Cŕŕŕn...Cŕŕŕn... -Kto ma to budí o takomto čase?- pomyslela som si. Pozrela som sa na telefón,ktorý vyzváňal moju obľúbenú melódiu. Na displei svietilo veľkými písmenami : Denisa. Vzdychla som si a zdvihla som.
"Čo ma budíš?! Veď je ešte hlboká noc!" vybehla som na ňu. Denisa je moja najlepšia kamarátka. No niekedy má celkom nelogické nápady. Ako napríklad to,že mi volá uprostred noci.
Z telefónu sa ozval jej hlas plný energie. "Ema,to mi neuveríš! Vyjdi prosím ťa na balkón,to musíš vidieť!" povedala. "No dobre." povedala som jej a neochotne som sa postavila. Hodila som na seba župan a vyšla som na balkón. Vo vedľajšom dome stála na balkóne Denisa a niečo sa mi snažila naznačiť ústami. Ukazovala dolu na trávnik pod ich domom. Pozrela som sa tam a neverila som vlastným očiam. Na trávniku stál denisin chalan Michael s gitarou v ruke. O chvíľu začal spievať. Denisa z neho nevedela spustiť oči.
Nechápem,čo sa jej na tom zdá také úžasné. Keby ma môj chalan zobudil uprostred noci a začal by mi spievať pod bálkónom,nezdalo by sa mi to trikrát normálne. No keďže žiadneho nemám,nemusím sa báť toho,že by som prežila takýto šok. Keď skončil,zakričal na Denisu : "Ľúbim ťa!" a ufujazdil preč. Denisa sa celú polhodinu rozplývala nad tým aký je zlatý a užasný. Keď mi už začínala byť zima,zakričala som jej "Dobrú noc!" a šla som si znovu ľahnúť.
Sníval sa mi čudný sen. Bola som v parku,v ktorom kvitli voňavé čerešne. Všade boli z dreva vyrezané lavičky ozdobené nádhernými ornamentami. Kráčala som uličkou obsypanou lupeňmi ruží. Oproti mne som v diaľke zazrela nejasnú siluetu. Pomaly sme sa k sebe blížili a moja zvedavosť narastala. Keď už sme mali byť od seba tak ďaleko,aby som rozoznala tvár...Zobudila som sa. Stihla som si len všimnúť rifle a biele vyťahané tričko...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár