Nebol som si úplne istý správnosťou Scieninho rozhodnutia. Podľa starých záznamov sa nájazdy na cely väčšinou hlásili dopredu. Iste, väzni si vďaka tomu mali čas poschovávať svoje zbrane, ale takto budeme skutočne pod Warnerovým drobnohľadom. Warner to určite prehlási za porušovanie práv väzňov, hoci by sa to dalo brať aj ako prevencia pred ďalším násilím. Stala sa tu predsa vražda! Aspoň on teda tvrdil, že je tu aj tá možnosť.



,,Via, choď to Warnerovi oznámiť. Myslím si, že by bol rád pritom," otočil sa na mňa Vacuus s podlým úsmevom. ,,A daj si na čas," Via bez reptania prikývla. Povedal by som, že Via považuje za potrebné, aby sa razia spravila, lebo ona sama bola dosť veľká humanistka. Sibeon ju ešte nemal čas zmeniť. ,,Adam," pozrel aj na mňa a ukázal na vežu. ,,Budeš riadiť otváranie a zatváranie cieľ." Všimol som si, že väčšina väzňov sa už snažila vykúkať z ciel a zistiť, čo sa to deje. Vacuus o tomto čase bol nevídaným javom.


,,Dobre," pípol som a radšej poslúchol. S Vacuusom som sa prieť nechcel. Musel som poslúchnuť i keď som mal skutočne z Vacuusvoho a Scieninho plánu triašku. Nenaštveme tým iba Warnera. Naštveme tým aj väzňov.


,,Vstávať a cvičiť holúbätká!" Vacuus vytiahol obušok a tresol ním na prvú cele. ,,Adam! Táto časť," ukázal na niekoľko cieľ. Mierne sa mi klepali ruky, lebo osobne som s tými počítačmi ešte nevedel úplne narábať. Keby som naraz otvoril priveľa cieľ mohlo by prísť k výtržnostiam. Vacuus si dal otvoriť prvé tri cely, čo dávalo logiku, lebo na to boli traja. Ten kretén Neil mal s Warnerom popíjať kávičku a predbiehať sa v hovore o tom, kto z nich dvoch je väčší kretén. Aspoň to mi tvrdila Scio.


,,Von! Padaj! Nebudem sa s tebou naťahovať!" snažil som sa prispôsobiť tunajšiemu prostrediu, lenže veľmi mi to nešlo. Nikdy som nebol konfliktný. Scio sa však správala rovnako ako Vacuus. Agresívne, arogantne a chladne zároveň. Drapla väzňa za lakeť a doslova ho vyhodila z cely. Keby nebol niekoľko násobne silnejší ako ona. Tak skutočne pristane na nose.


,,No tak. Bez reptania," Laxus to robil skoro ako rutinu. Ako niečo, na čo bol zvyknutý, čo bol nezmysel, lebo v živote nevystrčil nos z tábora. Pokojne väzňov vyviedol, tí jeho sa ani veľmi nevzpierali. Laxusovej postave sa ťažko hovorilo nie. Vacuusa sa zase báli. Ani som sa nedivil, že Scio musí toľko vykrikovať. Pri nej predvádzali niečo, čoby sa dalo pri dobrej fantázii považovať za odpor. Až nato, že Scio sa s nimi nesrala a pokojne ich trafila po krížoch obuškom.


,,Toto nemôžeš! To ti nikto nepovedal!" zreval jeden z väzňov na Scio, keď ich vyháňali celu po cele. Vždy prezreli dôkladne ich a následne vyhadzovali matrace, párali ich, prezerali knihy a prechádzali hygienické potreby. Väzni samozrejme odporovali korenistými nadávkami a húkaním, keď im bachári prehadzovali majetok. Scio s Vacuusom sa však rozhodili otvárať cely iba po troch naraz, čiže po šesť väzňov. Takto to bolo menej nebezpečné.


,,Ty čubka! Počkaj až sa mi otočíš chrbtom!"

,,Povedal som ti, aby si sa ma nedotýkal!"

,,Nechaj to na pokoji, ty chudák!"



,,Okamžite to vráť, lebo ti gule odtrhnem!" väzni sa doslova prebiehali v pokrikoch. Vešali sa na mreže a robili bodrel. Traja bachári sa však nezastavovali. Každému, kto vystrkoval rožky uštedrili poriadnu ranu. Neohlásená razia na cely sa dokonca javila ako veľmi úspešná. Bachári jedna radosť vyhadzovali nebezpečné, zakázané a ostré predmety, ako boli ručne vyrobené, primitívne zbrane, či dokonca nože alebo šrobováky, ku ktorým sa väzni dostali ktovie ako.


,,Hej!" mierne som nadskočil, keď Scio zrevala. Jeden z väzňov ju rýchlo zozadu chytil uväzniac jej ruky a pokúsil sa ju tresnúť o stenu. Nepredpokladal, že kríženec bude dosť rýchly. Scio stihla zdvihnúť nohy a tak neskončila na stene jej tvár, ale chodidlá. Prudko sa odrazila, až väzeň skončil na chrbte. Jej pád prirodzene zmiernilo jeho telo. Scio vyskočila, nestihla sa však ani zahnať a na telo väzňa dopadlo niekoľko úderov od Laxusa a Vacuusa. Zhnusene som sa otočil, lebo tí dvaja sa nekrotili.


,,Budete ešte robiť sprostosti?!" zhúkol Vacuus, keď Scio zahnala päticu väzňov už do vyprataných ciel. Mnoho väzňov po krvavom útoku Vacuusa s Laxusom stíchlo. Teda, asi by som mal hovoriť po Vacuusovom. Laxus sa uspokojil s pár ranami, lenže Vacuus väzňovi rozbil lebku až ostal mimo. Keď upír ostane mimo, nie je to dobrý znak. Naznačuje to beštiálnosť útoku a fakt, že bachár mieril na pre človeka smrteľné miesta.


,,Čo sa to tu deje?!" konečne. Posadil som sa, keď sa na konci chodby objavili Neil s Warnerom a Viou. Via zamierila ku mne do veže a s maskou pokerového hráča si sadla vedľa mňa. Vyhodila si nohy na stôl a prisahal by som, že keby mala pilník, tak situáciu ignoruje a začne s manikúrou.


,,Áááá áno," Vacuus húkol a pohodil na Warnera rukou. Neil ostal stáť s nenávistným výrazom v tvári, ale Warner prebehol chodbu a zohol sa k väzňovi, ktorý ostal ležať na podlahe v kaluži vlastnej krvi. ,,Veľavážené publikum!" Vacuus sa obzrel po celách a väzni skoro ako na rozkaz zmĺkli. Všetky oči boli razom na ňom. ,,Toto je ten muž, presne tento," ukázal na Warnera, ktorý čupel pri väzňovi. ,,Kvôli ktorému musela nastať takáto nepríjemná razia."


,,Čože?! Ja som žiadnu raziu nenariadil!" Warner rýchlo od tela vstal. Za prvé vedel, že sa musí pred väzňami obhájiť a za druhé..., no za druhé hovoril pravdu.


,,To síce nenariadil, ale dal si nám jasne pocítiť, že ak sa bude opakovať dnešný incident, tak pre väzenie vyvodíš dôsledky," odvetila Scio pokojne, hoci jej hlas bol pevný a dala si pozor na to, aby ju počulo čo najviac väzňov v okolitých celách.



,,Aby sa situácia viac neopakovala, museli sme rázne zasiahnuť. Keby ste nás nechali telo pokojne pochovať a uzavrieť to ako samovraždu, nebolo by to potrebné. Ibaže, pán
Warner!" Scio zrúkla a otočila sa na väzňov. ,,Sa domnieval, že dnešná tragédia je naša chyba. Naznačil, že si nerobíme svoju prácu dosť dobre. Čo poviete? Teraz je to už dobre?!" spýtala sa väzňov.


,,Húúúú!" ,,Fúúúúúj!" ozvali sa väzni na raz a búchanie do mreží zase nabralo na intenzite. Warner chápal, že Scio s Vacuusom proti nemu otočili väzenie behom pár minút a to on ani nemusel nič urobiť.


,,Toto si vyžeriete," zasyčal nenávistne. Scio sa iba zaškľabila. Vacuus ani to nie. Jednoducho, ako keby nebol nikdy vyrušený podišiel k ďalšej cele a vyhnal ďalších väzňov. Tí išli prekvapivo dobrovoľne. Táto razia ho doslova bavila. Nielenže ňou naštval Warnera, ale sám si ju užíval. Prišlo mi, že je rád keď má zámienku väzňa udrieť alebo ho nejakým spôsobom ponížiť.



,,Už sa teším," šepla Scio a tiež sa mu otočila chrbtom aby pokračovala v razii. Warner stihol
ešte zlostne oznámiť, že poranenému pošle lekára. Warner síce mieril hneď za Woraxom, ale
neprešli poriadne ani dve hodiny a my sme mali viac nazbieraných zbraní a nedovolených predmetov ako sa hádam zmestilo do jednej pivnice. Po väzení sa tiež rýchlo rozšírilo, že Scio s Vacuusom nariadili tvrdú prehliadku kvôli Warnerovi a Warner, ktorý chcel byt s väzňami za dobre a pomáhať im sa týmto dostal do nemilosti a to tu nebol ani prvý deň. Hold reputácia v Sibeone je dôležitá.





,,Mali by ich oboch zavrieť! Obaja sú magori! Ako Vacuus, tak Scio!" húkal naštvane Eliot a behal okolo dobitého väzňa, ktorého si dal priviesť. Keď sa Via vrátila do veže ponúkol som sa, že ho s dvoma väzňami zaveziem na ošetrovňu. Nechcel som sa vracať. Scio s Vacuusom ešte stále šaleli. Rozhodli sa, že prehliadka neskončí, kým nevypracú všetky cely. Takto sa skutočne dostaneme do nemilosti.


,,Hmm," bola moja jediná odpoveď. Zatiaľ čo Eliot kmital okolo zraneného väzňa spolu so sestričkou, druhý lekár ležal na voľnej posteli s notebookom na kolenách a podľa zvukov, ktoré sa od počítača ozývali by som povedal, že hrá nejakú strieľačku. Zatiaľ mlčal a zranený väzeň ho nijako nezaujímal.


,,Nechcel by si mi náhodou pomôcť!" utrhol sa na neho Eliot po pár minútach. Ja som tu ostal pod zámienkou, že väzeň by mohol byť nebezpečný a tak som tu ako ochranka. Eliotov pohľad mi dal na známosť, že si myslí, že mi kompletne šibe. Sotva by mohol byť nebezpečný niekto, kto je polomŕtvy.


,,Zvládaš to," odvetil chlap na posteli a mne začínalo dochádzať, že to nie je človek. Aspoň nie tak úplne. Kríženec. Môj nos dráždil typický pach vlkodlaka. Keď Eliotovi odpovedal pozrel na mňa, zaškeril sa a žmurkol. To ma potešilo. Tiež si myslí, že je Eliot totálne vyšinutý magor? Sestrička sa na neho síce zlostne zamračila, povedal by som, že sa poznajú. Navyše aj ona smrdela vlkodlakom. ,,Kto si vlastne ty?"


,,Adam," odvetil som, keď mi došlo, že otázka patrila mne. ,,A ty?" rozhodol som sa pôsobiť uvoľnene. Koniec koncov som bachár. Väzenie by mi malo patriť. Nepatrilo. Hoci mi zo začiatku prišlo, že som konečne doma, po pár dňoch sa všetko zmenilo. Sibeon sa na mne vŕšil. Otočil sa proti mne a z väzňov som začínal mať hrôzu. Možno mi Ictis povedal, že je tu pre mňa, lebo niečo dlžil môjmu otcovi, ibaže toho som nenávidel. Nedokázal som mu odpustiť to čo urobil a keby som zistil, kto to je, tak by prežil maximálne pár hodín. Pomstil by som sa!


,,Moje meno je Velox," lekár zo seba zhodil notebook, zoskočil z postele a predviedol niečo ako pukrle. Mierne ma to zarazilo. Vyzeral, že má dobrú náladu. Dobrá nálada v Sibeone? To netuší kde je? Alebo je to rovnaký cvok ako môj brat, že ho Sibeon fascinuje. ,,My dvaja sme sa už niekde videli. Si z tábora."


,,Všetci kríženci sú z táborov," odvetil som logicky a trhol ramenami. Velox prikývol a podišiel. Evidentne som ho zaujal viac, ako pacient. Eliot sa stále snažil liečiť rany na tele väzňa, hoci bolo úplne jedno či ho nechá na zemi vo väznici alebo ho prenesie sem a bude okolo neho poskakovať. Je to upír! Za pár hodín bude rovnakou smrtonosnou beštiou ako pred tým. Navyše si to zaslúžil. Napadol Scio. Čo čakal? Že to ďalší dvaja naštvaní bachári nechajú tak? Vlastne ma prekvapilo, že ho Vacuus rovno nezastrelil. Vždy potreboval iba zámienku.


,,To áno. To, že si z tábora iba konštatujem. Poznám ťa v inej súvislosti. Viem, kde som ťa videl. Poznám tvoju zložku. Tvoju i tvojich súrodencov," hrklo vo mne. Určite nás bolo viac, ale vedel som iba o Neilov. Mohol tento chlap tušiť, kde sú moji ostatní súrodenci? Navyše je idiot, prečo hovorí, že sme sa už videli, keď to bol on, kto videl moju zložku.


,,Mojich súrodencov? Mám brata," odvetil som a odlepil sa od steny. Velox sa zaškaredil a rukou pohodil na dvere. Nechcel hovoriť pre Eliotom. Myslel si, že je to príliš osobné? Velox vyšiel z miestnosti a ja neisto za ním. Scio týmto novým neverí. Mal by som mu veriť? Prečo sa pýtal na meno, keď tušil kto som? Potvrdzoval si, že sa nemýli?


,,Tvoj otec je v tomto väzení," vybafol na mňa, ledva som za sebou zavrel.


,,Žiadna novinka. To už viem," založil som si ruky na prsiach a znovu sa oprel chrbtom o dvere. Keby mi to už Ictis nestihol oznámiť, asi by ma vydesil. Nemá príliš chochmesu. Ako keby nevedel, že kríženci netúžia vedieť o svojich rodičoch. ,,Už ma informovali. Netuším však, kto to je. Ictis..."


,,Ictis, samozrejme," skočil mi do reči s pobavením. Kto to, do kelu, je? Pozná aj Ictisa? ,,Vždy sa okolo tvojho otca motal. Tvoj otec ho vraj chránil a učil. Bol mu skoro ako syn. Ictis tu skončil hlavne kvôli tomu, že tvojho otca nasledoval." Ictis tvrdil, že mu otec pomohol. Ak to tak bolo, musela to byť veľká pomoc, keďže Ictis otca viditeľne nevinil za to, že je tu zavretý.


,,Kto to je? Ktorý väzeň," snažil som sa, aby to neznelo veľmi dychtivo, ale túžil som sa mu pomstiť. Už od svojho narodenia ma učili nenávidieť ho a ja som mu chcel svoju nenávisť predviesť. Chcel som, aby si zažil to, čo spôsobil on a nie iba mojej matke.


,,Poznám tvoju kartu a tvoje posudky, Adam. Nie som blázon. Nemôžem ti to povedať. Jednal by si skratovo," pevne som zovrel sánku a aj prsty sa mi bolestivo zaryli do dlaní. Hovoril síce pravdu, ale ako je možné, že sa dostal k mojim osobným záznamom! Všetko čo som v tábore povedal mohlo ostať iba u psychologičky. ,,Cítiš k nemu zášť. Nemôžeš za ňu. Je vychovaná. Tábor ťa prinútil aby si ho nenávidel, rovnako ako k tomu núti všetkých krížencov."


,,Nemuseli ma k ničomu nútiť! To, čo urobil ma núti ho nenávidieť!" štekol som a došlo mi, že som si pochoval akúkoľvek príležitosť vymámiť z neho odpoveď. Teraz mi už nepovie kto je môj otec. Lenže prečo? A kto Velox vlastne je, že o mne vie všetko? Povie mi aspoň mená súrodencov?


,,Práve preto ti nepoviem meno. V mojej práci by vyzeralo veľmi zle, keby bol môj objekt záujmu zabitý vlastným synom. Hoci, bolo by to poetické a rozhodne by si moja práca získala sympatie skupín, ktoré veria v spravodlivosť oko za oko, ibaže ja nechcem aby môj výskum
skončil predčasne. Rozhodne sa však teším, ako sa to bude vyvíjať a rád poznám syna môjho objektu."


,,Čo si, do pekla, zač? Nejaký vedec?" dochádzalo mi to. Práca? Hádam, že píše prácu o mojom otcovi. Prečo? V čom, okrem toho že je psychopat, je výnimočný?!


,,Dá sa povedať. Už keď som bol dieťa tvoj otec ma fascinoval. Bolo skoro nemožné ho chytiť a jeho cieľ za každú cenu stvoriť čo najviac krížencov je fascinujúci. Rád by som zistil, na čo celú dobu myslel a o čo presne mu išlo. Chápeš? Jeho pohnútky. Ty si istým spôsobom jeho súčasťou, ale Neil mi podľa karty príde fascinujúcejší ako ty...," zarazil som sa. Isto, Neil je magor. Otca skoro rešpektuje. Netuší, kto to je, ale je mu vďačný. Omieľa, že ten chlap nám dal život. Vôbec neberie v podtaz tie životy, ktoré tým zničil. ,,Rovnako ako ja, aj on sa zaujíma o vášho otca. Rovnako ako ja, aj on by rád vedel, čo sa preháňa v hlave niekomu, kto kráča nevidený krajinou a plodí ďalšie a ďalšie deti. Aký to má asi význam?"


,,Žiaden! Je to iba úchylný blázon! To je celé! Nemá to význam! Som rád, že ho chytili! Neil s ním súhlasí, lebo je rád, že je nažive. Vôbec neberie do úvahy, že jeho život zničil iný!" Velox vykrivil tvár. Prišlo mi, ako keby som urážal niečo, čo on miluje. Vážne bol mojim otcom tak posadnutý?


,,Ako som povedal, si iba úbohá obeť výcvikového tábora," s tým pozrel do zeme a prešiel okolo mňa, aby sa dostal naspäť na ošetrovňu. Položil ruku na kľučku, nemohol otvoriť, lebo som sa o dvere opieral. Chvíľu som rozmýšľam, že sa zachovám ako decko a neodtiahnem sa, nakoniec však zvíťazil zdravý rozum.


,,Ak si tu iba preto, aby si študoval môjho otca," uhol som od dverí a on kľučku stisol. ,,Tak si možno ešte väčší blázon ako môj otec, či môj brat. Je pravdepodobnejšie, že tu zomrieš skôr, ako sa niečo o mojom otcovi dozvieš. Si v Sibeone, hlupák," obyčajne sa ovládam, lenže on pozná meno toho, koho som z duše nenávidel a odmietla mi ho povedať. ,,Sibeon ťa zničí skôr, ako niečo dokážeš!" Velox iba arogantne vykrivil pery a zatresol za sebou dvere. Asi som si z neho neurobil priateľa, ale verím že ani nepriateľa. Ak je pre neho zaujímavý môj otec, som pre neho zaujímavý aj ja.







,,Ona je úplne chorá, Vorax! Chcem aby si ju odvolal! Už troch väzňov som musel poslať na ošetrovňu, lebo sa vôbec neovláda!" ledva som sa priblížil k hlavnej veži znechutene som vykrivil pery. Uprostred miestnosti stál unavený Vorax a s ním aj bachári s Warnerom. Scio sa tvárila odmietavo. Ako keby ju Warnerove slová urážali a vôbec neboli pravdivé. ,,Nemala by jednať z väzňami! Žiadam, aby nesmela vystrčiť nos z veže! Bude riadiť tak maximálne otváranie a zatváranie cieľ!"



,,To je úplná kravina!" štekal Scio naspäť, ale stále stála mierne bokom, ako keby to ani nehovorila Warnerovi a ruky mala zložené na prsiach. Čakal som, že uvidím ako pevne zviera ruky v päste, ale nebolo to tak. Dlane mala uvoľnené a vlastne celý postoj tela bol pohodový. Nebola v kŕči. Revala naspäť iba preto, že sa jej chcelo. Nie preto, žeby si pripadala ohrozená a potrebovala sa brániť. ,,Robím iba to, čo si si želal!"



,,Ja že som ti toto želal?! Keby som povedal, že sa máte vrhnúť na väzňov a troch ubiť na smrť?!" Warner pohodil rukou do chodby a ja som si všimol, že tam ležia ďalšie dve telá. Jedno dvojica väzňov práve zdvíhala a k ďalšiemu mierili ďalší dvaja. Tento raz to mala byť Via, kto väzňov na ošetrovňu odvedie.



,,Hľadali sme ďalšie zbrane, ktoré by mohli zapríčiniť vraždu väzňa a boli sme úspešní! Vorax, to musíš uznať!" Vorax vyzeral, žeby momentálne najradšej vykopol na mesiac oboch. Nebol idiot. Chápal že Vacuus so Scio toto urobili zámerne. Chceli doslova Warnera vytočiť a podarilo sa im to. Väčšina väzňov už teraz zabudla, že sa nejaká razia odohrala, len im chýbali ich zbrane a nejaké tie nebezpečné hračky.



,,Warner, čo vlastne chceš? Ty si povedal, že sa tá vražda má prešetriť, ibaže prešetrovať vraždu tu, nemá význam," začal Vorax zmierlivo. ,,Všetci sú vrahovia. Každý z nich má motív. Stačí, aby sa na nich ďalší väzeň iba krivo pozrel a oni ho zlikvidujú alebo dajú zlikvidovať. Vacuus so Scio sa snažili väzňov odzbrojiť," niečo vo Voraxovej tvári hovorilo, žeby rád vynadal aj Scio, ale zhodiť Warnera mu robilo väčšie potešenie.



,,Robíš si zo mňa srandu! Toto je normálna brutalita na väzňoch Vorax a ja to budem hlásiť! Som zvedavý ako dlho ostaneš riaditeľom, ak...," viac som to nepočúval. Schovaný za rohom som urobil krok vzdal a vybral sa preč. Kto ich má počúvať? Tá hádka nebude mať konca. Scio nebude chcieť ustúpiť a určite nebude chcieť ustúpiť ani Warner, je to ten typ chlapa, ktorý si ide slepo za svojim a nezaujíma ho, koho každého pri tom pošliape. Vlastne boli so Scio idylický pár cholerikov.



,,Nie! Prosím!" zarazil som sa. Zamyslene som čumel do čiernej zeme na Sibeonský kameň a ani som netušil kam ma nohy vezú. Väzni boli zamknutý v celách a tak som si dovolil stratiť ostražitosť. Načo ostražitosť, keď som na chodbe sám. Ani som nevedel ako, ale ocitol som sa neďaleko Lenisovej cely a vystrašené ,prosím´ rozhodne vyšlo z jeho úst.



,,Povedal som ti, aby si zavrel hubu!" ozvalo sa buchnutie a Lenis chrbtom narazil do mreží. Rýchlo som sa zatiahol za roh a sledoval ako Vacuus lakťom pribil Lenisa k mrežiam a v očiach mu horel skutočný, besný hnev. Žeby sa baby mýlili v tom, že Vacuus Lenisa miluje? Lenis skuhral bolesťou a bol v tvári bledý od strachu.



,,Mne je to ľúto ja... Aúúú," zaskuhral, keď Vacuusov stisk zosilnel. Ako je možné, že je tu? Myslel som si, že je so Scio a Woraxom, že čelí hnevu Warnera. Warner sa síce vyjadroval iba o Scio, ale raziu predsa podnikli aj s Vacuusom. Bol to nápad Sico ale..., je pravda, že Vacuusa sa bojí každý, pravdepodobne aj Warnera. Sotva sa ho pokúšal zastaviť, keď Vacuus oznámil, že si ide riešiť svoje veci.



,,Sklapni! Rátaš s tým, že ti to budem tolerovať večne? To si sa prerátal! Nebudem!" Vacuus povolil svoj stisk, položil mu ruku na rameno a potlačil ho silou do kolien. Netuším, koľko sily použil, ale skoro som počul praskať kosti a chodbou sa ozval výkrik, ktorý by mohli počuť aj bachári v hlavnom bloku, keby sa nenachádzali v zúrivej hádke. ,,Vieš, čo máš robiť?!" Vacuus sa oprel rukami o mreže a Lenis sa pustil do rozopínania jeho opasku a nohavíc. S ostatnými bachármi sme si mysleli, že je ten sex dobrovoľný. Čo ak nebol? Toto nevyzeralo, že to Lenis chce.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár