Mám krásnych 19 rokov, maturitu, našťastie strechu nad hlavou, priateľa, ale žiadnu prácu! Skončila som SÚKROMNÚ obchodnú akadémiu so zameraním na cestovný ruch. Dôvod prečo som chcela ísť na túto školu bol prostý, po jej skončení nebudete mať problém sa zamestnať, keďže na Slovensku je málo pracovníkov v tomto obore a cestovný ruch sa ešte len vyvíja ( u nás). A prečo zdôrazňujem SÚKROMNÁ??? Pretože to bolo ďalšie lákadlo. Keďže SÚKROMNÁ - váš budúci zamestnávateľ to bude brať inak, ako by ste mali obyčajnú školu.OMYL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak, ale k veci. Dnes som sa poslušne vydala na úrad práce, keďže sa tam mám každý mesiac hlásiť kým si teda niečo nezoženiem. Otvorím dvere, pozdravím, sadnem si. Podám pracovníčke doklad o tom, že som sa snažila nájsť si nejakú prácu (kópie odosl. emailov). Ona mi dá pečiatku a s unudeným výrazom mi hovorí:" Ďakujem, dovidenia!"
Otázka znie kde sa stala chyba. Mne ako neskúsenej osobe, ktorá práve doštudovala a snaží sa začleniť do spoločnosti, nedokázala nič iné povedať. Fajn pochopím ak tam príde 40 - ročný chlap hodí papiere na stôl a odíde. Ale pýtam sa ako sa mi mladý máme vlastne zamestnať a je vlastne toto práca úradu práce, že vy tam nakráčate každý mesiac predložíte nejaké papiere a to je všetko??? Načo sú potom úrady práce. Nedokáže vás informovať o žiadnych voľných pozíciach, vo vašom obore ( pýtala som sa či nieje niečo ohľadom CR) len sedia a pečiatkujú. Toto je za systém!!!!!!!
A vlastne ani ma to neprekvapuje však sme na slovensku, Milujem svoju krajinu, ale nie jej systém!!!!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
azel  17. 10. 2012 00:31
Úrad práce je nanič. Tam ti nič neporadia.



Keby to bolo na mne, tak ich zruším.
 fotka
riddler  17. 10. 2012 11:02
Ale ved úrad práce nie je nato,aby ludom pomohol,ale len nato,aby sa vedelo,kolko je nezamestnaných
 fotka
swanheart  17. 10. 2012 23:06
Rozosmial ma ten zaciatok... I´ve been there urad prace je najsilnesia motivacia pokracovat v studiu za kazdu cenu aj ked nie je iste ze si aj potom najdes pracu... bohuzial nie kazdy ma moznost ist studovat na vs lebo aj ked je vraj zadarmo tak nie je. Zacarovany kruh aj so vsetkym tym peciatkovanim... Iny vyznam ako tu motivaciu nevidim. Pretoze najst pracu po strednej vo svojom odbore je prakticky nemozne.
 fotka
vreskot000  18. 10. 2012 16:03
zvykaj si
 fotka
vreskot000  18. 10. 2012 16:06
a druha vec je jedno ci si skončila sukromnu strednu a neviem aku bilingvalnu a čo ja viem... tvoje jednotky sú ti nanič... ťažko sa to počúva, ale aj ja som si na to zvykol už..pracujem naštastie, hoci sa mi končí zmluva pomaly...uvidím sam... v dnešnom svete prospech, úsilie, usilovnosť na škole neznamená nič, keby som mal byť zamestnaný podla známok na škole, tak som asi riaditel nejakeho nadnarodného koncernu. žiaľ, som len absolvent na UP, a som na absolv.praxi. aj to je daco...ale nič moc.. je to pod moju úroveň
Napíš svoj komentár