Napil sa vody z vodovodu a odlozil pohar spat na miesto pre ciste pohare. Ved pil iba cistu vodu a je si isty, ze rakovina sa slinami neprenasa, tak preco si macat ruky a umyvat aj tak cisty pohar?
Zbytocna namaha, uz je aj tak dost slaby, pomyslel si sarkasticky, ked si spomenul, ako si o nom vsetci doma sepkaju, ake je chuda a slabucky.
Kasle na ich sucitne vety, to mu naozaj prida optimizmu..
Preco ma byt smutny, ze odchadza, preco by nemal byt stastny, ze je este stale tu?
Je na tom nieco poburujuce, ked si nechce priznat, ze umrie? A kto to povedal? nejaky primar? okej, mozno ma pravdu, ma na to vzdelanie. Ale je to JEHO zivot a JEHo telo, tak nech ho nechaju na pokoji, nech bojuje sam. S tym mu nikto iny nepomoze..

Toto a vselico ine mu napadlo uz velakrat, dokazal sa nastvat sam aj bez pomoci inych..Nikdy nie na seba, prave na tych ostatnych. Komplex tychto myslienok si zhrnul do jedneho priecinka s nazvom Nervozita, a otvori ho vzdy, ked si vybavi ktorehokolvek z blizkych ludi.Nemoze za to. Je to prirodzena obrana jeho organizmu voci lutosti ostatnych.Len preco sa nedokaze jeho organizmus tak pohotovo branit aj voci tomu nadoru v mozgu? Nemoze to byt az take tazke, ved uz sa branil voci vselijakym veciam a vzdy uspesne..

Zachvatila ho Chvilkova panika, ktora pride vzdy, ked prejde Nervozita..A nasledne prisiel Hnev..Hnev na druhu...Hnev na sameho seba, za to ako ma pocity rozpriecinkovane, ako sa uz pozna, teda ako pozna tuto stranku svojho myslenia. Inu stranku myslenia uz davno stratil. On sa tomu ale necuduje, zavrety doma medzi styrmi stenami a strechou..Kedy ma vyuzit priecinky Smiech, Laska, Stastie??

okej, krivdi svojim rodicom, oni sa predsa snazia. Ale nenahradia vsetko, co v tomto veku potrebuje, to naozaj nie je v ich silach. Kamosi ho uz prestali navstevovat tak casto, pretoze ziadny z nich nie je dostatocne silny na to, co by videl. A to boli kedysi jedni z najsebavedomejsich..Heh, takato choroba dokaze zmenit akehokolvek sebavedomeho frajera.Na zaciatku zasol, co sa vsetko sa zmenilo..teraz je uz na to vsetko pripraveny..teda, skoro na vsetko..

Bol pripraveny na vsetky tie veci, co sa deju v jeho veku, tie uz asi nestihne..

Vlastne je tu jedna baba..jeho jedina kamaratka, ktora za nim obcas zajde.. aj dnes pride. Ma ju rad, mohol by mat vsetko, co uz neskor mat urcite nebude..Ale preco? jednak nevie, vlastne dobre vie, ze ona chodi len kvoli sucitu, nic viac, a ak by aj privolila na nieco, tak tiez iba zo sucitu..tak na co to je dobre?
vsetko by bolo este smutnejsie ako je..

Slza? preboha tomuto sa chcel vyhnut..Dalsia..Preco??
Dobre vie preco. Chcel byt silny, chcel sam seba presvedcit tak dobre ako presvedcil aj vsetkych naokolo, ze unho choroba nema sancu..Ale ma..A za taky mesiac zvitazi..Takze nema cas zaoberat sa babou, vlastne dnes jej povie, nech uz nechodi. Hadam to pochopi..
Rozluci sa so vsetkymi, co mal rad, a bude dozivat...sam ale zmiereny.Upresni si pojem smrt a skamarati sa s nou..

Raz povie Zbohom a konecne bude stastny..mozno..

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
masterpiece  14. 6. 2008 17:53
uuuf...emotivne... ale chcelo by to este diakritiku aby sa to lahsie citalo ale fajneee
 fotka
whatsername8  15. 6. 2008 12:05
teda katka ... nevedela som, ze mas taky talent, paci sa mi najma ta pasaz s priecinkami, ako si to napisala.. idem aj na dalsie veci
 fotka
anin  15. 6. 2008 15:51
velmi pekne...tiez chvalim...
Napíš svoj komentár