Som človek zasnený, preto neraz snívam o okamihoch, ktoré by boli pre mňa dokonalé, ktoré by boli dôvodom, prečo sa mi oplatí žiť. Rada Vás oboznámim s niektorými situáciami, ktoré považujem za prekrásne, a o ktorých dúfam, že sa jedného dňa uskutočnia, prípadne zopakujú.

1. SITUÁCIA
Je prázdninové poobedie, ja sedím vo vlaku (v smere jazdy), opieram sa hlavou o okno. Vraciam sa z vandrovky, som príjemne vyčerpaná a moja myseľ je plná zážitkov, ktoré sa v uplynulch dňoch uskutočnili. Som hrdá na to, že som získala nové skúsenosti, že som stretla nových ľudí. Len tak oddychujem, myslím na to, čo bolo a trochu sa zamýšľam aj do budúcna, uvažujem o novej vandrovke. Vedľa mňa sedia moji dvaja, prípadne traja kamaráti a možno aj nejaká zaujímavá cudzia osoba. Zapadajúce slnko mi svieti do očí, avšak nie je už také intenzívne, aby som sa naň nemohla dívať. Krásne osvetľuje krajinu, prevažne prírodnú - lesy, lúky. S nikým sa nerozprávam, len sa trochu usmievam a zatvárajú sa mi oči... Ale nezaspávam

2. SITUÁCIA
Opäť je leto, prázdniny. Sedím na lúke, slnko opäť zapadá, v pozadí je koncert nejakej fajnej hudby. Ja som s kamarátmi a len tak sa rozprávame o somarinách, nikto nevyvoláva žiadny konflikt, len tak oddychujeme. Neskôr dáme pogo Vo vzduchu cítiť takú zvláštnu atmosféru, ako keď cítite, že čoskoro príde niekto, kto Vám zmení život.

3. SITUÁCIA
Nejaká komerčná, ale kvalitná hudobná skupina má koncert. Vypredaný je celý štadión, už sa stmieva a šou sa začína. Na konci koncertu prídem ja - neznáma hudobníčka, hosť skupiny - a zahrám také sólo na saxofóne, že všetkým prítomným sa spravia zimomriavky. Na záver ma zaplavia nekonečným potleskom a vískaním.

4. SITUÁCIA
Mám istého náhodného okoloidúceho, ktorý pre mňa napriek všetkému veľa znamená. Opäť ho stretávam a konečne sa odhodlávam prihovoriť mu. Prehodíme pár slov, nenútených, prirodzených a po adekvátnom čase sa lúčime. Obaja máme zo stretnutia dobrý pocit.

5. SITUÁCIA
Stretávam svojho idola, hodíme spolu pár slov a odfotíme sa spolu. Pre mňa je to veľmi dôležitý okamih, prichádzam na to, že aj on je tiež len človek a že je to tak lepšie - azda zostaneme v kontakte aj do budúcna.

6.SITUÁCIA
Získavam významné ocenenie za svoju dlhodobú prácu, za objav, vynález. Cítim uznanie ľudí z rovnakej oblasti, rovnako ma teší, že si ma všimla aj široká verejnosť. Viem, že na mňa ľudstvo či príroda nezabudne, že som po sebe zanechala niečo znamenité.

7.SITUÁCIA
Žijem vandráckym životom, netrápim sa povrchnými starosťami. Jedného dňa stojím pri cete, stopujem, čakám, že mi zastane nejaké auto. Namiesto toho mi zastane vesmírna loď a ja šup do nej (nepopieram inšpiráciu dielom Douglasa Adamsa). Teším sa na dobrodružstvo, ktoré práve prichádza.

Tieto spomínané situácie nie sú všetky, ktoré si "prajem". Ale asi sú najprijateľnejšie a najzverejniteľnejšie. Ostatné sú zamerané skôr na súkromný život, zostanú zahalené rúškom tajomstva a vyslovím ich len vtedy, keď budú padať hviezdy.

 Blog
Komentuj
 fotka
insanebutalive  20. 7. 2010 22:21
super!

Let your dreams come true
 fotka
yellowlentil  27. 7. 2010 12:46
stopne ma vesmirna lod aj ja chcem !
Napíš svoj komentár