Absurdistán je film V. Helmera a je založený na skutočnej udalosti. Je to tragikomický príbeh dvoch ľudí ktorý musia splynúť z davom.

Spať k tej skutočnej udalosti. Režisér sa vraj inšpiroval jednou tureckou dedinkou Absurdistán niekde v púšti medzi áziou a europu. Tam kedysi v druhej polovici 20. stororcia postavili dedinský muži vodovod, ktorý im dodával vodu niekolko desiatok rokov. No počase sa pokazil a vody bolo menej a menej. Mužom to bolo jedno.A tak ženy vzali situáciu do svojich rúk. A vyhlásili mužom vojnu. Odopierali mužom sex až dovtedy kym nezačali niečo konať.

Vo filme do tohoto príbehu ešte vložili dvoch mladých ľudí.Tomelko a Aja. Posledných v dedine. Ktorý mali prežiť svoju prvú noc. Mali na to určení presne jeden dátum a čakali naň štyri roky. No pre nedostatko vody ot nemali také jednoduché a Aja pochopiteľne bola na strane žien, preto sa Tomelko musel vydať sám do podzemia k starému vodovodu a pokúsiť sa ho opraviť.

Inak je tento film plný absurdných situácii, ktoré pobavia. A ked si to pozriete tak si poviete ze vasa dedina (rodina) nieje az taká absurdá ako sa zda a ze to moze byt aj horsie.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
petika  1. 8. 2009 14:19
počkaj.. to nieje o tom, ako zamrazili toho chlapa a tu prostitutku?? alebo co to bola???
 fotka
anee  1. 8. 2009 14:23
..hehehe asi nie..ale neviem presne co myslis lebo je tma taka kusok podobna cast
 fotka
petika  1. 8. 2009 14:36
aha, tak ja som mala na mysli ten film z roku 06 » www.csfd.cz/film/185578-abs...
Napíš svoj komentár