Dnes sú tomu, už 2 roky a ja to predsa stale držím v živej pamäti. To ako som prišiel na moje prvé interview ( pre istotu už pol hodinku vopred, tak ako to radia v tých múdrych článkoch ), v módnom obleku, ktorý som si kúpil zvlášť pre túto príležitosť, stále si opakujúc, čo som si počas prípravy na interview stihol vygoogliť “Buď sám sebou a presvedč tých ľudí, že potrebujú práve teba…”

Náborová pracovníčka sa zdala byť podľa prvého dojmu veľmi milá. Zaviedla ma do miestnosti 3x3 m, kde bol len stôl, stoličky, veľký chlap ťukajúci do notebooku a hučiaca klimatizácia.

“Aké útulné …” pomyslel som si.
“Títo mi ponúkajú prácu, alebo som podozrivý z ťažkého zločinu ?” ďalej som situáciu v hlave dramatizoval.

Mátoživé myšlienky mi z hlavy vyhnal ďalší úsmev slečny Náborovej, ktorá zrejme postrehla v mojej tvári náznak sklamania. “Hlavne si nesadaj, kým ťa nevyzvú” zaburácalo mi v hlave. Tak som tam stál, čakal a snažil sa tváriť prefíkane. Chvíľka ticha ...

“Môžem sa posadiť ?” vypadlo zo mňa po dobrých 15 sekundách.
“Ale samozrejme, na to sa ma predsa nemusíte pýtať” dodala a opäť sa to neobišlo bez úsmevu. Ja som medzitým stokrát preklial Google a s povzdychom si sadol.

Do miestnosti sa o chvíľku dostavil ešte jeden človek - môj kamarát a potenciálny budúci kolega, ktorý mi tento flek ponúkol, ako ideálnu príležitosť pre absolventa a človek, ktorý ma ubezpečil, že to bude OK. Keď uvidel aký som bledý, zbledol aj on ...

Nasledovala dobrá 20 minútovka počas, ktorej som zodpovedal niekoľko otázok a počas ktorej si kamoš Google aspoň trochu napravil naštrbenú reputáciu. Slečna z náboru sa zdala byť spokojná, stále sa usmievala a kývala hlavou, človek by si až myslel, že to má ako hobby.

“A čo vaša angličtina ?” spýtala sa.
“Dokázal by ste napríklad vybaviť telefonát v angličtine?” Tu sa odo mňa šťastena obrátila, miesto sebavedomého
“Ale, samozrejme ! Ja anglický jazyk priam zbožňujem!” som zo seba vysúkal pár viet, kde som sa snažil vysvetliť, že hoci som absolvoval 5 rokov odboru medzinárodného obchodu a mám za sebou dvoje štátnice z jazyka anglického. Tak by mi asi chvíľu trvalo, kým by som si na plynulú angličtinu zvykol...

Slniečko sa opäť usmialo a so slovami “Určite sa vám v blízkej dobe ozveme a oznámime vám naše rozhodnutie” a s podaním ruky sme sa rozlúčili. Kamoš ma potľapkal po pleci a žmurkol. Cítil som sa ... čudne.


Situácia potom ( podobne ako tento blog ) nabrala rýchly spád a hoci sa najprv zdalo, že sa ma ujme úrad práce ... zobrali ma. A myslím, že to neľutujú a nelutujem to ani ja. Samozrejme, že to nie je práca mojich snov, ale dala mi to, čo som potreboval : základy pracovného bontónu, pracovné kontakty a základy v obore, ktorý dnes celkom fičí. No a čo ma čaká v budúcnosti? Zrejme to nebudú 2 roky prázdnin, ako sa spieva v tej piesni, ale dostal som ďalšiu možnosť rozšíriť svoje vedomosti a tú chcem využiť ... tak mi držte palce.

P.S. O kúsok nižšie som vám nechal kúsok miesta ... to ak by ste mi chceli gratulovať

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
pathulqa  5. 6. 2008 16:22
Jasne congratulation...
 fotka
dreamagall  5. 6. 2008 17:01
pridávam sa , pekne nech sa ti darí aj nadalej
 fotka
matica  2. 10. 2008 16:14
veľmi šikovný blog, taký..ako od srandistu ...btw. Kulhánek je fajn, len divocí a zlí som nevedela dočítať.
 fotka
husky  23. 12. 2009 09:54
prve interview sa nezabuda
Napíš svoj komentár