fanatikov sa tam nachádzalo. Jeden sa ešte behom prvej časti koncertu precpal dopredu a strčil Elvisovi do rúk tričko Slovana. On sa netváril príliš nadšene, ale nechal si ho.

Ako prvý prídavok mali napísanú Prievidzu, ale ľudia sa stále dožadovali Slovanistickej Hymny. Elvis to však zvládol bravúrne a vraví: "Prosím vás, nechajte nás zahrať najprv Prievidzu, my to tu máme tak napísané a my to inak nevieme, potom bude Slovan!"

Po spomínanej Prievidzi prišiel osudný Slovan, kde si celá preplnená sála skoro omlátila hlavy o strop ako skákala. Odohral sa tu aj jeden neveľmi pekný incident. Jeden týpek, stojaci priamo pod Petrom mu celý čas prskal pivo na jeho gitarku, až to Peťo nevydržal niečo na neho reval a po konci pesničky vymenil gitary a zavolal hlavohruďov nech ho "do*ebú, ko*ota."

Viem, prečo bol taký, jeho Ibanezka mohla stáť tak 70-tisíc.

Môj cieľ bolo chytiť paličku, aby som mal dve. Tak som sa pri konci poslednej pesničky postavil na zábrany(nie úplne hore)a chytal som ju. Bohužiaľ sa mi vyšmykla z rúk a padla do davu.

Tak sme aspoň počórovali brnkátka zo stojanov, zobrali setlist a vybrali sa do šatne pre hudobníkov.

Tam mi Peťo povedal, že idú čoskoro nahrávať nový matroš, a že nový album vyjde na jeseň. Ďalej som sa dal do reči s druhým gitaristom, Tomášom, ktorý mi potom doniesol jendu paličku, ktorá ešte ostala na pódiu. Takže mission accomplished!

Potom sme sa chvíľu rozprávali o hudbe a Emil od neho dostal brnkátko. Následne sme sa už definitívne vrátili ku mne domov taxíkom. Tu sa stal ďaľší fórik:

Taxikár bol strašne príjemný, celý čas vtipkoval o policajtoch a politikoch. Keď som mu platil, tak som mal dať 177,-. Dal som mu dvojkilečko a on sa pýtal: "Mám vám vydať?". To je čo za otázku? "Iste," odvetil som a on mi aj tak dal o tri korunky menej. Ale čo, no tak som mu dal nútený tringelt.

Celý mokrý od piva a potu sme sa už len poriadne napili a zaľahli do pelechov. (Nemyslite si, že spal Esso so mnou v jednej posteli, ustlal som mu gauč).

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
black_soul  20. 4. 2008 16:18
yeah znie to ako vydarený koncík

lol a z toho dlhého krku mám nechápačky to kde nabral??
 fotka
punk_rock_girl  20. 4. 2008 17:16
ja si na Karpinu musim pockat do 1.augusta ale uz ted sa tesiiim
 fotka
might-sphere  20. 4. 2008 18:05
Oh yeah ...znie to docela vábivo. . .škoda no škoda že ja na takéto veci nemôžem ^^...ale však to raz príde xD
 fotka
lilu  20. 4. 2008 22:09
Tá "teta" ma dostala...
 fotka
galinka  20. 4. 2008 22:51
Takže tí Slovanisti z dnešku čo boli v Medickej a robili tam bordel, boli ešte v eufórií z tohto koncertu?

Rozmýšľala som že som ti sem chcela ešte niečo napísať, ale vôbec si nepamätám čo

P.S.: Príjemne sa to čítalo
 fotka
saddath  21. 4. 2008 14:24
najlepsie su zazitky koncertove
 fotka
bezruka100nozka  21. 4. 2008 17:44
cooo sak on ta obabral o 3 koruny! strasne
 fotka
dudri  21. 4. 2008 19:21
Sa smej, mi chybali na kupu Kacera Donalda:/
 fotka
bezruka100nozka  22. 4. 2008 15:35
a ako si to teda vyriesil?
10 
 fotka
dudri  23. 4. 2008 08:30
Som si ho musel zobrat na sekeru od pani stankarky
11 
 fotka
bibo  25. 4. 2008 22:45
tribuny a hraci sme jedno telo ! odstrelime vas ako nabite delo !



12 
 fotka
sayre  28. 4. 2008 21:31
jooj mala som tam ist aj ja kurnik no nevadi.. nabuduce



a nebola by som to ja kebyze sa nepochvalim, ze aj ja som ta stretla!
13 
 fotka
sheena205  1. 5. 2008 18:14
jej ja som na tie narodeniny uplne zabudla....hanbim sa ze som nebola na oslave svojho najoblubenejseho klubu ale navadi...prezijem....vyzerá to ze zabava bla fakt genialna......az zavidim
14 
 fotka
zabeus  13. 5. 2008 21:16
Mohlo byť fajn

A ten hlavohruď ošahávajúci z toho vždy mrazí
15 
 fotka
ciernaruzicka  31. 5. 2008 18:46
no,ked zase po case citam tvoje blogy,vidim,ze koolko forikov sa ti stava hahaa nieco neuveritelne
Napíš svoj komentár