V rámci konečne prestávky od učenia a duševnej očisty .. mi napadlo, že sa vypíšem a vyjadrím k videu, ktoré sa asi pred týždňom roznieslo po celom internete.

Videla som niektoré diskusie a chaos voči tomu a trošku ma to naštvalo, tak si myslím, že vyjadrenie na stránke, ktorá aj tak zapadla prachom nikomu neublíži.

Vo videu Marek Krajčí (náš minister zdravotníctva) opisoval svoj zážitok z časov, keď mal 14 rokov na kázni u baptistov z roku 2016, kým kopec ľudí vyzeralo, akoby to bol práve zahlásil v parlamente.

Raz ročne si protestanti (medzi ktorých patrí ak cirkev bratská) pripomínajú zoslanie Ducha Svätého na deň Letníc (katolíci to tuším volajú aj Turíce, to je to isté). V Biblii sa píše, že v ten deň zostúpil na apoštolov Duch Svätý a boli naplnení a hovorili neznámymi jazykmi a vyzerali ako opití. Je to na začiatku knihy „skutky apoštolov“, ktorá sa nachádza vo všetkých, včetne katolíckej a evanjelickej Biblie.

Marek Krajčí nie je však bežný čistý protestant. Verí aj istej doktríne tzv. „letničných cirkví“. Tie sa mierne od obyčajných protestantských napr. evanjelikov líšia tým, že kladú oveľa väčší dôraz na Ducha Svätého a často aj jeho dary, veria v proroctvá, hovorenie v jazykoch, niektorí aj uzdravovanie modlitbou a podobne. Je to celé také živšie, často tancujú alebo skáču počas chvál a vyzerajú na prvý pohľad dosť slobodne. Všetko to začalo udalosťou zvanou „azuza street revival“, tak ak sa o tom chce niekto dozvedieť niečo viac, začala by som googliť hentoto.

Čo sa týka toho, aké je to naozaj „po prvom pohľade“, k tomu sa asi vyjadrovať nejdem. Niektoré tieto letničné cirkvi boli označené za sekty, niektoré nie sú ani štátom uznávané a ak chcete počuť môj osobný názor – áno, niektoré nesú sektárske znaky, manipuláciu a členstvo v nich môže človeku veľmi poškodiť. Ale nie všetky. Sú aj také, čo sú proste vcelku bezpečné (záleží zase aj od toho, kto sa tam dostane a akú má povahu, lebo napr. aj obyčajná ciera, že cirkev je svätá môže človeku poškodiť, ak sa dostane medzi blbých „kamošov“ a nepripustí si, že tie vzťahy sú toxické) a napr. sa aj kamarátia navzájom tí ľudia medzi evanjelikmi a tými cirkvami a podobne. Na to, aby som mohla tvrdiť či to dané spoločenstvo je ešte okej by som si asi musela spraviť research o presných zboroch a asi nemám ani prečo to robiť, je to už off topic. Každopádne je tam značne väčšia miera fanatickosti, ako v katolíckej cirkvi, kde je fanatikov minimum. Tak tam je to viac naopak.

Čo sa týka toho, čo hovoril s jógou A okultizmom, niekde už pod nejakú fotku som sa vyjadrila – sú to dve rôzne veci, nikde nepovedal, že jóga je okultizmus, dal tam slovíčko „a“. Kresťania týchto cirkví všeobecne neuznávajú jógu, pretože vychádza z východných náboženstiev, kedy sa tými pohybmi akoby uctieva nejaká bohyňa, už si vôbec nepamätám aká. A ako kresťanom im to príde ako modloslužba a doslova uctievanie modiel. Naprieč celou Bibliou sú príbehy, ako dopadli ľudia, ktorí uctievali modly namiesto kresťanského Boha. Taktiež títo ľudia si zvyknú myslieť, že za takýmito falošnými Bohmi sú démoni a teda, keď ich uctievajú, tak z toho môžu byť poviazaní.

Čo sa týka tej modlitby za oslobodenie a uzdravenie, v týchto cirkvách je to absolutne bežná praktika, robí to kde-kto. Vychádza to z veršov Marek 16:17 a Marek 16:18, kde sa píše: Tých, čo veria, budú sprevádzať tieto znamenia: V mojom mene budú vyháňať zlých duchov a hovoriť novými jazykmi. Potom toto s hadmi nejak (aspoň som nepočula) že by v nejakej cirkvi uznávali, takźe to preskočíme, ale potom je tam ešte na konci: Na chorých budú klásť ruky a oni ozdravejú.

Čiže ľudia všeobecne letničných cirkví v toto veria. A na svete sú ich už milióny. Nemyslím si, že je to blúznenie nejakého jedného konkrétneho človeka, alebo že by v tom mali byť nejaké látkové drogy. Je to štýl reality a vnímania sveta asi najviac sa prerezávajúceho kresťanského hnutia súčastnosti. Maybe dosť silná autosugescia, ale určite nie drogy.

Veľmi často títo ľudia všeobecne opisujú zážitok, ako uverili, alebo ako prvýkrát cítili Boha presne tak, ako to robil Krajčí na tej kázni. Proste sa modlili a zrazu cítili, akoby im niečo prechádzalo telom. Alebo akoby boli naplnení, takým pocitom naplnenia, šťastím, láskou, eufóriou, dopamínom?

Proste mi len prišlo odveci, že sa mu ľudia smejú, akoby si to celé sám vtedy vymyslel, hoc je to čosi úplne väčšie, čo absolútne nepochádza od toho človeka. Je len proste členom jedného z mnohých spoločenstiev, kde toto celé uznávajú a tomuto veria. Na SR je takýchto ľudí tisíce. Osobný názor k tomu asi nemienim vyjadrovať a nie je to pointou tohto článku.

Čo mne ale príde smutnejšie je fakt, že sa tu smejeme na videu, ktoré je totálne odveci a väčšina ľudí, čo nezažilo letničné cirkvi naživo nemá šancu z tej ukážky pochopiť, o čo tam ide, zatiaľčo sú tu oveľa dôležitejšie veci odohrávajúce sa na pozadí.

Prvou je, že sme spravili úplne „úžasnú“ vec a zvolili sme si to tak, že nám vládne značne kresťanská strana. Hej, sme kresťanský štát, tak čo očakávať, ale buďme úprimní, keď odrátame všetkých tých „papierových“ kresťanov, čo to neberú vážne, tak tých skutočných tu ostane menšina. Rozprávala som sa s farármi viacerých cirkví a hovorili mi, ako to celé sčítanie funguje.. Nebudem hovoriť nič konkrétne na žiadnu cirkev, aby to bolo v pohode. Ale sami sa zamyslite, keď cirkvi dostávajú peniaze na základe počtu členov a keď sú podmienky, že nad toľko a toľko členov dostanú farári toto a tamto a budú môcť byť viacerí na 1 mieste, ak to prekročí nejaký počet atď... myslíte si naozaj, že všetci tí ich členovia sú oddané ovečky, alebo skôr čísla?

A práve tu sa dostáva na rad otázka, či je normálne, ak ľudia diskutujú na štýl: a čo má menšina vládnuť väčšie? Vtedy by som sa najradšej opýtala: aká menšina? Stále si myslím, že my, čo sa neriadime Bibliou od A po Z, nemáme sex najskôr po svadbe, nevyznávame každé malé klamstvo Bohu a nežiadame ho hneď na kolenách o odpustenie, že teda nepatríme do menšiny. To je vec prvá.

Vsadím sa, že keby sme si tu všetci prečítali Bibliu, respektíve aspoň Nový Zákon riadok po riadku, každý z nás by si našiel veci, s ktorými nesúhlasí, aj keď nemusí hneď bojovať za práva homosexuálov. Pretože v Biblii je toľko veľa presných odpovedí na diskutabilné témy, že každý (hovorím teraz hlavne k nehorlivým kresťanom) si nájde to svoje, čo mu nejak nesedí a veľmi by nechcel, aby mu to kresťania do života priklincovali.

Nie všetci v strane OĽANO kresťania sú. To je fakt. Hlasovanie tam je slobodné. A všetko je v poriadku, kým sa z našej politiky nestáva kresťanský miš-maš. Kým sa neopiera o žiadnu konkrétnu vieru. Zatiaľ sa to celkom drží a veľmi dúfam, že aj vydrží. No sami sme videli ten incident s potratmi, ktoré „nie je možné vykonávať kvôli koronavírusu“. A taktiež!!

Je ešte jedna vec, ktorá týchto horlivých kresťanov, ktorí sú nažmýkaní v našej vláde drží v živote. A to je to, že viera v Boha je NA PRVOM mieste. Sú učení, že božie zákony sú VYSOKO NAD tie svetské, že prvoradé je vždy, čo hovorí Boh, aj keby boli prenasledovaní a uvrhnutí do žaláru (veď Boh ich z toho vytrhne). Takźe ak si myslíme, že sú to jednoducho slušní ľudia, ktorí budú mať aspoň svedomie, pretože veria, že im to Boh po smrti zráta, asi sa nemôžeme viac mýliť.

Myslíte si, že veria, že Boh im zráta, že keď zakážu potraty, zhoršia prístup k antikoncepcii, vďaka nim sa anilen nedočkáme registrovaných partnerstiev, eutanázie a podobne (nie je šanca fakt a ostatné tie veci, čo mi teraz ani nenapadajú, ale všeobecne, čo sú proti kresťanstvu a oni budú PRINÁŠAŤ BOŽIE KRÁĽOVSTVO na zem ich zákazmi.. tak, že Boh im na posledom súde spraví „nonono“ a zakýve prstom, alebo že veria, že bude úplne nadšený, ako napĺňali jeho vôľu? Nápoveda: to druhé.

Ja osobne som OĽANO nevolila. Nie, že by bolo z čoho voliť no, mohlo to byť horšie, len s tou stranou osobne nesympatizujem. A môžeme len naozaj dúfať, že naše zákony budú slobodné a vôľou „väčšiny“ a že sa kresťanstvo nepresadí do neprajnej podoby. Každopádne, my ako štát vôbec nie sme jednotní, každý si verí tomu svojmu. A je to tak asi okej, veď máme tú slobodu. Nehovorím, že by sme mali byť všetci za eutanáziu, ani NIČ iné, tak prosím nečítajte to, čo tam nie je.

Len mi príde fajn, ak nebudú ľudia žiadnej skupiny a vierovyznania utláčaní. Páčila sa mi jedna diskusia pod iným článkom, kde jeden uživateľ písal, že je rozdiel medzi „príkazmi z kresťanskej viery“, ktoré obmedzujú aj ľudí, ktorí kresťania nie sú a tým, že by kresťania dovolili nám ostatným žiť si ako chceme, čím vôbec neobmedzujeme to, že oni budú robiť stále podľa svojej viery a nikto ich do ničoho nútiť nebude.

A žiaľ, táto moja ideológia sa veľmi s fanatickým kresťanstvom prieči. Aj keď nechápem prečo. Veď nie je pointa toho, že sme tu na svete, kde môže hrešiť tá, že máme slobodnú vôľu a sami máme čas na skúmanie a rozhodnutie sa, či chceme byť s Bohom a ísť do bezhriešneho neba, alebo byť bez neho, robiť hovadiny a ísť za to opačnou stranou? Prečo nám túto vôľu kresťania chcú zobrať? Aký má potom toto všetko zmysel? Prečo chápu to ich „príď tvoje kráľovstvo“ a „nosenie božieho kráľovstva na zem“ ako branie slobodnej vôle ľuďom, ktorým ju Boh v prvom rade dal? Nemá to byť o tom privádzať mier, lásku a pokoj svojim žitím života, no nechať ostatných, nech posúdia, či to chcú a nie im to nanútiť?

Okej, je to dlhé neviem, či to niekto v živote prečíta, ale.. mne to celkom pomohlo usporiadať myšlienky. Tak aspoň za toto to stálo!  

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
tvojdedo  17. 5. 2020 07:59
zdravy inteligentny nazor. palec hore.
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 10:02
Konecne niekto s objektivnym nezaujatym nazorom. To je na Birdzi , plnom fanatickych ateistov a namyslenych ludi, ktori si myslia , ze maju patent na pravdu, zriedkave. Ja suhlasim aj s tym, ze Slovensko je krestanske skor slovami a na papieri a v sucasnosti sa to stalo heslom stran, ktore potrebuju ziskat hlasy a neustale nieco a niekoho pred niekym chranit. Fanatikov v podani roznych letnicnych hnuti nemusim, pride mi to viac ako show a voda na mlyn pre ludi, aby si z krestanstva robili srandu, cize tito ludia skor tomuto nabozenstvu nedavaju dobru reklamu. Tak ci onak, minister nebol kritizovany za rozpoluplne video, skor za jeho nazory a presviedcenie. A to najma od ludi, ktori maju plne usta respektu a tolerancie. Ale iba selektivnej.
 fotka
lostinthedark  17. 5. 2020 10:29
@optimuslapis "Páčila sa mi jedna diskusia pod iným článkom, kde jeden uživateľ písal, že je rozdiel medzi „príkazmi z kresťanskej viery“, ktoré obmedzujú aj ľudí, ktorí kresťania nie sú a tým, že by kresťania dovolili nám ostatným žiť si ako chceme, čím vôbec neobmedzujeme to, že oni budú robiť stále podľa svojej viery a nikto ich do ničoho nútiť nebude."

V čom sú teda tí ľudia z komentárov pod tvojím blogom "neobjektívni a zaujatí"? Veď tam vyjadrovali presne tú istú myšlienku.
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 10:31
@lostinthedark tak to co ini robia, z toho obvinuju mna co je uzasne
 fotka
lostinthedark  17. 5. 2020 10:35
@optimuslapis Nechytám sa, upresni to, prosím.
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 10:41
@Optimuslapis no podľa mňa si väčšina vôbec nerobí srandu. Oni to berú veľmi vážne toto, mnohí opustia fakt všetko čo majú, alebo slúžia svojim zborom a "božím veciam" aj na úkor svojej vlastnej rodiny či kariéry, takže to zasahuje ďaleko za srandu. Ja som takýchto ľudí mnoho stretla, mohla by som dokonca počítať na stovky aj (aj keď samozrejme, že nie každého nejak osobne). Ono je to skôr veľmi lákavé pre ľudí, ktorí sú znudení bežnými cirkvami a tieto spoločenstvá im ponúkajú odpovede na všetky otázky a sú veľmi také priateľské a rodinné a prijímajúce (na začiatku aspoň). A práve to, čo nazývaš divadlo je strašne silný spôsob, ako týchto ľudí pritiahnuť a taktiež pri tom zažívajú zážitky, ktoré sú uveriteľné a ktoré si chcú zopakovať.
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 10:47
@Optimuslapis vieš čo a väčšina akceptuje v pohode aj iných kresťanov, ale osobne viem o 1 demonimácii, čo si naozaj robí srandu a zameriava sa špecialne na katolíkov. Ale konkrétne nepoznám nikoho v politike, kto by tam patril. Až tam to nezachádza. Ale je to čosi podobné, ako čo navštívil Krajčí, len kúsok iné... je to celé zamerané na výsmech katolíkom no :/ ale to je len ten 1 konkrétny zbor, iné nepoznám (čím netvrdím, že nie sú)
10 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 10:56
@annyejnji apostolska cirkev?
11 
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 10:58
@Optimuslapis nie, nie, hentoto je o dosť horšie
12 
 fotka
marcello1111  17. 5. 2020 11:12
13 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 11:23
@marcello1111 lalaho pan evanjelizacny sa tu chechce
14 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 11:57
typek sa priznal, ze ma halucinacie. typek, co ma halucinacie, sa ma liecit a nema byt ministrom. to nie je tema na debatu.
15 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:09
@optimuslapis a ty sa uz konecne objektivne a nezaujato vyjadri, ako ta povolenie obmedzuje, ty svajciarsko
16 
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 12:12
@notmehofejk som ti už chcela asi odpísať súkromne, lebo sa cítim, že spamujem ,ale okej, skúsim ešte tu xD
problém je však, že tieto halucinácie sú zastrešené kresťanstvom (akým, to je už ďalšia vec, ale je to štátom registrovaná cirkev aj atď.), máme tu slobodu vierovyznania :/ a to je na tom najhoršie, že v momente, keď je akákoľvek vec zastrešená cirkvou, tak zrazu sa tie halucinácie stávajú "duchovným zážitkom" a my proti tomu nezmôžeme nič :/ jedine no informovať verejnosť o tom, čo sa tam deje a dúfať, že keď to zájde ďaleko, bude sa to nejako riešiť (hoc aj protestami, zvrhnutím vlády, nejako..) :/ ale takýchto ľudí na psychiatriu nedotiahneš, kým niečo fakt niekomu neurobia :/ Celé to funguje blbo, resp. nefunguje
17 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:18
"verit v nieco" a "halucinovat o niecom" nie je to iste. a zamiena sa to snad v kazdej diskusii, ktoru som kedy na tuto temu videl. mozem verit v co chcem. dokial to nevidim/necitim/nerozprava sa to so mnou, nie je to nic ine nez myslienka resp. viera. akonahle ale dostanem zachvaty a halucinacie, tak uz nejde o vieru ale o medicinsky problem a ma sa to liecit. su to skratka dve odlisne veci.
18 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:41
@notmehofejk so zaujatymi ludmi s čiernobielym videnim sveta ktorí maju potrebu mat vzdy pravdu a honit si ego je zbytocne sa o niečom baviť ty švajčiarsko
19 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:42
@optimuslapis ano ano, bude to tym, ze to nema zmysel. nie tym, ze to nedokazes
20 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:42
@notmehofejk odborník na halucinacie prehovoril. Asi ich máva casto keď tu mudruje a vie kazdy detail . Traged
21 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:43
@optimuslapis nebud butthurt za to, ze som ti znicil cely tvoj hlupy pohlad ved sa stale mozes zachranit, staci mi konecne povedat, ako ta povolenie obmedzuje! co je na tom take tazke?
22 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:44
@notmehofejk všetko dáva zmysel len ked to odsúhlasí osvietenyy guru notmehofejk
24 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:45
@notmehofejk neznicil iba si ma utvrdil v nazore ze si pokrytec a fanatik s čiernobielym videnim sveta. Mňa žiadne povolenie neobmedzuje , iba obmedzeny človek ako ty sa to musí stále pýtať aby si honil ego na tom, ze ma pravdu aj vo veciach ktoré du jasne vsetkym ty einstein
25 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:46
@optimuslapis a zase uhybame ty si strasne smiesny. celu svoju sprostu teoriu opieras o to, ze povolenia mozu byt pre niekoho obmedzujuce ja sa ta pytam na priklad. ty dobre vies, ze ziaden nemas a ze sa tym padom mylis, no aj tak zo seba budes dalej robit chuja
26 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:47
@notmehofejk ty ani sam nevieš o com hovoríš a však rob to dalej si na smiech a robis to co si napísal jediné ty ty traged.
27 
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 12:51
no áno, toto tu nie je "viera", to ale neznamená, že to nie je zastrešené kresťanstvom ako "duchovné zážitky" a nerieši sa to. To proste pomenujú ináč a keď tomu verí dostatok ľudí, tak samotné náboženstvo má taký vplyv, že nedokážeš, že to je "halucinácia" .. lebo čo keď to bol Boh sám ja ti rozumiem, na čo narážaš a ak mám byť úprimná, tiež by som bola radšej, keby sa to riešilo logicky, lenže môžeme snívať práve tým, ako sa to bude vždy odkazovať na kresťanstvo :/ chápeš, nevidím to ako reálnu možnosť riešenia + keď už sa dostal do tej funkcie, tak duplom nie
28 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 12:52
@optimuslapis osviezim ti pamat teda, "Rovnako konzervativci nariekaju , ze ich utlaca nejaka liberalna politika a pod", presne o tomto hovorim. a znova sa ta pytam, ako konzervativcov utlaca povolovanie?
29 
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 12:53
to je to, že v momente, keď niečo patrí k aspoň trochu mainstream náboženstvu, tak je jedno, aká konina to je. Kebyže ti štátom uznajú cirkev siedmych modrých žiráf, tak sa proti tebe žiaden psychiater nepohne :/
30 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 12:57
@notmehofejk ja nehovorím ze ich niečo alebo niekto utlaca, ja som ich parafrazoval. Oni hovoria ze tu príde liberalizmus a progresivizmus. A mojou pointou bolo, ze kazdy sa niečoho boji. Liberál vasecku a konzerva sa bála napr. Trubana. Dúfam, ze si pochopil lebo ak nie ,hlupák nebudem ja ale mozno niekto....
31 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 13:01
@optimuslapis ohoo, cize ich vlastne nikto neutlaca, je tak? na rozdiel od nich - lebo oni utlacaju inych svojimi zakazmi - je tak?
32 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 13:04
@notmehofejk vsak nechápavi ľudia ako ty nechápali ani predtým a nazývali mna nechapavymi a pod. Vsak ja som nikdy nepovedal ze džendžer ideológia a ja ne viem co este ich utlaca ako to oni hovoria. Tak je to od uhla pohľadu, oni myslia ze robia dobre lebo napr. Chránia nenarodene deti a ich prava. Ich oponenti zase su za pravo zeny sa rozhodnut a z tohto uhla pohľadu je to zásah do ich rozhodnutia.
33 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 13:08
@optimuslapis drz sa toho, co si tam potil, prosim. rozpraval si o dvoch rovnako extremnych taboroch na opacnom konci spektra. z coho vyplyva, ze jeden tabor ekvivalentne utlaca ten druhy. a prave sme dosli k tomu, ze konzervativci chcu utlacat vsetkych, zatial co liberali nechcu utlacat nikoho. cize to nie su rovnako extremne tabory. cize splietas nezmysly.
34 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 13:27
@notmehofejk držím držím a to co poti tvoja nechapavost za to uz nemôžem. Užívaj den.
35 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 13:33
@optimuslapis nevravim, ze nedris. vravim len, ze ak by existovala sutaz v neschopnosti sa konzistentne drzat svojej myslienky, tak by si tymto obsadil prve miesto na sto rokov dopredu.
36 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 13:37
@notmehofejk dobre povedal si co ch rm
37 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 13:39
@notmehofejk dobre , napísal co chcel a potvrdil si si, ze len ty všetkému rozumies a si konzistentny ako slahacka. Dúfam ze ego pohladkane, pritakavacov a roztlieskavaciek tu mas dosť, všetko v poradku a ideme dalej.
38 
 fotka
notmehofejk  17. 5. 2020 13:49
@optimuslapis jj je to giganticke sprisahanie, vsetci sme sa dohodli, ze znicime prevratnych genialnych revolucnych vizionarov. vobec nie tym, ze ti robia problem trivialne zaklady logiky
39 
 fotka
18fliper  17. 5. 2020 13:56
more dalsi darksiderovec ktory daco dojebe a potom obsere cely birdz ze su ovce a len on je jedinecny. ani obrazok na dokaz svojej jedinecnosti nezabudol postnut. tak aj ja tu mam jeden

40 
 fotka
annyejnji  17. 5. 2020 13:57
okej, prave som si uvedomila,ze moj spaming je v pohode
41 
 fotka
marcello1111  17. 5. 2020 16:14
42 
 fotka
motovidlo323  17. 5. 2020 17:13
1. SR nie je kresťanská
2. náboženské strany aj aktívni veriaci by mali mať zákaz kandidovať do parlamentu
43 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 17:22
@motovidlo323 prehovoril demokrat plný tolerancie a rešpektu
44 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 17:23
@marcello1111 nemam kuš, kúp mi ju
45 
 fotka
motovidlo323  17. 5. 2020 17:33
@optimuslapis Radšej budem demokrat plný tolerancie a rešpektu než jebnutý kokot s nickom Optimuslapis

46 
 fotka
optimuslapis  17. 5. 2020 18:11
@motovidlo323 a este aj slusny. Uzasne. Uz sa teším na tvoje citlivucke komentare o tom ako su tu určite skupiny utlacovane a vysmieva sa im. Od takých pokrytcov a hlupákov sa to počúva vtipne .
47 
 fotka
motovidlo323  18. 5. 2020 17:00
@optimuslapis Ved to neni neslušné, ked ti poviem, že si kokot. To je len objektívne zhodnotenie skutočnosti
48 
 fotka
optimuslapis  20. 5. 2020 16:08
@motovidlo323 ked neviem argumentovat, ta zacinam nadavat... take slovenske. pre ..... kazdy ...... asi tak na teba, ty luzer
49 
 fotka
motovidlo323  20. 5. 2020 16:33
@optimuslapis Aha, to vysvetľuje, prečo mi nadávaš
50 
 fotka
optimuslapis  20. 5. 2020 17:59
@motovidlo323 ako sa o hory vola tak sa z hory ozyva. Ja som ti nadavat nezacal, skus sa pozriet na seba. Ked ma zacnes urazat necakaj, ze ja budem voci tebe iny. Ale pri tvojom egu je akakolvek sebareflexia nulova, takze teba len polutovat a nechat na pokoji.
51 
 fotka
motovidlo323  21. 5. 2020 16:16
@optimuslapis ako sa do hory vola tak sa z hory ozyva, čiže keď sa budeš správať ako kokot s vymytým mozgom, skôr či neskôr na to ktosi oprávnene poukáže
52 
 fotka
optimuslapis  21. 5. 2020 21:33
@motovidlo323 kludne vypisuj tieto hejty dalej, aspon dalej ukazujes svoju diagnozu a toleranciu ty falosny liberal
53 
 fotka
motovidlo323  22. 5. 2020 15:45
@optimuslapis Lol prečo som falošný liberál?
Napíš svoj komentár