No tak toto je jedno dielko zo školy, keď sme museli tvoriť školský časopis. Ono mal by to byť docela ostrý pamflet(hanopis) ale to sa nejak nezadarilo...podstatné však je, že som zaň dostala jednotku


„Všetci sme rovnakí, každý chce mať prachy...“ Je možné, že by zrovna mladá punková generácia, toľko opovrhovaná okolím, mala jasný pohľad na našu spoločnosť? Mladá skupina Kaktus, ktorej nemálo textov má podobnú tématiku ako uvedený úryvok piesne Peniaze, a s ňou veľká časť alternatívnej (nielen) mládeže zaujala protikonzumný a antiglobalistický pohľad na svet. Iste, nie je to novinkou, ale je obdivuhodné, že tento postoj pretrváva a, že spoločnosť sa s ním za tie roky nebola schopná vyrovnať.
Je evidentné, že po svete stále chodia živé mŕtvoly, prepracované, neschopné nájsť si vlastnú cestu a zabaviť sa. Ich životy, alebo lepšie povedané to čo nejakým činom prežívajú, sú iba honbou za peniazmi, ktorými musia vyjadrovať svoj majetok, svoje postavenie. Samozrejme neoddeliteľnou súčasťou ich dní, povedzme, keď sa natriasajú večer po hrdlačení v práci, je ohováranie kohokoľvek kto sa vymyká fiktívnym normám spoločnosti. Mladé dievča s červenými vlasmi v polorozpadnutých ťažkých topánkach, na tričku červené A, s ňou chalan s dlhými čiernymi vlasmi, celý v tmavom, obďaleč hipík, s na pohľad neudržiavanými vlasmi(presne tak, myslené boli dredy) v batikovanom tričku, s lennonkami na nose...no čo môže byť lepšie, než ohovoriť ich za to, čo vy nemôžete alebo len nechcete mať?!
Pocit aspoň nejakej slobody, ktorú si títo „čudáci“ užívajú im všetci len závidia. Presne tak, ako závidia tým, ktorí majú viac peňazí a luxusu. Je tak ťažké si vybrať svoj smer bez toho aby ste po ceste zhodili minimálne pohľadom niekoho kto sa líši a je ho vidieť v šedom dave chodiacich mŕtvol?

 Blog
Komentuj
 fotka
nonormal  2. 7. 2007 10:04
heh.. zaujímavé to je...
 fotka
ciernaruzicka  2. 7. 2007 10:25
fakt zaujimave...a skupinu Kaktus poznam ..kukali ste vtedy metro na stv2 ked tam boli?su super..
 fotka
calwen  2. 7. 2007 11:08
ja som to prespala ale tusim ked hrali posledny song som sa zobudila...
 fotka
matias1  3. 7. 2007 15:08
jj sa pridavam k slovam ze je to zaujmave...
Napíš svoj komentár