Dospel k som k presvedčeniu, že popularita je dobrá (aj výnosná). Stačí si zasúložiť s niekým z brandže a hneď si môžem zahrať v Ordinácií v Ružovej záhrade. Jes! A preto, drahí a milovaní, už viem čo chcem. Keď vyrastiem, chcem byť populárny ako Martin Konrád.

No aj napriek tejto svojej vrcholnej ambícií som zatiaľ stále len školou (ne)povinný študent. Aj preto ma musí mama každé ráno biť po hlave valčekom na cesto, aby som nezmeškal do školy, musí mi namazať desiatu, pripraviť mi odevy a takto sebestačne ma vykopnúť do treskúcej zimy, ktorá v posledných dňoch vládne toť v BéÁ.

A tak plynie jeden deň za druhým, jedna záživná vyučovacia za druhou a hladina unudenia kulminuje ako jarný Dunaj. Pilní študenti hromadne zaspávajú na hodinách, ohrozujú vyučujúcich rôznymi substanciami alebo len tak papuľujú! Oplani.

No aj napriek týmto hrozivým bilanciám, sa občas udeje aj čosi povšimnutia a zaznamenania hodné. A keďže som usilovný autor nešpecifikovateľnej prózy (takzvaných Prdov!), sprostredkujem Vám ďalší dramatický jav, ktorý okorenil môj život výraznou profesorskou averziou.

Hnijúc na mimoriadne interesantnej hodine s rafinovanou skratkou SPK (Spoločenská komunikácia) sme sa hrali s Bambuľkou, mojou ctenou spolusediacou piškôrky - záživná to činnosť, hlavne keď som za každú prehru dostal facku. Medzitým sme sa samozrejme výdatne stravovali polotovarmi so školského bufetu. Pečivo ešte síce zapáchalo po pesticídoch, ktorými pred týždňom vypudzovali švábov, no hlad je najvražednejší pud a radšej sa priotrávim, akoby som mal pripustiť kanibalizmus.

Počas prežúvania nás prerušila naša vrcholne edukovaná profesorka. Excentricky našpúlila pery a nahodila pohoršený kukuč. Snažil som sa prežúvať čo najnenápadnejšie. Zjavne sa mi to však nepodarilo. Pani profesorka sa rozhodla, že si skontroluje moje rozsiahle poznámky (asi tak 3 strany A5 + kresba ufóna Arnolda s rodinou)

Neviem, či vplyvom na alergie na neporiadnych žiakov, no profesorka si hlasite kýchla. V rámci svojej špeci-veci výchovy si orál zakryla rukou a tvárila sa ako nekorunovaná kráľovná spoločenského správania. Hneď nato si rukou prešla po nose, tak ako to robia nemajetné deti bez vreckoviek alebo alternatívny intelektuáli (ako ja, ... a nehanbím sa zato).

Popri tom si po tvári rozotrela zelenohnedý šušeň, čo jej pri kýchnutí vyletel z nozdry. Tiahol sa pozdĺž ľavej lícnej kosti a zjavne bez povšimnutia majiteľky. Nahla sa teda nado mňa a obzrajúc si moje umeleckosti ma kritizovala. Vôbec som sa nemohol sústrediť, hlavne keď to spozorovali aj Bambuľka s Lubošom a začali sa intenzívne ujebávať.

- Čo mi nato poviete Martin?-

Zachytil som. Najprv som sa jej neverbálnym spôsobom pokúšal naznačiť, že je spoločensky znemožnená. Z jej zmäteného pohľadu som vydedukoval, že by mi najradšej naordinovala sedatíva a tak som zmĺkol a pozorne študoval tú substanciu na jej líci.

Nemohol som potlačiť smiech, čo pani profesorku rozzúrilo. Vyletela na mňa a tým najedukovanejším spôsobom prskala sliny všade naokolo. Rozmýšľal som, ako jej TO poviem. No a moju dilemu vyriešila Ľubošova prostorekosť.

- Hej Peťo, profka má na líci veľký zelený šušeň. Kukaj!-

pokúsil sa o šepot (pokus neúspešný). Profka to zrejme zachytila, rýchlo sa obrátila a rukou si prešla po tvári. Ošušnenú ruku si utrela do nohavíc a pokračovala vo výuke.

SPK ma jednoznačne o mnoho vecí obohatila. Tak napríklad viem, že ak si v mojom okolí niekto osoplí tvár, pôjdem verbálne priamo na vec!

 Blog
Komentuj
 fotka
roces16  10. 11. 2007 16:28
brutaaaal spickovy blog..takychto by to chcelo viacej
 fotka
yuya  10. 11. 2007 16:50
fantasticke...a ucitelia nam maju byt prikladom
 fotka
lianusha  10. 11. 2007 16:58
fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj

ešte že som to naživo nevidela
 fotka
keuska  10. 11. 2007 17:12
Fuj, to je este vacsi humus, ako ked mojej ucitelke na zakladke vyletel zub smerom k spoluziakovi, ked nanho kricala
 fotka
anzu  10. 11. 2007 17:24
Povodne som sa ani nechcela prihlasovat, ale tak neodolaj susnom!



To vies, aj ucitelia su len ludia...a zle plateni, tak nie je na vreckovky



Zase sa ukazalo, ze najlepsie su pribehy zo zivota, ale niektore lepsie ako druhe. Kam sa hrabe Pilcherova!
 fotka
lojla  10. 11. 2007 17:37
Vladnes
 fotka
joelina  10. 11. 2007 20:50
aj ja chcem mamu, co by mi robila rano desiatu
 fotka
hellium  10. 11. 2007 21:44
vdaka tvojmu blogu a naslednom smiechu sa moje tehlicky na bruchu zacinaju rysovat ovela efektivnejsie ako keby som sa namahala nejakymi tymi brusakmi...



Myslim,ze tvoj dokonaly opis situacie vynikajuco oboznamuje s pribehom - a mozno je dokonca lepsi ako skutocnost. Niezeby som pochybovala o tom,ze profka so susnom na lavom lici nie je vtipna, ale len chcem byt chvilu trochu mila a pochvalit tvoj pisatelsky styl



a baajdvej, pekny tah, zakomponovat do blogu Tvoje meno...Zajtra cakaj gratulacie
 fotka
momka  10. 11. 2007 22:16
LOL, dost nechutne
10 
 fotka
saddath  11. 11. 2007 09:53
uuu doslo mi zle..takto opisat susen...este k tomu zelenohnedy...bleee,nemala som na ranajky zrat volske oci...chce to ist von...

perfektne si to opisal....
11 
 fotka
saddath  11. 11. 2007 09:54
....aby som nezmeškal do školy.

to co je za vetu...vsak aby som nemeskal do skoly..alebo aby som nezmeskal skolu
12 
 fotka
nehanebnica  11. 11. 2007 12:23
áno práve ranajkujem!
13 
 fotka
galupy  11. 11. 2007 14:45
No fúúúúúúj, to je nechutne dobré
14 
 fotka
sarah_whiteflower  14. 11. 2007 11:09
Pri tvojom blogu som jedla banán a vážne som si ho vychutnala, pretože ja som známa taký tým internátnym chovaním, čo v skratke znamená, že mi je absolútne jedno, čo čítam alebo počujem, pretože moje jedlo sa grcať nebude a nikto mi ho nebude žrať, lebo by som ho odtlačila so slovami "fúúúúj, humus!"



Ja absolútne zomieram z tvojho štýlu písania, podľa mňa by si sa mal živiť ako humorista v nejakom plátku, ja neviem, mať tam stĺpček a písať takéto a podobné veci, iba si dávaj pozor na reči, neviem, či vieš o tom, že hnusný riaditeľ si našiel na tejto stránke Mayov blog a chcel ho vyhodiť za jeho "nevhodné vyjadrovanie sa o škole" zo strednej... neviem, či sa tak napokon stalo alebo nie... ale každopádne si dávaj na takéto blogy pozor Samozrejme, dúfam, že ti na to nikdy v živote nedojdú, pretože by ma veľmi mrzelo, keby už takéto blogy od teba nepribúdali



Inak, každým blogom máš lepší a lepší štýl, to sa musí uznať
15 
 fotka
black_soul  16. 11. 2007 12:07
abort rullzzz... taky rofl bych v tej triede chytila ze by ma na nositkach vyniesli asi mrtvu smiexom..
16 
 fotka
sasha01  30. 3. 2008 13:33
skvele opisane...
Napíš svoj komentár