Svet internetu nie je reálny. Aspoň nie je reálny natoľko, aby bol pre väčšinu ľudí dostatočne cenný. Potom by sme však mohli označiť za bezcenné aj iné hodnoty, ako hudbu, literatúru, televíziu... To všetko nám však pomáha, prináša informácie, vyvoláva emócie, pocity, inšpiráciu. Ale ak by sme si mali vybrať život bez internetu, alebo internet bez života, asi by sme príliš neváhali. Keď ma niečo trápi, alebo som smutná, tak obvykle hľadám útechu pri internete. Je to najjednoduchšie, najrýchlejšie a vždy po ruke. A útecha sa dostaví, nie však väčšia a trvácnejšia, ako môže byť pre niekoho útecha v alkohole. A ani skutočnejšia.

Zaujímavá je otázka anonymity. Keď som sa registrovala na Birdz, nevedela som si ani len predstaviť, že by som sem niekedy dokázala uverejniť svoju fotku, teraz ich tu pár mám a jediné čo ma upokojuje je to, že ich môžem kedykoľvek odstrániť. Avšak tiež sa mi pár krát stane, že napíšem niečo čo ma možno neskôr mrzí, ale už sa to nedá vždy vrátiť späť a to ma chvíľami desí. Zatiaľ čo v reálnom živote jednoducho niektoré veci časom pominú a zabudne sa na ne.

Čo mi však príde ešte možno oveľa prekvapujúcejšie je to, že obvykle sa na internete dokážem vyjadrovať oveľa úprimnejšie a možno aj pravdivejšie a otvorenejšie ako v reálnom živote.

Absolútne úprimná sa snažím a viem byť najmä sama pred sebou a pred ľuďmi, ktorí sú mi najbližší. To tiché ustráchané dievčatko nie som tak celkom ja a mrzí ma, že si to niektorí ľudia o mne myslia. Je to tak, pretože som bola vždy introvert a teda aj taká povaha je mojou súčasťou. Sama sa však v takej polohe necítim prirodzene. A internet mi ponúka tú možnosť písať bez pretvárky, bez obmedzení, voľnejšie a tak, ako to naozaj cítim a nie tak, ako to chcem pred niekým povedať, či skôr nepovedať. Možnosť dokázať byť častejšie sama sebou...

Avšak v každom prípade, tie najkrajšie a najsinejšie spomienky v mojom živote patria chvíľam tak vzdialeným tomu všetkému čo tu teraz opisujem, že je celkom jasné aká je internet bezvýznamná a zanedbateľná čiastočka nášho života, nech už je jeho prínos akýkoľvek.

 Blog
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  15. 2. 2010 15:00
to je pravda co pises no neviem, ale blogovanie mi pride jedna z najuzitocnejsich veci v ramci amaterskeho pouzivania internetu. Druha strana je, ak ta internet zivy. Co v mojom pripade je naozaj tak. Bavi ma to a neviem si predstavit zivot bez internetu. Taktiez ma bavi pisanie resp. tvorenie. Myslim, ze je to dost individualne. Kazdy ma ine rebricky hodnot a ako si pisala niekto sedi radsej v krcme no ja si radsej otvorim pivo pri webe.
 fotka
mimi89  15. 2. 2010 16:06
suhlasim s tebou, ja som na tom podobne...
 fotka
adsy  15. 2. 2010 16:11
na internete som spoznal ľudí, ktorých by som v reálnom svete asi nikdy nespoznal. A ľudí, ktorý sa mi stali priateľmi a ktorý vedia ako rozmýšľam a cítim. Vždy je to iné a vždo to bude iné. Na internete som spoznal aj moju snúbenku a preto si ho cením ešte viac. Internet je svet bez hraníc, ktorí´é nás v reálnom svete obklopujú. Samozrejme zaíslosť na internete je už o niečom inom. To mi nikdy nehrozilo a nehrozí. Je to svet, ktorý mi otvoril nové možnosti a vďaka ktorému som spoznal nový svet aj v reálnom živote.
 fotka
galinka  15. 2. 2010 16:14
Život bez internetu verzus internet bez života - myslím že tam je to jasné...

Ale ja osobne používam internet najmä preto, aby som mala možnosť vidieť určité veci z iného uhl pohľadu - niekedy mi to fakt pomáha...

A útecha - nehľadám ju na internete, skôr u priateľov prostredníctvom internetu...



Túto teóriu mám síce z článkov o "internet addiction", ale myslím že sa dá dosť dobre použiť aj tu - internet nie je niečo konkrétne, na čom sa dá byť závislý alebo tak, internet je len prostriedok...
 fotka
bluepanter  15. 2. 2010 16:25
inak nechcem ťa vystrašiť, ale pocit možnosti niečo vymazať by ti nemal byť útechou

Čo je raz dané na internete na ňom môže ostať aj po vymazaní. Google archivuje stránky minimálne pár mesiacov a čo ty vieš, či si niekto tvoju fotku nestiahol a nepoužije ju niekde inde.
 fotka
d170  15. 2. 2010 23:52
Tiež som na internete otvorenejšia ako v živote.
 fotka
bublibum  15. 3. 2010 00:14
velmi pekne si to napísala
 fotka
tequila  22. 9. 2021 17:13
pekna uvaha, ktoru si nezaskodi obcas pripomenut
Napíš svoj komentár