Mnoho ludi tuzi spoznat nepoznane. Nejedna sa len o veci ci vedomosti ale aj o samotne osoby. Ak ich ale spoznate…
Vezmite si lahsi priklad ako su napriklad vedomosti. Skola. Mnohymi nenavidena a zaroven milovana skola nam poskytuje vzacne vedomosti z dejin z fyziky ci z inych zaujimavych predmetov. Ziaci sa krvopotne ucia sedia doma pri knihach a zohynaju sa nad knihami len aby natlacili co najviac vedomosti do svojich hlav. Spoznavaju nove vlastnosti a udalosti ale pride nova latka ci novy celok tieto veci pomalicky z hlavy vyprchavaju ako voda z hrnca. Vsetky tak tazko nadobudnute vedomosti sa stratia niekde v nezname a je dost mozne ze o nich uz v zivote nebudeme pocut a nikde ich nevyuzijeme. Spozname mnoho nepoznaneho po case vsak nastane uplny opak. Nebudeme poznat uz poznane.
Jedneho dna som stretol skveleho cloveka. Bol to moj najlepsi priatel chodili sme spolu do tabora spolocne sme sa smiali,radovali,smutili prezili sme nespocetne vela zazitkov. Spoznal som to co som dovtedy nepoznal, spoznal som co je to priatelstvo. A ako je to teraz ? Vcera v skole mi sotva pozdravil a predtym na mna pri pozdrave ani nepozrel. Kde sa teda podeli vsetky tie casy ? Nepoznavam to co som kedysi poznal.
Spoznavame novych ludi naberame nove poznatky a skusenosti. O com to vsak je ked nam ostanu maximalne tak spomienky na ne a niekedy ani to ? Nadvezujeme stale nove priatelstva ale tym ze nadvezujeme tie nove vytlacame tie stare a na mnohe z nich si v buducnosti uz ani nespomenieme. Az ked budeme starsi a stetneme niekde v autobuse svojho byvaleho najlepsieho kamarata s ktorym sme kedysi zdielali svoje myslienky pocity a zazitky, a on nas sotva spozna a pozdravi vam mavnutim rukou, az vtedy si uvedomime pravdu. Uvedomime si ake je to nepoznat poznane.

 Blog
Komentuj
 fotka
shybby  19. 3. 2007 23:35
priznam sa že po tom ako som prišiel na strednu som sa tak zachoval ku svojim kamošom a venoval som sa hlavne spolužiakom novym a tak, ale nakoniec som zistil, že kamoši ktorych som mal su naj a teraz som znova pri nich...
Napíš svoj komentár