Tento článok venujem všetkým, ktorí sa neprestajne trápia otázkou, ako sa vyrovnať s rozchodom, či ako na neho / na ňu zabudnúť. Pevne dúfam, že po zverejnení tohto článku klesne počet založených diskusií s touto tématikou na < 20 / týždeň. Aj keď si asi kladiem až príliš vysoké ciele ...

Návod je síce napísaný atypickou formou, to preto aby si prišli na svoje aj užívatelia, ktorí nemajú potrebu riešiť otázky týkajúce sa vzťahov na verejnom fóre.

Úvodný pokec máme za sebou, takže poďme na to :

Deň č.1 - Tesne po rozchode, za predpokladu, že prebehol na úrovni ( Ak nám to dotyčná osoba oznámila cez SMS, alebo dokonca cez RP na pokeci, tak tento návod ignorujte a rovno sa spokojne usmievajte, pretože váš vzťah nebol skutočný ) obvoláme 2-3 najlepších kamošov a stručne (s patričnou dávkou dramatičnosti) im opíšeme situáciu. V najbližšom bare začneme s formátovaním hlavného disku ( rozumej mozog ), tu platí pravidlo vypiť rýchlo, čo najviac poldecákov a dostať sa do požadovanej ‘formy’ skôr ako kamaráti. Tí vás totiž budú musieť brať / niesť domov.

Deň č.2 - Po štandardných úkonoch - upratanie zvratkov, exnutie litrovej minerálky, užitie bystrinky a povinnej sprche, začneme s izbovou očistou. Vezmeme všetky predmety, ktoré nám preklínanú osobu pripomínajú a podľa príslovia, čo oko nevidí, to srdce nebolí, ich nahádžeme do veľkej kartónovej krabice ( predmety vyššej hodnoty môžme odniesť do záložne, ak však chceme vyjsť z tohto boja ako absolútny víťaz, tak na cenu neberieme ohľad ). Krabicu vynesieme k babke na záhradu. Pridáme zápaľnú zmes - ideálne tekutý zapalovač, šikovnejší či ľudia milujúci adrenalín môžu použit benzín. Pre efekt môžme pridať pár svetlíc. Z dostatočnej vzdialenosti hodíme do krabice horiacu zápalku. S pohľadom plným zadosťučinenia sledujeme rozpútané peklo. Podľa potreby dolievame zápalnú zmes.

Doporučenie: Uistíme sa, že poznáme naspamäť číslo na hasičov.

Deň č.3 - 7 Vzťahov znalí ľudia tvrdia, že smútiť, depkovať, pomýšlať na samovraždu a podobné nezmyselné pocity hodné úbožiaka, sú povolené maximálne týždeň za každý jeden rok strávený s danou osobou. Počas tohto týždňa sa labilnejšie osoby znížia ku konzumácii kalorických jedál, kde dominujú sladkosti a predovšetkým zmrzlina, alebo pozeraniu naozaj Bé-čkových filmov z americkej produkcie. Veľký úspech majú romantické teenagerske komédie, ktoré môžu našu agóniu dohnať do nevídaných rozmerov. V tejto fáze dochádza najčastejšie ku konfliktom medzi nami a kamarátmi. Tí bezcitní ľudia, totiž nechcú pochopiť, že nám sa von ísť nechce, ale máme potrebu svoj smútok prekonávať osamote v spoločnosti kopy jedla a TV / či internetu.

Deň č.8 - XY Dochádza k normalizácii. Subjekt - teda my, by si v tejto chvíli mal uvedomiť, že trápiť sa kvôli osobe, ktorej už na nás aj tak nezáleží je úplne zbytočné. V tejto fáze sa zrejme budeme kamarátom ospravedlňovať za nevhodné použité výrazy, vyslovené v afekte spôsobeného extrémnou hladinou cukru v krvi. Začíname sa pomaly venovať bežným aktivitám a začíname si plne uvedomovať výhody súčasného stavu – single.
Ak sa ani po 7 dňoch neviete vymaniť zo strašnej depresie a máte nevysvetlitelnú potrebu ničiť samého seba, je pre vás tento a zrejme aj všetky podobné návody úplne zbytočné. Každý ďalší rozchod bude pre vás devastujúci zážitok, takže si budete musiet dávať sakra pozor pri výbere partnera. Ideálne bude, ak si nájdete niekoho minimálne, na úrovni Brandona Walsha z kultového seriálu Beverly Hills 90210.

A tým sa dostávame k záveru. Dúfam, že Vám všetkým prahnúcim po odpovediach na jednu z najzákladnejších otázok: “Ako zvládnuť rozchod“ takýto návod postačí. A ak nie, snáď ste sa aspoň zabavili

Na záver sa s vami lúčim s mottom :

"Neberte život príliš vážne, aj tak z neho nevyviaznete živí"

 Návod
Komentuj
 fotka
johnysheek  2. 10. 2008 13:32
tym zaverom si to omnoho vylepsil ;o)

mimochodom..

"Tebe mozu pokazit len jeden zivot, ale ty ho mozes zlepsit stovkam ludi, tak sa snaz!" ;o)
 fotka
petika  2. 10. 2008 13:34
ach jaj
 fotka
verculka89  2. 10. 2008 15:59
Nenapíšeš náhodou návod ako si nájsť svoju životnú lásku?! Ide ti to dobre... čo ty na to?!
 fotka
bziki  2. 10. 2008 16:07
Jaj nasmiala som sa len skoda, ze po rozchode mi bolo do placu
 fotka
raistlin  3. 10. 2008 10:21
no, uznavam ze TOTO bol velmi pragmaticky navod, paci sa mi to
 fotka
pubertslatinocelny  3. 10. 2008 14:14
radsej mi porad ako prestat sediet na nete aj ked som sa nerozisiel
 fotka
stelaanonymna  15. 10. 2008 11:02
velmi napadite, konecne sa clovek popri mnozstve blogov dopracoval aj k nieco originalnemu a kvalitnemu
 fotka
takzvany  16. 10. 2008 09:36
o tom že rozchod cez SMS svedčí o nie-skutočnom vzťahu, by som vedel diskutovať

keď už tú osobu proste nemôžeš vidieť, príp. ona teba, je to často jediná možnosť
 fotka
boxer161  16. 12. 2008 14:07
no @8 to vystihol...

na priklad moja kamaratka z vysky nema rada rozchod tvarou v tvar...radsej cez sms..a ked sa niekto rozide cez sms abo RP/neznasam azet/ neznamena to ze vztah nebol skutocny...to sa stava len detom co este eln skusaju a su daleko od seba a nakoniec zistia ze to nema zmysel!
10 
 fotka
mimi89  17. 2. 2010 02:35
hmm len skoda ze to nefunguje ...
11 
 fotka
izinka777  12. 8. 2010 09:25
To sa mi Luby tot
12 
 fotka
amikadze  16. 7. 2011 16:41
super!

ale nemáš aj alternatívu návodu pre ľudí, ktorí nepijú?
Napíš svoj komentár