Bezmyslienkovite sa hnala mestom na svojom kadilaku. Stihla byt uz aj doma..ved mozno sa Kristina vratila,ktovie..ale doma nikoho nenasla.Ani len odkaz, ci nejaku stopu.Po Kristine akoby sa zem zlahla. Kam ist? Kde ju hladat? Komu zavolat? Snad tisic otazok naraz prebehlo Laure myslou, no odpovede na ne nepoznala..
Vonku sa spustil silny lejak, svetla poulicnych lamp uz davno svietili a oznamovali,ze noc je v plnom prude. Laura zisla z hlavnej cesty. Pomaly prechadzala tmavou bocnou ulicou, kde tu a tam zahliadla nejakeho bezdomovca, ci partu mladych chalanov, ukryvajucich sa pred svetom. Preco hlada Kristinu tu? Co by tu preboha robila? No uz bola dostatocne zufala nato, aby si nejako logicky odovodnila svoje pocinanie. Zufale situacie si vyzaduju zufale ciny. Popri, na prvy pohlad nezmyselnom bludeni mestom, neustale volala Kristine na mobil. Samozrejme, ze stale nebol zapnuty. Niekde v diari by mala mat zapisane cislo na Petra, Kristininho priatela. Tak zastavila auto na krajnici, otvorila priehradku na mieste spolujazdca a chvilu sa tam hrabala v snahe najst v tom bordeli svoj diar. Konecne. Nahmatala ho a zacala v nom listovat...a Peter, Peter, Peter..tu je..vytocila jeho cisto, chvilu to zvonilo. Kym Peter zdvihol, Laura premyslala, preco mu nezavolala hned,ale najprv sa vybrala na nocnu obchodzku mesta.."Peter ahoj, pocuj, bola som s Kristinou von a odisla z baru bez rozlucky. Nevies kde je? nie je u teba? deje sa nieco?" zasypala Laura Petra kopou otazok. Z Petrovej zchaosenej reakcie pochopila,ze ani len netusi, co sa deje a kde sa nachadza jeho priatelka. A tak boli uz dvaja, ktorym sa zacala dlha a namahava noc.

Blizila sa polnoc a Laura sedela u Petra v byte. Divala sa von oknom ako kvapky dazda stekaju po skle a pohlad mala prazdy, smerujuci nikede do dialky. Samozrejme Kristinino zmiznutie uz ohlasili na policiu, zatial nedostali ziadne spravy a Laura bola z toho cakania dost nervozna. "Peter, nemozem tu len tak necinne sediet, robme nieco, podme ju hladat, proste hocico,len tu uz takto nesedme." Ale kam ist? kde zacat? Prud Laurinych myslienok prerusilo zvonenie telefonu. Strhla sa. Bola to policia,nasli Kristinine auto niekde opustene na tvmavej ceste za mestom. Ako sa tam preboha dostalo? Zevraj v nom nikto nie je, len jej mobil, v ktorom chybala bateria. Auto malo rozbite predne celne sklo a na zadnom sedadle boli roztrhane zenske saty, ktore vsak nepatrili Kristine. Nove informacie boli viac nez znepokojujuce a Laure nedavali vobec ziaden zmysel. Urcite to dako suvisi s jej zvlastnym spravanim a meskanim na schodzku, pomyslela si Laura. No jedno vedela iste..len na policiu sa spoliehat nebude. A ci s Petrom alebo bez neho, pojde Kristinu hladat na vlastnu past...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
natalinqa  14. 2. 2009 21:13
juuuuuu dosť dobreee...budem čakať na ďalšiu časť
Napíš svoj komentár