+ + + (24) + + +
Dni v novom svete plynuli rýchlo. Občasnú prácu, ktorá je zároveň zábavou, striedali párty v osadách, vychádzky do prírody, turnaje v plávaní a iných športoch, cvičenie jógi a mnohé ďalšie aktivity ako napríklad hranie divadla.
Študenti si budovali vzťahy bez budúcnosti, tak ako Ivan s Tai-či, len si užívali prítomnosť, nemysliac na skorý rozchod.
Stavali sa nové vylepšenia osady. Peter mal jasnú víziu ako sprístupniť TKB aj ostatným priateľom bez časovo obtiažneho obchádzania alebo preplávania jazera. S pomocou ostatných osád sa im podarilo zhotoviť systém rebríkov a odpočívadiel na prekonanie dvadsať metrovej skaly. Pritom použitie rebríka plnilo ďalej svoj účel, cestu k TKB tak aby obyvatelia osád používali a spevňovali si svaly.

Nová cesta k TKB odhalila ďalších nových susedov. Osadu Ruských, trochu uzavretých študentov, živiacich sa zberom rastlín a chovom oviec. Ruský študenti nezvykli nadväzovať kontakty aj keď o čínskych študentoch z osady pod nimi dobre vedeli. Radi ich pozorovali ako sa bavia, pracujú. Nádherný výhľad zo skaly im poskytoval celodennú reality show života čínsko-slovenskej osady, samozrejme bez zvuku, vodopád sa postaral o zvukovú kulisu a zakryl rozhovory s hudbou z osady. Nevedeli takmer žiaden západný jazyk okrem jedného študenta zo základmi angličtiny, hovorili výlučne rusky.
Najprv sa ani nejak nechceli baviť z celebritami ich reality show. Peter prelomil bariéry prinesením pestrej potravinovej palety. Tomu nedokázali odolať, po týždni na ovčom mäse, mlieku, syroch a rastlinách nazbieraných v lese, sa nieje čomu čudovať.
Slovenčine a Poľštine ako tak rozumeli, dopĺňali rozhovor pantomímou, prípadne pár anglickými slovíčkami. Druhý deň sa už aktívne zapájali do obchodov s osadami v okolí a zábav poriadaných jednotlivými osadami. Proti Africkým študentom mali spočiatku predsudky, no prívetivosť a pohodové správanie aj napriek chladnému správaniu Ruských študentov ich obmäkčilo.
Najviac ich však šokoval Xi-ju. Pri predstavovaní sa, rozdával úplne bez okolkov bozky na pery, nerobiac rozdiely medzi pohlaviami. Aspoň polovica ak nie všetci sa doňho platonicky zaľúbili, ostýchavosť im však nedovoľovala ani len sa mu prihovoriť. Xi-ju to samozrejme zbadal a občas s nimi prehodil reč. Je zvyknutý na ľudí hypnotizujúcich ho pohľadom, hlavne pri preobliekaní ako aj pri bežných denných činnostiach.

Ešte trochu k opisu Ruských študentov. Sú trochu pri sebe, pár kíl nadváhy ich robí jasne rozoznateľných oproti ostatným. Majú aktívny spôsob obživy, každý deň pasú ovce a zberajú rastliny. No výraznú časť dňa im zaberá sledovanie reality show. Ležiac pozorujú ako žijú ľudia. Strava im tiež kilá neuberá, iba mäso, mlieko, syry. Trocha rastlín čo nazbierajú to už nejak nezachráni. Príchodom nových ľudí do ich života sa v podstate všetko zmenilo, pestrá strava plus aktívne prežívanie voľného času. Stali sa súčasťou obľúbenej reality show. Prvé návštevy dolných osád spôsobili aj malé problémy. Prekonať systém rebríkov pár krát denne s nemalým nákladom na chrbte, spôsobilo svalovicu. Nebol to však neprekonateľný problém, stačilo sa prekonať.

Dolné osady uvítali nové spestrenie jedálnička o syry, ovčie mäso a tak. Nový ľudia zhora priniesli šachové hry. Stali sa aj zdatnými súpermi pri miestnych hrách. Po prekonaní počiatočnej chladnosti sú veľmi dobrými spoločníkmi, dokážu rečovú bariéru prekonávať pantomímou(zobrazovaním slov), vnímavosťou poznávajú miestny univerzálny jazyk.

Peťo s Xi-ju-om upustili od svojho plánu opustiť osadu. Zostali dokonca aj komedianti. Bývanie v centrálnej osade má svoje výhody. Vybudovaním systému rebríkov sa Čínsko-Slovenská osada stala centrom zábavy, obchodu no všetkého...
+ + + + + +

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár