Ľudia CHCÚ. Už dlho. Nezáleží im na tom, čo vlastne CHCÚ... Je im to jedno. Hlavný je pocit, že vlastnia. CHCÚ veci opvlyvňovať, ničiť, robiť s nimi, čo sa im páči. Inokedy im stačí len obyčajná predstava, že sú pánmi nad... niečím. Časom, ľuďmi, vecami a neuvedomujú si, že popri tom všetkom nemajú ani seba. Až mi príde na rozum otázka: CHCÚ sa vôbec? Dokážu len bezpraho príjmať, v detskom nevedomí, že keď neposkytnú aj oni niečo nové, budú stále dookola nasávať tie isté veci ponúknuté v novom, možno trošku krajšom obale. Pričom pri svojej tak naivnej a hlúpej slepote si ani nevšimnú, že boli priam bravúrne oblafnutí. Keď na to po čase prídu, hnevajú sa.. Na koho? CHCE sa im to vôbec vôbec rozpitvávať a hľadať príčinu?
Ľudia okrem toho, že CHCÚ, majú ešte jednu výraznu charakteristickú črtu - hrozne sa im NECHCE. Siahnu po prvej trblietke, čo sa im blysne pred očami ako malé deti po lesknúcej sa jarovej bubline, NECHCE sa im rozmýšlať nad tým, čo sa stane, že bublina praskne a nebudú mať nič. A už vonkoncom sa im NECHCE vidieť, že vo vnútri je prázdna a možno tam trošku ďalej by našli niečo lepšie. Bolo by to nepohodlné, zaťažovalo by ich to a kto v tomto svete NECHCE pre seba komfort? Tí ostatní to vedia a NECHCE sa im trápiť, vymýšlať nové, keď ostatným sa NECHCE to nové, čo i len objaviť, hoci by to bolo za najbližším rohom nieto ešte rozvíjať ďalej. Využívajú, že sa im NECHCE a z tohto istého dôvodu im to aj prechádza. Prirodzené. Kruh ktorý sa nikomu NECHCE porušiť. Navykli sme si naň, tak isto ako sme zvyknutí, že malé deti vedia povedať slovo „CHCEM“, ale „prosím“ sa musia učiť.

CHCEME. Máme?

 Blog
Komentuj
 fotka
alpynus  28. 1. 2010 00:32
Si bystrá.
 fotka
cabicabi  11. 9. 2010 00:01
neviem..nezdá sa mi to ako negatívne, to že človek CHCE, práveže tým, že chce má túžbu sa pohnúť ďalej, niečo dokázať niečo dosiahnuť..

keby človek nechcel dostane sa do stavu stagnácie, keď je spokojný s tým čo má..a to podľa mňa nie je dobrý stav, vždy treba chcieť niečo viac, je to aspoň pohnútka, ktorá nás vedie vpred (aj keď je to nesplniteľné a dopredu vieme, že nemáme šancu na úspech)

(prepáč ak som nepochopil obsah tvojho blogu
 fotka
ejay  2. 5. 2011 23:36
takí sú ľudia
Napíš svoj komentár