Vošiel do triedy s výrazom chlapca, ktorý sa premenil na muža tak rýchlo, že si to ani nestihol uvedomiť. A hoci mal už okolo tridsiatky, duševne sa cítil na tri... Prešiel popred tabuľu až za katedru. Sadol si na stoličku, prezrel si študentov. Z požadovaného počtu ich tam nebola ani polovica. Aj triedna kniha chýbala. Už si na to zvykol. Povzdychol si a začal vykladať učivo. Registrovali ho dvaja študenti a ostatní sa zabávali. Tradičné. Päť minút pred koncom hodiny si uvedomil, že to nemá význam. Odišiel z triedy a okrem dvoch študentov – študenta M a študentky F si to nikto nevšimol.

Pomalým, depresívnym krokom sa tiahol do svojho kabinetu. So sklonenou hlavou vošiel dnu a zamkol za sebou dvere. Sadol si na stoličku a rozplakal sa. Plakal potichu ako kedysi, keď ho ešte na základnej škole šikanovali. Spomínal na chvíle, keď sa mu smiali, že je mamičkiným maznáčikom a že nie je poriadny chlap. Na moment si pomyslel, že tento plač len potvrdzuje jeho slabosť. A on si prial byť silný. No pripustil, že akým slabochom sa narodil, takým aj zostal. A plakal ďalej.

Študent M ostal nepokojný. Profesora mal trochu rád a často sa s ním stotožňoval. Mal tušenie, že sa stane niečo zlé. Tak sa rozhodol pozrieť za ním. Postavil sa za dvere kabinetu a snažil sa vypočuť si, čo sa deje vnútri. Chvíľu načúval a počul len tiché kvílenie, žalostný plač. Zrazu však začul čosi, čo ho vyľakalo. „ščrnšnfčšfničng“ a znovu „ščrnšnfčšfničng“ Študent M zaklopal na dvere, nič. Tak sa pokúsil otvoriť dvere kabinetu. Avšak boli zamknuté.
- Pán profesor?
-Ste v poriadku?
Nikto sa neozýval. Študent M ešte párkrát zaklopal, zavolal na profesora, ale bez odozvy. Jeho obavy narastali. Rozmýšľal, čo spraví. Nakoniec sa rozhodol ísť za vedením školy. Akonáhle učinil rozhodnutie, dvere na kabinete sa otvorili. Vyšiel z nich profesor, avšak jeho pohľad bol akýsi iný, akoby v jeho tele bola iná duša.
- Čo sa deje, prečo si toľko klopal? Ja predsa nie som hluchý!
Jeden z najpokojnejších profesorov sa v okamihu zmenil na bezcitné monštrum. Študent M bol šokovaný. Čo sa stalo za dverami kabinetu?

 Blog
Komentuj
 fotka
94lil  11. 8. 2010 18:14
tak co sa stalo?
 fotka
zuzka236  11. 8. 2010 18:25
bude aj pokracovanie?
 fotka
zuzzna  14. 8. 2010 13:06
nepáči sa mi to, lebo preto tak...zajtra ti poviem zoči voči
 fotka
demonsdream  16. 8. 2010 09:10
pokračovanie sem nedám, lebo článok je možno subjektívnejší, ako som si na začiatku myslela a pokračovanie by bolo trochu gýčové... Nech si koniec vymyslí každý, aký chce...
Napíš svoj komentár