3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
dnes 03:50
5728 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
Pamatate si Uncle Ben's omacku? Tu s ananasom? Ze nie? Nevadi. Ja ano. Ako decko som to mal fest rad. Dostal som na to chut. A zistil som, ze dnes, po 20 rokoch, sa to neda kupit. ALE, zjavne, to viem vyrobit! Tastes like childhood!
12 komentov
1
3kratadost
8. 9.sept. 2025 00:04
Zaujimave, ze to tiez potrebovalo odstat, kym to nabralo spravnu chut. Po dovareni som si vravel, ze co za skurvenu kopu nejedleho hnusu som to navaril. Ale, po par hodinach, to chuti PRESNE tak, ako ma!
4
raz som si to kupila a bol to extremny kentus. A este mali aj tie sacky s ryzou predvarenou a to bol tiez kentus. Som to skusala este na intrakovej izbe pripravit a strasne som lutovala, ze som si nekupila namiesto toho morca dellu
5
Poprosim recept na tu omacku uncle ben. Ona bola taka sladkokysla tusim s kuskami ananasu.
6
@tulipanoo @4 Ono to nebolo vylozene dobre. Skor nostalgicke, ako decku mi to chutilo Teraz mi v chladnicke hnili kuracie prsia, ktore akutne potrebovali byt uvarene. Reku, co s nimi. I tak som si spomenul, ze som davno pradavno mal rad kuracie prsia s Uncle Ben's omackou a ryzou Tak som sa pokusil to replikovat.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.
9
Kristove rany, to je fakt piplacka, dakujem ze si si dal namahu na opisanie krasne blbuvzdorneho receptu (to si fakt cenim, podobne pisem frajerovi) Ako decku mi to manka robila ked nebolo co a tiez sa mi s tym spaja silna nostalgia.
Pozeram teraz zlozenie toho, tie kukuricky boli myslim bambusove vyhonky a sladkost mozno pridavala tu chybajuca mrkva (vraj 8%, hned za ananasom) a este je tam ocot napisany. Ale urcite pomohlo nechat to odstat.
Statusy si mazes alebo si to musim vyprinscreenovat? spekulovat s tym budem najskor o tyzden.
Pozeram teraz zlozenie toho, tie kukuricky boli myslim bambusove vyhonky a sladkost mozno pridavala tu chybajuca mrkva (vraj 8%, hned za ananasom) a este je tam ocot napisany. Ale urcite pomohlo nechat to odstat.
Statusy si mazes alebo si to musim vyprinscreenovat? spekulovat s tym budem najskor o tyzden.
10
Prisámbohu, že snáď ešte tento rok to bolo v regáloch v Tescu. Je možné, že teraz už nie. Ale ak si si chcel zachovať nostalgické spomienky, je to pre teba takto lepšie, lebo bol to hnus.
11
@raketak @8 @gummidge Mozno sa este da kupit, neviem. Tiez sa mi zda, ze som ju sporadicky zvykol vidavat este nedavno, ale teraz ju nemali, ked som ju hladal.
@skvrnka Oni asi zmenili zlozenie. Lebo, tiez som googlil zlozenie, ked som nakupoval, a bambusove vyhonky mi tam nesedeli. Tie maju dost specificku chut, ktoru dodnes nemam velmi rad, to by som si pamatal, keby tam bolo Zda sa mi, ze vtedy tam boli miesto nich tie kukurice.
Mrkvu som tam daval tiez, zabudol som napisat. Ocot som nedaval, lebo to uz bolo dost kysle skrz ostatne kyseliny, co som tam daval
Skor ci neskor to urcite zmazem, cize si odscreenuj.
@skvrnka Oni asi zmenili zlozenie. Lebo, tiez som googlil zlozenie, ked som nakupoval, a bambusove vyhonky mi tam nesedeli. Tie maju dost specificku chut, ktoru dodnes nemam velmi rad, to by som si pamatal, keby tam bolo Zda sa mi, ze vtedy tam boli miesto nich tie kukurice.
Mrkvu som tam daval tiez, zabudol som napisat. Ocot som nedaval, lebo to uz bolo dost kysle skrz ostatne kyseliny, co som tam daval
Skor ci neskor to urcite zmazem, cize si odscreenuj.
12
uz sa to vola ben s original a je to bez toho cernocha v logu » www.piccantino.cz/bens-original/s...

Napíš svoj komentár
- 1 Lostinthedark: Kamo strasne sa hlboko zamyslam nad realitou takto potme a tvrdnu mi bradavky z...
- 2 Abstraktdepres: Ten SPS kurier je hrozný. 15teho mu firma dá balík a ani 18teho ho...
- 3 3kratadost: Gordon Ramsay sa veru nemylil, ked vravel, ze vsetok bordel treba OKAMZITE...
- 4 Hel14: Aké zaklínadlo treba použiť aby toto tu nahralo akúkoľvek fotku??
- 5 Majky538: Isiel som do BA na vecierok, kde som poznal len jedneho kolegu, ...
- 6 Retromaniak: youtu.be/_axrlz_zUiM...
- 7 Teal: ⛛ youtu.be/jnzPOFIRdgI...
- 8 Protiuder22: < 3 www.youtube.com/watch?v=DfV...
- 9 Lejla32: Potrebujem dnes večer okolo 17 este odoslať balík, tak aby prišiel do Vianoc....
- 1 Lostinthedark: Kamo strasne sa hlboko zamyslam nad realitou takto potme a tvrdnu mi bradavky z...
- 2 3kratadost: Zacinam mat silno negativny vztah k bruseniu superoceli... Strasne vysoky skill floor.
- 3 3kratadost: Jebem to, oddnes zase prestavam sledovat normalne spravy, nedavam to. EU po...
- 4 Abstraktdepres: Ten SPS kurier je hrozný. 15teho mu firma dá balík a ani 18teho ho...
- 5 Thunderstorm: Za tento rok 2.2kg svalovej hmoty hore. Spočko som.
- 6 Lytaryta: mno veru, já mít...
- 7 Lytaryta: veru, správny chlap by mal íst hladat kde...
- 8 3kratadost: Gordon Ramsay sa veru nemylil, ked vravel, ze vsetok bordel treba OKAMZITE...
- 9 Hel14: Aké zaklínadlo treba použiť aby toto tu nahralo akúkoľvek fotku??
- 10 Majky538: Isiel som do BA na vecierok, kde som poznal len jedneho kolegu, ...
- 1 Willbebetter: Mam velku radost, som v office ja a 10 ITckarov a vsade v...
- 2 Nahodnyokoloiduci1: Rozmýšlam že darujem spermie do spermobanky, a kopu spermií, takže budem mať...
- 3 Bebekex: 17 rokov som nemala kratke vlasy. It's tiiiiiiiiime
- 4 Lostinthedark: Kamo strasne sa hlboko zamyslam nad realitou takto potme a tvrdnu mi bradavky z...
- 5 3kratadost: Zacinam mat silno negativny vztah k bruseniu superoceli... Strasne vysoky skill floor.
- 6 Lejla32: Ja uz fakt neviem ci ma nieco prekvapi z Rakuska..oficialny list z uradu, ...
- 7 3kratadost: Pokial ide o energetiku, vzdy som vedel, ze FR to vymysleli celkom...
- 8 Limitles: jak si ma zena v dospelosti nájsť kamarátky ps kolegovia kolegyne niesu kamaráti
- 9 Tulipanoo: je čas na ešte jedno posledné zlé rozhodnutie tento rok!
- 10 3kratadost: Jebem to, oddnes zase prestavam sledovat normalne spravy, nedavam to. EU po...