Tak toto sa mi podarilo zlátať kedysi dávno pradávno (cca 6 rokov dozadu).


Vyšla som pred dom a pomaly sa ponaťahovala. Najprv krk trocha rozhýbať, potom ruky, boky a nakoniec nohy. Ulica bola pomerne prázdna, ale v takejto malej dedinke to za súmraku bolo úplne prirodzené. Ľahkým poklusom som si to zamierila k lesu. Pozdravila som zopár tetušiek vracajúcich sa z bohoslužby a po chvíli... Konečne. Sama, obklopená stromami a tou zvláštnou melódiou lesa. Sadla som si na peň stromu a čakala som. Na Peklo a následný Raj.

Mesiac som nevidela, ani som nemusela, telo mi to oznámilo samé. V kŕčoch som sa zviezla na zem a skúšala tú bolesť prekonať. Veď potom príde Raj.

Svitalo. Ležala som na zemi a oddychovala. Cítila som sa plná sily, napriek tomu, že som celú noc behala. Usmiala som sa.
„Dalo si nám zabrať ty škvŕňa, vystopovať ťa až sem.“
Úsmev na tvári mi zamrzol. V mihu som bola na nohách. Chladný, taký trochu nepríjemný hlas patril hnedovlasej žene. Môj pohľad však upútal jej spoločník. Vysoký, čiernovlasý muž, trochu bledší, ako býva obvyklé. V inej chvíli by sa mi z neho rozklepali kolená a môj mozog by mi hlásil lásku na prvý pohľad. Vlastne kolená sa mi trochu klepali aj teraz. Spôsoboval to však dlhý meč v jeho ruke.
Nerozumela som. Myslela som si, že o mojom „malom“ tajomstve nikto nevedel. A prečo mal vlastne meč? Teda mohla som byť vlastne len rada. Keby mal pištoľ, už by som bola mŕtva. Takto som mala nejakú možnosť.
„Nui, skoncuj to s ňou, nech už to máme z krku.“ Zavelila ženská.
Usmial sa a odhalil biele špičáky.
Vyrazil proti mne a bol neľudsky rýchli. Ja som však tiež nebola človek. Vrhla som sa na bok, prekotúľala sa a vyskočila na nohy.

Bežala som. Najrýchlejšie, ako som vládla, no bol mi stále v pätách. Skok cez padnutý strom, úhyb pred vetvičkami, vyhnutie sa zrádnej jame. Les mi bol naklonený, jemu nie. Odraz a preskok cez roklinku, dopad stlmený kotúľom a zase beh. Po chvíli som ho už za sebou necítila. Zastala som, aby som sa obzrela a vtom...

Otvorila som oči a chvíľu som sa v tme snažila zorientovať, kde to vlastne som. Aha, spomenula som si. Ležala som v spálni u babky na dedine. Prešla som si rukou po čele a vstala som. „Vlkodlaci a upíri, no jasné, taká blbina sa môže snívať len mne.“ Podišla som k oknu a zadívala sa na tichú ulicu.
Vtom mi na plece dopadla ruka. Štíhla, s dlhými prstami a pokožkou bledšou, ako býva obvyklé. Kdesi v pozadí som začula akýsi ženský hlas.
„Protivné zviera, kvôli tebe sme stratili jeden celý deň!“
Nechápavo som pozerala na zakrvavenú čepeľ meča, ktorá mi čnela z hrude.
Nerozumela som. Prečo?

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
vlnkaaa  21. 5. 2008 23:37
Heh pekne
 fotka
noxis  22. 5. 2008 18:09
...tolko spomienok sa mi pri citani tejto powiedky wynorilo..ten pocit..TEN pocit ked sme sa ponorili do nasho sweta,ktory sme si same tworili,a ktory zarowen formowal nas...fuuu...asi idem znowu zacat pisat..ale tentokrat naozaj...
 fotka
neoli  24. 5. 2008 21:44
vies, ze si uz ani nepamatam na prvu verziu??? Ale je to v poho. Planujes sem dat aj to s Teodorom???
 fotka
aislinnas  17. 6. 2008 21:42
na to ze si to napisala pred rokmi je to velmi pekne
 fotka
majkownik  30. 10. 2008 12:56
Teeeda, ale ja cem aby to pokracovalo, toľko nevyjasnených vecí.....ako to ide ďaleeeej?
Napíš svoj komentár