Boli asi dva týždne po Vianociach, keď som sa ráno zobudila a smiala som sa na tom, ako Darien vyskočil na Chrisa a začal mu hrýzť uši. Chris teraz trávil vo vlčej podobe viac času, lebo tak s malým mohol aspoň trochu komunikovať, dokonca sa mu podarilo vysvetliť malému, že sa nemôže premieňať, kedy sa mu zachce, ale len vo vile a keď mu to on alebo ja dovolíme. Malý to pochopil, čo ma prekvapilo. Veľký vlk nespokojne zvrčal, premenil sa na človeka.

,,Teraz ti ukážem," povedal, povalil vĺča na chrbát a začal ho škrabkať po brušku. Darien mal otvorenú papuľku, jazyk mu z nej trčal do boku a kopal packami, ako keby sa smial a možno aj hej. Keď ho Chris prestal štekliť, malý sa rýchlo prekoprcol späť na nohy a zaútočil na jeho prsty. Usmiala som sa a počula som, ako sa otvorili dvere. To bola Larissa, ktorá vošla a sadla si vedľa mňa na posteľ, pozorujúc hrajúceho sa Chrisa s Darienom.

,,Vedela by si si ho takto predstaviť pred rokom a pól?" pozrela na mňa Larissa a ja som si spomenula na Chrisa vtedy. Temný anjel nikdy sa neusmievajúc, z ktorého išiel vždy strach a hrôza.

,,Nie," odvetila som popravde. ,,Ale šťastie a láska človeka zmení. Verím, že už nikdy nebude taký zatrpknutý a nešťastný."

,,Nešťastná budem časom, ale ja určite," povedal Larissa a smutne sa na mňa usmiala. Zamračila som sa, lebo som pochopila, že ju niečo trápi.

,,Prečo Lariss?" spýtala som sa jej primračená. ,,Prečo by si mala byť nešťastná? Nemáš na to dôvod?"

,,Ale áno, mám," vzdychala a nežne pozrela na hrajúcu sa dvojicu. ,,Chrisa nezmenila len láska k tebe, ale hlavne to malé. Darien z neho urobil šťastného človeka a aj teba urobil Darien neskutočne šťastnou. Vidím to na tebe. Celú dobu len tak žiariš."

,,Áno, to je pravda. Chris s Darienom sú moje šťastie," potvrdila som jej to a začínala som mať neblahý pocit, že presne viem, kam tým smeruje.

,,Z nás dvoch som to bola viac ja, kto túžil byť matkou, priznajme si to," povedala a pozrela mi do očí. Z oka mi pomaly vytiekla slza.

,,Lariss," pokrútila som hlavou a vedela som, že moja tvár sa stiahla do zúfalej masky.

,,A ty máš dieťa s Chrisom len zázrakom. Vlkodlaci nemôžu mať deti. Sam nemôže mať deti a tak nemôžem mať deti ja," šepla zronene a pozrela do zeme.

,,Je mi to ľúto," šepla som. Položila mi ruku na rameno a vstala. Všimla som si, že po nás Chris hádže opatrné pohľady. On celý nás rozhovor počúval.

,,Ja viem. Snáď sa s tým raz zmierim," šepla, keď opúšťala našu izbu. Chris na mňa hodil nešťastný pohľad. ,,Au," vyhlásil prekvapene, lebo na chvíľu bol nepozorný a Darien ho pohryzol silnejšie. Vedela som, že Larisse nemôžem pomôcť a bolo mi to ľúto.



,,Gardien?" vošla som do knižnice, zháňajúc dôvod toho, prečo sa moja kamarátka trápi. ,,Si tu?" pokiaľ som mala správne informácie, o čom som skoro nepochybovala, bola Gardien najstarší žijúci vlkodlak na planéte a tá, ktorá toho vedela o vlkodlakoch najviac. A ja som chcela byť naštvaná na toho mudrlanta, ktorý vyhlásil, že deti môžu mať iba králi vlkodlakov.

,,Ja som tu," ozvalo sa zozadu knižnice a ja som prešla okolo pár regálov, než som ju našla. Práve čistila obal jednej zo starších kníh. Na obale boli nejaké kliky háky a tak som pochopila, že kniha je veľmi stará. ,,Niečo potrebuješ?" pozrela na mňa s úsmevom.

,,Vlastne áno, vraj ty si tá, čo vie o vlkodlakoch všetko," povedala som, čo mi povedal Mike a čakala, že mi to potvrdí.

,,Všetko čo je o nich známe, áno," potvrdila a pyšne sa usmiala. ,,Veľa som videla a čo som nevidela, to mi povedali iný."

,,Fajn, tak mi povedz ten blbý dôvod, prečo nemôžu mať deti aj obyčajný vlkodlaci? Prečo len králi?" spýtala som sa a môj hlas bol podfarbený zlosťou.

,,Dvaja neplodný vlkodlaci?" pozrela na mňa s nadvihnutým obočím. ,,To je niečo nemožné, lebo anatómia vlkodlaka sa zmení a to im zabráni mať deti."

,,Ale vlkodlčí králi môžu mať deti," sykla som a išla som za ňou, keďže ona si to mierila k ďalšiemu regálu.

,,Áno to je pravda, ale to len preto, lebo reprodukčný systém kráľa sa nezmení," oznámila mi. ,,Mám teóriu, ako ste vy dvaja s Chrisom počali dieťa."

,,Tak to ma zaujíma," skrížila som ruky na prsiach. ,,Akú máš teóriu?"

,,Jednoduchú," odvetila a vytiahla z police ďalšiu knihu. ,,Chris bol vždy divný, keďže bol premenený ako dieťa. Myslím že preto, že bol iní, mohol mať dieťa. A ty si mohla mať dieťa preto, lebo si dlho vyrastala v svete ľudí a tvoja psychika tvoje telo pomýlila a namiesto toho, aby ti plodnosť telo zamrazilo do chvíle, než budeš kráľovná, to neurobilo. Psychika je mocná vec."

,,To je teraz už fuk, radšej mi povedz, prečo sa reprodukčný systém kráľov nemení, ale ostatných vlkodlakov hej?" spýtala som sa podráždene. Nebola som nahnevaná na ňu, ale na seba, na svoju bezmocnosť.

,,Aby sa zachoval kráľovský rod, aby vždy žilami kráľa prúdila krv prvej vlkodlačej kráľovnej. Aby sa vlkodlačími kráľmi nestávali deti z ulice. To vlastne jej krv dovoľuje telu kráľa počať," vysvetlila a mykla ramenami. ,,Ale môžu počať len s človekom a to preto, aby sa nerodili extrémne silný jedinci. Vieš, že Mike má z Dariena stále hrôzu."

,,Ja chápem, prečo nemôžu mať vlkodlaci deti medzi sebou, ale prečo nie aspoň s človekom?" spýtala som sa a musela som znieť mierne zúfalo. Gardien sa zasekla a nepozrela na mňa. Hľadela do kníh, ktoré do teraz utierala. ,,Gardien?" šepla som.

,,Prikáž mi to," šepla mi.

,,Čože?" nechápala som, čo mi tým chce povedať a nadvihla som obočie.

,,Si prvá, ktorú to po Harperovi zaujíma a jeho rozkaz prezradiť mu, ako počať dieťa, som mala prikázané neuposlúchnuť, takže mi to prikáž ty. Prikáž mi, nech ti prezradím, ako počať dieťa s vlkodlakom," sykal na mňa tie slová potichu a stále hľadela do stola nie na mňa.

,,Ono to ide?" zažmurkala som.

,,Rozkazy Destiny, priame rozkazy," sykala znovu a ja som si uvedomila, že je nervózna. Čoho sa ale bála?

,,Fajn, Gardien prikazujem ti, aby si mi povedala, či je možné, aby vlkodlak splodil dieťa s človekom, keď nie je kráľ!" prikázala som jej pevne a vtedy na mňa pozrela v tvári jasné vzrušenie a úľavu.

,,Je to možné, Destiny," prikývla mi. ,,Rýchlo sa pýtaj ďalej," pokynula mi a pozrela na dvere. Tušila som, koho sa bojí. Bála sa Mika. Začínala sa vo mne zdvíhať zlosť, ako som si to začala uvedomovať.

,,Ako sa to dá?" spýtala som sa, ale ona neodpovedala. Podišla do prostred miestnosti. Odhodila bokom koberec a ja som uvidela padacie dvere dole do pivnice. Ale tieto neboli z dreva, ale z ťažkého kameňa. Gardien, ale chytila reťaz a kameninové dvere s ľahkosťou zdvihla a stratila sa dole.

,,Poď za mnou," zakričala zdola. ,,Hlavne rýchlo," kríkla zase. Rýchlo som zostúpila po rebríku dole. Gardien zatiaľ zasvietila. Boli sme v malej miestnosti, ale steny boli obklopené policami a na policiach ležali rôzne knihy a predmety. ,,Tu," strčila mi do ruky knihu aj s malou škatuľkou ako na prstene, či náušnice. Otvorila som ju a dnu som našla malý červený kamienok.

,,Čo to je Gardien?" nechápala som, ale ona mi škatuľku vyšklbla, zavrela, drapla ma za ruku a ťahala ma hore po rebríku. Tak rýchlo ako tento úkryt odokryla, tak ho aj zakryla. ,,Mike mi zakázal niečo prezradiť jeho bratovi," povedala, keď položila koberec. ,,Dokonca aj v tejto vile sa nachádza jeden narodený vlkodlak a ty sama ho dokonca dobre poznáš."

,,Prečo?" nechápala som.

,,Dostala som od Mika rozkaz, nepovedať Harperovi o tom, ako sa dá počať dieťa a každý kto vedel, že to je možné, dostal rovnaký rozkaz. Ale Mike mi nikdy nepovedal, že to nesmiem vyzradiť tebe, či tvojmu bratovi, na to mi rozkaz nedal a keďže mi to nezakázal, tak som tvoj priamy rozkaz musela poslúchnuť. Zakázal mi o to prezrádzať hocikomu, ale len tomu, kto má rovnaké slovo ako ja. Toho kto mi môže rozkázať, poslúchnuť musím, len Harpera som nesmela. Všetko sa dozvieš z tej knihy. Teraz odíď skôr, ako ťa tu prichytí a toto," strčila mi do ruky tú škatuľku, v ktorej som vedela, že je ten drahokam. ,,Si zober so sebou." Hodila som na Gardien posledný pohľad a vybehla som z miestnosti.

Vošla som do mojej a Chrisovej izby, ale nikto tam nebol. Na vankúši som, ale našla lístoček. Išli sme sa s malým, Larissou a Samom prejsť. Chris. Takže moje dieťa bolo v bezpečí. Ľahla som si na posteľ a pustila som sa do listovania knihy. Neprezerala som si ju ani hodinu, než som všetko pochopila. A pochopila som aj to, prečo to Mike urobil, prečo nedoprial Harperovi toľko vytúžené dieťa. Toto nebol môj boj a ja som to vedela. Prvý, kto mal právo Mika nejako vytrestať, bol ten, ktorého Mike pripravil o to, čo najviac chcel. Vzala som knihu a odišla za Harperom. Nenašla som ho ani v jeho izbe a ani v pracovni. Položila som teda knihu na stôl v pracovni aj so škatuľkou a napísala rýchli odkaz. Mike zakázal Gardien o tom povedať. Des. Vedela som, že to pochopí a tak som sa vracala do izby, ale na chodbe som stretla Larissu s chalanmi.

,,No čo? Ako ste sa prešli?" spýtala som sa do éteru, ale jediný, kto ma počúval bola Larissa, lebo Sam a Chris sa o niečom zanietene dohadovali. Sklonila som sa do kočíka a cmukla na svojho syna. Ten malé, bezzubé ústočká roztiahol do úsmevu.

,,Prešli," povedala Larissa a hodila nepekný pohľad na dvoch dohadujúcich sa chlapcov. ,,Ešte šťastie, že bol so mnou Darien, že?" usmiala sa na neho. ,,Lebo s tými dvoma teda zábava nebola," ukázala si za chrbát na Chrisa so Samom. ,,Doteraz som neprišla na to o čom sa to vlastne bavia, ale keď som počula niečo o rezaní nôh, rozhodla som sa, že ma to ani tak veľmi nezaujíma." Zachechtala som sa.

,,Pôjdeme jesť?" priskočil k nám zrazu Sam a obe sme sa mykli, lebo sa pozabudol a jeho pohyb bol na človeka príliš rýchli.

,,Hej, môžeme," potvrdila som. ,,Ale ja najprv musím nakŕmiť malého," povedal som a vytiahla som ho z kočíka, mieriac si to s ním do poschodia. Chris na Larissu a Sama kývol ponáhľajúc sa za mnou. Skoro vždy, keď som malého kojila, tak ma pozoroval. V poslednom čase som si začínala všímať, že je pri malom stále istejší a istejší. Tak ako sa panicky zo začiatku bál, že mu niečo urobí, že to nezvládne, teraz už nespomínal, asi si začal uvedomovať, že mu to naopak ide veľmi dobre. Keď som malého nakŕmila, zavolala som Setha a prikázala som Kiare a Astrit, aby sa tiež od malého nepohli.

,,Keby si si s ním nevedel rady, tak ma zavolaj," povedala som Sethovi, ktorý úplne bez okolkov skočil na našu posteľ a rozvalil sa tam čumiac do postieľky. Darien nespal, len zíval.

,,Neboj, viem dohliadnuť na decko," odvetil, vytiahol z police jednu z mojich kníh a otvoril, všimla som si, že je tam záložka.

,,Ty sem chodíš a čítaš moje knihy?" zažmurkala som prekvapená a uvedomila som si, že sa mi Chris za chrbtom smeje.

,,Samozrejme," povedal Seth a mykol ramenami. ,,Mám tu upratovať a keď tu upracem, tak si občas požičiam niektorú z tvojich kníh. Vadí?" spýtal sa a nahodil krásny, zubatý úsmev. Mykla som rukou v geste ,,ja to kašlem," a odchádzala som do jedálne. V jedálni už boli všetci okrem Harpera. Možno tu dnes nie je celý deň. Napadlo mi, ale Mike to hneď zamietol.

,,Kde je zas ten Harper, v poslednej dobe stále mešká," zafrflal. ,,Tak začneme bez neho," mykol hlavou na sluhov. Tom sa na Chrisa zaškaredil, keď pred neho pokladal jedlo, ako to robil vždy. Chris mu to oplatil nadradeným úškrnom.

,,MIKE?!!" zaznelo tesne pred dverami jedálne. Pri naštvanom hlase Mikovho brata som sa nemykla len ja, ale aj väčšina vlkodlakov. Harper vletel do jedálne, triasol sa na celom tele a Mika pretínal takým pohľadom, že keby sa ním dalo zabíjať, tak by Mike dobre nedopadol.

,,Harper? Deje sa niečo?" spýtal sa Mike úplne pokojný a ja som nechápala, ako je to možné. To nevidí, že jeho brat nemá ďaleko od toho, aby mu skočil na krk.

,,ČI SA NIEČO DEJE?!!" Harperovi rupli nervy, prudko k Mikovi priskočil a päsť dopadla tak rýchlo, že ja som si stihla uvedomiť len to, že Mike aj so stoličkou padol na zem. Videla som, ako si rukou utrel bradu a zo zeme na brata pozrel.

,,Vidím, že si naštvaný a ako som si stihol uvedomiť tak na mňa. Môžem sa dozvedieť z akého dôvodu?" spýtal sa Mike až desivo pokojne. Bolo to príliš pokojné, keď vezmeme v úvahu, že ho Harper udrel a vrieska na neho.

,,SI SVINSKÝ HAJZEL, VIEŠ TO!!" zreval po ňom Harper zase a ja som videla, že mu po tvári stekajú slzy. ,,SOM TVOJ BRAT!! TVOJ BRAT!! AKO SI MI TO MOHOL UROBIŤ?!!" odvrátila som hlavu, lebo som ako jediná v tejto miestnosti chápala o čo ide. Zacítila som na tvári svoje slzy. ,,AKO SI MOHOL?! AKO SI MOHOL, KEĎ SI VEDEL...," naštvaný hlas sa mu lámal vo vzlykoch.

,,Harper," povedal Mike potichu a nežne zostávajúc na zemi, lebo vedel, že keby sa postavil, tak ho Harper znova pošle k zemi. ,,Čo som urobil braček? Prečo sa hneváš?"

,,Klamal si mi." povedal Harper, ale už potichu, ale jeho telo sa neprestávalo triasť a jeho slzy neprestávali tiecť. ,,Veril som ti. POČUJEŠ?!! VERIL!! AKO SI MA MOHOL TAKTO PODVIESŤ, AKO SI MOHOL!!"

,,Môžeš mi už do kelu povedať o čom to hovoríš?!" zrúkol už aj Mike, lebo s ním začal strácať trpezlivosť.

,,Mohol som mať syna, mohol som mať dcéru, ale ty jeden zkurvený sebec si ma o nich pripravili!!" skríkol znova a nenávisť mu sršala z očí. ,,Roky som sa snažil prísť na spôsob, ako by som mohla mať deti a ty hajzel si celú dobu vedel, ako by to išlo. VEDEL SI TO!!"

,,Ako si...?" spýtal sa Mike vykoľajene svojho brata, ale nemusel to dopovedať. Harper totiž ukázal prstom na mňa.

,,Tvoja dcéra mi prezradila, že si prinútil Gardien mlčať," sykol. ,,Tvoja dcéra zistila, že to ide," všetci v miestnosti po mne hodili šokovaný pohľad. Mala som chuť povedať ,,ja som sa na to, len Gardien spýtala."

,,NENÁVIDÍM ŤA!!" zvreskol po Mikovi Harper opäť. Mike konečne zo zeme vstal, ale do v dostatočnej vzdialenosti od rozzúreného brata.

,,Nenávidíš?" spýtal sa Mike a nadvihol obočie. ,,To si mi už raz povedal. Kedy to bolo? No kedy? Nepomôžeš mi?" Mike sa tváril, že premýšľa. ,,Áno, už viem," ironicky sa usmial, tváriac sa, že si spomenul. ,,Bolo to vtedy, keď som Chrisa poslal preč. A poviem ti to, čo som ti povedal už pred rokmi. Nenávidíš ma a ani na to nemáš právo."

,,PRIPRAVIL SI MA O MOJE VLASTNÉ DIEŤA!!" zrúkol plačlivo Harper opäť.

,,Zachoval som sa k tebe zle a sebecky, len raz Harper," upozornil Mike a tvár sa mu stiahla do znechutenej masky. ,,Keď som poslal Chrisa preč, tak na to som mal plné právo. A keď som sa rozhodol, že ty nesmieš vedieť, ako prísť k dieťaťu, bolo to sebecké, to áno, ale ani náhodou to nebolo niečo, na čo som nemal právo. Navyše ty si mi toho dlžní dosť."

,,DLŽNÝ? TY MIZERNÁ SVIŇA, JA TI NIE SOM DLŽNÝ NIČ!!" videla som, ako Harper ešte viac zaťal ruky do pästí a čakala som už len na to, kedy znova udrie.

,,KTO ŤA CELÉ TIE ROKY CHRÁNIL PRED MATKOU?!!" zrúkol teraz pre zmenu Mike a Harper sa mykol. ,,CHCEŠ TO SNÁĎ POPRIEŤ?!! NEBYŤ MŇA, SKONČIL BY SI AKO JEJ PES A TY TO VEĽMI DOBRE VIEŠ A ČO JE TVOJ VĎAK? PRIVEDIEŠ MI DO DOMU PREMENENÉ DECKO...," Harper Mika prerušil.

,,LEBO SI MI NEPOVEDAL, AKO MAŤ VLASTNÉ, AJ KEĎ SI TO CELÚ DOBU VEDEL!!" bránil sa Harper.

,,ROKY SA SO MNOU NEROZPRÁVAŠ A TEN FAGAN JE PODSTATNEJŠÍ AKO JA! POŠTVEŠ PROTI MNE MOJU ŽENU! NA KONIEC KRYJEŠ MOJU TEHOTNÚ DCÉRU, KTORÁ OTEHOTNELA S TÝM TVOJIM PANKHARTOM," počula som, ako Chris zvrčal, ale on nebol jediný, koho sa začínala zmocňovať zlosť. Teraz som mala chuť aj ja jednu Mikovi vraziť.

,,UŽ ANI SLOVO NA CHRISA!!" rozzúril sa zase Harper, ale Mike pokračoval, ako keby nič nepovedal.

,,POMOŽEŠ JEJ UTIECŤ AJ S TÝM TVOJIM NEPODARKOM A PRIČIŇUJEŠ SA O TO, ABY SA TO DIEŤA NARODILO!!" vymenúvala Mike ďalej. ,,A TY SI EŠTE DOVOLÍŠ POVEDAŤ, ŽE MA NENÁVIDÍŠ?!! NEBYŤ MŇA MATKA BY ŤA VYHNLA AKO PSA. BOLA BY ŤA UTOPILA AKO MAČA, LEBO UŽ KRÁĽOVSKÉHO POTOMKA MALA. TO LEN VĎAKA MNE ŽIJEŠ A DOBRE TO VIEŠ!!"

,,Za to, že si ma ako dieťa pred matkou chránil a obhajoval si ma, som ti vďačný!" odsekol Harper. ,,Ale mám všetko právo ťa nenávidieť! Pripravil si ma o moje vlastné dieťa!"

,,Veď ty si si náhradu našiel," pozrel Mike pohrdlivo na Chrisa. Počula som ho znovu mierne zvrčať.

,,Áno to máš pravdu, ale tebe nestačilo, že si mi nepovedal, že je možné mať dieťa, ale aj o to, ktoré som si priviedol, si ma pripravil. Vyhnal si ho a dúfal, že zahynie. Vedel si, ako veľmi túžim po dieťati. Vedel si, že sám na sebe robím experimenty, že som až chorý do toho, aby som prišiel na to, ako splodiť dieťa. ÚPLNE SI MA ZNIČIL!!" Harper sa už zadúšal slzami. ,,A prečo?"

,,To by ma zaujímalo?" ozval sa zrazu Ted. ,,Otec prečo si mlčal? Prečo si mu nepovedal, ako počať dieťa, ja tomu nerozumiem, čo si z toho mal?" Mike po ňom hodil naštvaný pohľad, ale Ted necúvol, bolo tiež zvláštne, ako sa Ted naučil Mikovi stavať.

,,Poviem to ja," ozvala som sa od steny. Harper tiež už určite vedel príčinu, ale zostal mlčať a len nenávistným pohľadom Mika pretínal.

,,Urobil to preto, lebo vždy prvorodené dieťa z kráľovskej rodiny sa stáva kráľom," vysvetlila som. ,,Keby mu to bol Mike povedal, tak by tu už Harperove deti behali a prvorodené dieťa Harpera by striedalo Mika na tróne," zatiahla som to slovo posmešne. ,,Nebola by som budúcou kráľovnou ja, ale Harperov syn alebo dcéra. Preto dal Mike schovať všetko a všetkých, ktorý by mohli Harperovi prezradiť, že je možné, aby mal aj obyčajný vlkodlak dieťa s človekom. Aby si zaručil, že jeho dieťa bude budúcim vladárom."

,,Pochopil by som to, keby si ma požiadal o to, aby som s vlastným dieťaťom počkal, kým ty nebudeš mať budúceho kráľa," povedal Harper zúfalo Mikovi. ,,Keď ti tak veľmi záležalo na tom, aby tvoj potomok dedil tvoj post. Pokojne by som počkal, tak dlho akoby bolo treba, lebo by som vedel, že raz svoje vlastné dieťa mať budem. Nemusel by som šalieť nad ampulkami a knihami zúfalý, že nikdy mať potomka nebudem."

,,To som ale nemohol riskovať," odvetil Mike ľadovo pokojne. ,,Ale čo nevadí. Teraz to už vieš a môžeš mať detí koľko len chceš."

,,Ty to nechápeš Mike, že nie," povedal Harper. ,,Ja už syna mám a o ďalšieho nestojím."

,,Tak prečo tak debilne vyvádzaš!" zrúkol Mike, že ho niečím takým teda obťažuje.

,,Ide o to ty kretén, že ja som bol už úplne zúfalý a ty si mi aj tak klamal, len kvôli svojej sebeckosti. Dúfam, že ťa upíry zabijú skoro a zhoríš v pekle," s tým sa Harper zvrtol na päte a odchádzal preč.

,,Ako ťa napadlo sa na to Gardien pýtať?!!" sykol rozzúrene Mike po mne.

,,Nie je to jedno," odsekla som a tiež som odchádzala z jedálne. Chris a aj väčšina ostatných Harperov príklad nasledovali. ,,Teraz tebou pohŕdam ešte viac," s tým som jedáleň opustila.

,,Bezo mňa by tvoje miesto dostalo nejaký pankhart, Des!!" zreval za mnou Mike, ale ja som sa ani neobzrela, keď som sa vydávala do schodov.



,,Tak ako môžu mať deti aj ostatný vlkodlaci?" spýtal sa Ted Harpera. Boli to len dve hodiny po Harperovej hádke s Mikom. Sedeli sme u neho na posteli. Chris sa hral s malým, lebo ten bol vo vlčej podobe zase veľmi aktívny.

,,Jednoducho," povedal Harper a vytiahol zo škatuľky krvavo červený kameň, až teraz som si všimla, že visí na tenkej šnúrke. ,,Dieťa môže mať len ten vlkodlak, ktorému prúdi v žilách viac krvi vlkodlačej kráľovnej ako tej ľudskej. Podľa nejakej zásady, je to vždy prvorodený potomok v kráľovskej rodine. Ten čo sa narodí ako druhý, má toho viac v sebe po človeku, s ktorým ho kráľ či kráľovná počali. Je to taká zásada, ale prvá kráľovná myslela aj na to, keby prvorodené dieťa zomrelo, tak aby sa ďalej zabezpečil rod, nechala skamenieť pár kvapiek svojej krvi. Harper v ruke potočil tým červeným kamienkom. Aha, tak preto je tak dokonale krvavo červený, lebo je to krv. ,,Keď si vlkodlak dá tento kamienok na krk, môže počať dieťa, lebo svoje telo tým oklame, že je pravým a prvým potomkom kráľovského rodu a pritom to môže byť vlkodlak z ulice."

,,Gardien vravela," ozvala som sa zamyslene. ,,Že sa vo vile nachádza jeden taký vlkodlak, taký, ktorý je potomkom vlkodlaka a človeka. Vraj medzi nami žije, zaujímalo by ma, kto to je."

,,Vážne?" Harper povytiahol obočie.

,,Áno, je to pravda," ozval sa Josh a hľadel na svoje ruky, ktoré mal zložené v lone.

,,Ty o ňom vieš?" Ted sa na Josha pozrel nadšene. ,,Vážne? Kto to je?" bol hneď zvedavý. Josh sa na nás pozrel zrazu veľmi nesvoj, lebo sme na neho teraz všetci hľadeli a ja som mala pocit, že presne viem, čo povie.

,,Ja," šepol a tým mi to potvrdil. ,,Moja matka bola vlkodlak," pozrel Tedovi do očí, ale potom svoj pohľad nasmeroval na Harpera. ,,Prepáč, nesmel som ti to povedať," šepol. ,,Mike na tom trval, bol to rozkaz." Harper, len prikývol.

,,Klamal si mi," povedal Ted na tvári sklamaný výraz. ,,Keď som sa ťa pýtal, ako ťa premenili, klamal si."

,,Len preto, že si mi to nedal rozkazom, tak som musel," šepol Josh a prudko Teda objal šeptajúc mu. ,,Milujem ťa Ted, ale Mike mi dal priamy rozkaz klamať o svojom pôvode a keďže si mi neprikázal o mojom pôvode povedať pravdu, musel som klamať. Je mi to ľúto. Nechcel som, tebe som klamať nechcel."

,,Ja to chápem, aj keď sa mi to nepáči," šepol Ted a pozrel do steny. ,,Ale teraz mi budeš musieť povedať, ako to naozaj bolo," trval si na tom.

,,Samozrejme, rád," usmial sa Josh.

,,Otec," ozval sa zrazu Chris, ktorý teraz už držal na rukách Dariena, ale konečne v ľudskej podobe. ,,Teraz už vieš, ako môžeš mať deti," usmial sa. ,,Kedy to hodláš využiť?"

,,Chris," Harper sa zasmial, natiahol sa k nemu a ruku mu položil na tvár. ,,Ty si môj syn a o ďalšieho nestojím. Len mi bolo ľúto, že som ťa nemohol vychovávať celú tú dobu. Milujem ťa a myslím, že v mojom srdci sa už pre ďalšie dieťa miesto nenachádza a keby sa to zmenilo, dozvieš sa to prvý, ale aj tak budeš vždy mojim synom. Chcem, aby si to vedel." Chris prikývol. ,,A navyše," pokračoval Harper. ,,Teraz sa hodlám tešiť zo svojho vnúčaťa," povedal s úškľabkom a natiahol k malému ruky, aby mu ho Chris podal.

,,Takže ty ten kamienok nepotrebuješ?" uisťovala som sa a Harper mi škatuľku s kamienkom hodil.

,,Zatiaľ naozaj netuším, na čo by mi bol," mykol ramenami a strčil svoj prst do Darienovej malej rúčky.

,,Ale mne sa hodiť môže," uškrnula som sa na Larissu, keď som si ho schovávala do vrecka riflí.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár