Spomínam si na obdobie pred približne šiestimi rokmi, keď som s kamarátmi chodil po škole na školské ihrisko zahrať si futbal a to každý deň. Na ihriskách mladí ľudia hrali buď basketbal, volejbal alebo futbal. Ihriská boli od jari až do jesene plné ľudí, ktorých šport bavil. Popri tom sme sa zabávali, rozprávali, užívali si takto voľný čas na ihrisku. Na tomto ihrisku som ako "násťročný" strávil mnoho chvíľ a bolo to super.

Dnes keď prechádzam cez toto školské ihrisko v ktorýkoľvek jarný, letný alebo jesenný deň, nie je tu takmer ani nohy. Rozmýšľam, čo sa s tými ľuďmi stalo. Kam všetci dopekla zmizli? To už vážne nikoho nezaujíma nič iné okrem cigariet, alkoholu a ustavičného vysedávania za počítačmi? Chápem, že "moja" generácia vyrástla spolu so mnou, mnohí odišli na Vysoké školy, iní za prácou do iných miest, do zahraničia. Lenže dnešné deti už asi nestoja za šport. Povedia si: ,,Však prečo by som mal ísť behať, keď si môžem zahrať FIFU a byť majstrom v počítačovej hre? Veď sa ešte nebodaj spotím, pričom pri PC hre len sedím a som najlepší."

Rozumiem, že nie každý má vzťah k športu, ale žeby sa o tieto pre mňa a mojich kamarátov bežné a milujúce činnosti, na ktoré sme sa vždy tešili, úplne vytratili?

Keď teraz idem s kamarátmi von, tak vidím už 12-13 ročných ako sa snažia zaobstarať chlast a cigarety, nič iné ich netrápi, nejdú von s kamarátmi, nuž radšej sa budú celé dni "štuchať" na nejakom facebooku.

Mám pocit, že generácia, čo je za mnou je strašne lenivá a nechala sa oklamať dobou, príliš modernou dobou, a ako sa ukazuje, táto doba nakoniec prinesie viac skazy ako úžitku.

Takto som to postrehol ja v mojom okolí. Takto to vidím a trápi ma to. Nuž a to bol dôvod aby som si v túto nočnú hodinu vylial srdce.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár