Prebral sa na čerstvom vzduchu, pár metrov od neho stál muž. Vyzeral, ako keby na niekoho čakal. Maťo sa nevládal pohnúť, točila sa mu hlava. "Asi som to s tou vodkou prehnal." Pomyslel si porazene.

Muž si všimol že Maťo sa prebral a blížil sa k nemu. Držal niečo v ruke no Maťo nevedel rozoznať čo. Muž zastal nad ním a posmešne sa usmial.
"Dnes si to prehnal mladý. Ako sa voláš? Daj mi číslo na tvojich rodičov, musia za teba zaplatiť pokutu.. "
...policajt hovoril niečo o sociálnych prídavkoch, o tom že nieje plnoletý a pýtal sa kto mu kupoval alkohol. Maťo ho vnímal len s polovice a bol ticho.
"Mladý niečo som sa pýtal. Ako sa voláš?"
"Ja..Martin." vybral z vrecka papierik a podal mu ho.
Policajt si prečítal čo bolo na lístku a pousmial sa.
"Ahá takže ty máš mamu psychologičku.. No, takže tá pokuta ju nebude až tak trápiť. Poďme, nastúp do auta, zavezieme ťa domov." zavrčal policajt.
Maťo sa ani nepohol. "Nepočul si doboha?!" Pristúpil k nemu a zdrapil ho za rameno. Maťo sa zatackal a policajt ho podoprel.

O chvíľu sa viezol domov.. "No to bude privítanie, prvýkrat doma a hneď takto.. " rozmýšľal Maťo.

Auto zastavilo a policajt vystúpil von. Našiel zvonček a zazvonil. V byte sa svietilo a o chvíľu sa v okne objavila hlava nejakého muža.
Keď zbadal auto,zatváril sa vyľakane. O pár minút sa otvorili vchodové dvere a muž s policajtom sa začali rozprávať. Maťo sedel ako na ihlách.
Policajt ukázal na auto a muž sa rozbehol ku zadným dverám.
Otvoril ich a prekvapene sa pozeral. Maťo mu v očiach zbadal niečo..niečo čo nevidel dlho. Nehu,úľavu..dokonca lásku.
Muž mu podal ruku a pomohol mu vstať. Pristúpil k policajtovi a do ruky mu stčil bankovky. Ako na rozlúčku zašepkal: "Braňo, manželke prosím ťa nič nehovor. Je to len medzi nami." Policajt žmurkol a vykročil k autu.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár