Boli raz tri dievčatá. Volali sa Lilly, Oli a Miley. Boli to veľmi dobré kamarátky. Raz sa rozhodli, že urobia pyžamovú párty. Párty bola najbombovejšia na svete! Jedli chipsy, pozerali filmy a zabávali sa až do piatich minút pred polnocou. Potom už boli také unavené, že si ani nedali dobrú noc a už spali. Len Lilly nemohla zaspať. O pol jednej v noci sa začala diať divná vec. Najskôr bol silný vietor ako tornádo a potom sa rozjasnilo. Na to sa už zobudili aj zvyšné dve dievčatá. Všetky tri sa uštipli či sa im nesníva to čo vidia.
Stála tam naozajstná víla. Ukázala im aby boli ticho a aby šli za ňou.
Dievčatá ticho šli, iba Oli sa vzpierala. Ale dievčatá boli silnejšie ako Oli a dotiahli ju až k víle. Víla im pošepkala:- Chyťte sa ma ale rýchlo! Dievčatá sa jej chytili, aj Oli jej nesmelo dala ruku a mohli ísť. Zrazu ich dačo potiahlo a už leteli vzduchom. O pár sekúnd už boli na mieste. To miesto bolo nádherné! Boli tam ďalšie víly, čarodejnice, škriatkovia a iné rozprávkové bytosti. Oni však šli ešte ďalej, za zlatý, strieborný a bronzový les. Keď tam prišli dievčatá boli ako omámené. Bola tam nádherná chalúpka. Dievčatá sa spýtali víly, či môžu vojsť dnu a ona im na to že samozrejme. Dievčatá vošli dnu a uvideli niečo, čo ešte nikto nikdy nevidel. Boli tam rôzne knihy, elixíry, skrinky, škatuľky a iné veci. Voňalo to tam po vanilke a ruži. Víla dievčatám urobila vanilkový čaj a ponúkla im muffiny. Dievčatá si zobrali po jednej muffine a začali sa rozprávať s vílou. Víla im povedala:- Ahojte dievčatá, ja som víla Rikky a zaviedla som vás sem preto, že sa tu nachádza zlá čarodejnica Ema so svojím drakom Fénixom. –Prečo sú tu? Chcú napadnúť dedinu?-spýtala sa Lilly. Áno, to chcú. –A prečo? Spýtala sa Miley. –lebo tu máme jednu vec, čo dokáže premôcť celý svet, to znamená, že aj ten, v ktorom žijú smrteľníci ako vaši rodičia. Lilly sa spýtala: - A my máme zachrániť svet? My smrteľníčky? – Ale vy nie ste smrteľníčky – Hovorí Rikky. Vy ste víly ako ja - hovorí Rikky. Cha-cha-cha – hovorí Oli. A my tomu máme veriť?- No asi áno.- hovorí Rikky. Ja tomu veriť teda nebudem.-povedala Oli. Tak si never!- hovorí Lilly. Rikky, môžem si skúsiť nejaké kúzlo?- pýta sa Lilly. Nie tak rýchlo – s úsmevom odpovedá Rikky – najskôr sa musíš naučiť kúzla, až potom ich môžeš používať. Tak mala Lilly, Miley a nakoniec aj Oli výuku kúzel. Prešlo sedem mesiacov a dievčence mali výuku za sebou. Potom si dali postaviť vlastný domček, aby mali v čom bývať, lebo nemohli byť u Rikky večne. Jedného dňa prišiel Lilly list, na ktorom bolo napísané:
Ahoj Lilly! Príď dnes o pol piatej ku nám. P.S. neber so sebou Miley a Oli!

Rikky
Lilly ukázala list kamarátkam. Miley povedala – No, keď máš ísť iba ty no tak iba ty, predsa neporušíš jej príkaz, alebo hej? A tak keď bolo pol piatej, vybrala sa Lilly za Rikky. Keď ku nej Lilly prišla, bolo všetko úplne iné. Všetko bolo tajomné. Halo´? zavolala Lilly. Rikky jej odpovedala zo svojho laboratória : Som tu! Tak Lilly vošla do laboratória. Páni!!! – zvolala Lilly, keď uvidela čo bolo v laboratóriu. Boli tam rôzne prášky, nápoje, teda, elixíry a nechutnosti ako: žabie stehienka, netopierí trus, pazúry vlkolaka a tak ďalej...Rikky povedala Lilly: - Lilly, ukážem ti to čo chce Ema, a to, čo ty potrebuješ na boj proti nej. Vybrala veľkú škatuľu, v nej bola menšia. Vybrala menšiu škatuľu, v nej bola ešte menšia. A v tej bol meč. Tento meč nie je obyčajný, ako si myslíš. Je to meč čo dokáže zabiť aj neporaziteľného to znamená Emu. Je tvoj – povedala Rikky a dala jej ho. A prečo by som mala zachrániť svet práve ja a nie Oli alebo Miley? Je to takto – začala Rikky. Keď ste mali jeden deň tak tu bola Ema. Všetci spoliehali na vás lebo sme vám dali skoro všetku našu moc. Emina temnota sa vás chcela dotknúť ale nepodarilo sa jej to. Ty si sa ochránila sama, tvoje kamarátky sme museli ochrániť my. A iba ten, kto sa dokáže ochrániť sám môže bojovať a má šancu zvíťaziť. A ešte dačo. Tu máš toto sklíčko. Keď sa doňho pozrieš, uvidíš, kde je Ema a jej temnota. Tak, už musíš ísť bojovať, už je Ema blízko. Veľa šťastia! A začal sa boj. Najskôr to vyzeralo že vyhrá Ema ale nakoniec vyhrala Lilly. A teraz oslavuje celé Rozprávkovo. Mal by oslavovať aj ten váš a môj svet ale ten o tom nesmie vedieť. Pssssssssst!

 Blog
Komentuj
 fotka
1ivanushka1  24. 7. 2010 12:11
ak máš naozaj deväť rokov, tak chválim, že je to bez gramatických chýb
Napíš svoj komentár