Časť druhá: Prvý závod

V minulej časti sme sa dozvedeli, že Marc dostal sedadlo vo vozidle Minardi. Už sa hneď potom nevedel dočkať, kedy usadne do vozidla a pôjde svoje prvé kolá ako závodný pilot. Predsezónne testy ukazovali, že vozidlo M199 bude veľmy slabé a tak dúfali, že porazia aspoň najbližší tým a to Arrows. Marc samozrejme nás stretol a porozprával nám: "No, v testoch to bolo rôzne. Na začiatku sme strácali asi 7 sekúnd na kolo, čo bol ohavný výsledok, lebo by sme s takým časom neprešli do závodu. Druhá časť testov priniesla ovocie v pohobe skrátenia rozdielu na 4 sekundy a vzároveň porazenie jedného vozidla Arrows a jedného vozidla Prost."

Áno, Marc dokázal poraziť Toranosukeho Takagiho a Jarna Trulliho. Bolo to i dielom náhody, lebo Trulli i Takagi mali vždy pred sebou vozidlo pri ostrom kole. Samozrejme, toto sa odohral deň pred kvalifikáciou. Medzi tým išiel okolo Michael Schumacher s Irvinom a rozprávali si: "...keď bude pred tebou ten zelenáč menom Gené, tak ho vytlač mimo trať, aby..." viacej sme nezachytili.

Kvalifikácia: Prebiehala celkovo podľa očakávaní. Marc sa kvalifikoval do závodu, čo bol jeho primárny cieľ: "Síce som sa snažil dostať z vozidla maximum, ale viacej to nešlo. Skúsime popracovať na nastavení vozidla a uvidí sa až v závode, či dokážeme držať krok aspoň s Arrowsami. Dúfam, že i Luca predvedie lepší výkon, ako v kvalifikácii."
Luca Badoer, tímový kolega Marca sa kvalifikoval rovno pred neho. Každý to očakával i keď Luca povedal jednu vec: "Mal som šťastie, že nikoho som na trati nestretol." Povedal s humorom. Medzi tým došiel i Veľkohubáč Irvine: "Síce len 6. miesto na štarte, ale ukážem vám, že dokážem byť lepší ako Schumacher. Tento deň ma nezastavia ani McLareny a ani Jordany!" Keď ho tak započul Marc, tak mu zakričal ironicky: Jasne, však Ralf je za tebou, ale Michaela Nedáš! Iba ak by sa mu rozpadol volant!"

Závod: Závod odštartoval dramatický štart. Už na ňom vyhorel Steward Johnyho Herberta. Plamene šlahali vysoko, až z toho obhorela boxova stena. V prvej zákrute sa skončila púť Hilla a Allesiho(dvaja harcovníci v F1). Obaja mali skoro totožnú hlášku do rádia. Hill: "Ja toho francúzskeho Žabožrúta zaškrtím!" Z druhého Allesiho: "Tento človek zjavne nevie, čo je to nechať priestor vo vnútri zákruty, kretén!"
Marc Mal kľudný štart držal sa na konci poľa a bol hneď 19 za Takagim. Badoerovy sa štart vydaril a bol na 13 mieste. Postupom času odpadávali ďalší kvoli poruchám. Najneočakavanejšia bola prognóza Geneho. Schumacherovy sa vazne rozpadol, v resp. pokazil volant. Elektronika mu začala stagnovať. ďalšie boli nečakané odstupenia oboch McLarenov Hakkinena a Coultharda, čo vynieslo na 1. miesto v 25 kole Frentzena pred Irvinom. Práve 25 kolo sa stalo osudným pre Marca. Práve sa pýtal do rádia: !Koľkatý je ten hubáč?" Ani nedopovedal a už doňho zozadu narazil Trulli, ktorý bol za nim po zastavke v boxoch. Gene hneď povedal: "Aha, tak je to jedno, prave to domna jeden k***t nabral." To bol koniec pre Marca. Marc na to povedal v Paddocku nam: "To je tak, keď ste nováčik. Nikto vás nerešpektuje a robia vám čo chcú. Ďalší závod už bude iný!" K jeho nešťastiu sa pridalo, že Irvine sa dostal cez Frentzena a nakonec in vyhral. Poradie bolo Irvine, Frentzen, R.Schumacher, Fisichella, Barrichello a De La Rossa. Marc to skomentoval: "Keby že to ten ožran do mňa nenaserie, tak by som bol v pohode 6. Dik TRUHLÍK!" Takto minardi prišlo o bod a ešte dodal: "...a navyše by som aj Ferrari nechal za sebou, no to je úžastné!!!"

Ako sme videli, tak závod bol v okolí Marca veľmy hektický. Môhol mať body, ale Trulli rozhodol o opaku. Tím, ktorý mal byť na špici nakoniec ani závod nedokončil, bol to Tandem McLarenov, ktorý nedošli do cieľa kvôli poruche na vozidle. Prekvapením bol De la Rossa so slabučkým Arrowsom: Mali sme pekelné šťastie, nič viac sa k tomu povedať nedá."
Uvidíme, či a čo sa zmení do ďalšieho závodu, ale je pravdepodobné, že jazdci i tímy sa pripravia na iné podmienky ďalšej trate v Brazílií!

Pokračovanie nabudúce.

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  26. 7. 2011 21:30
wow. uplny napinak
Napíš svoj komentár