Smrť je široký pojem.Mnoho ľudí nad ňou nikdy nerozmýšľa ale niekedy sa vyskytnú situácie kedy inú možnosť nemáte.

Takáto možnosť sa denne naskytne státisíckam ľudí po celom svete. Nad smrťou uvažujú zväčša starí ľudia no niekedy aj mladšie generácie.Vnímajú ju ako stratu svojho telesného tela a úplný koniec svojho života.Niektorý veria na ,,nebo,, a ,,peklo,,. Ja nikoho neodsudzujem ani podľa toho nijako neposudzujem. úplne inak však smrť vnímajú ľudia chorí alebo inak vyskytujúci sa v ohrození života.

Určite to nie je príjemná vec,že musíte myslieť na to,že možno zomriete.Všetko hneď začnete chápať akosi inak. Všetky Vaše doterajšie problémi idú bokom a vy sa zamýšľate len nad tým,či ste žili správne a či ste využívali každodenné možnosti,ktoré Vám tento svet ponúkal.Veľa uvažujete nad najbližšími,či ste im neublížili,či im nieste dlžný ospravedlnenie.Príde Vám to tak akoby ste nechceli odísť s niečím zlým .

Tiež začínate uvažovať nad tým,že aké to je byť mrtvym.Možno máte strach a možno nie.Stále viac a viac chcete vedieť či bude nasledovať nový život niekde v raji alebo možno to bude kolotoč vesmíru a vy sa znova narodíte a možno nebude nič.Chcete to vedieť najmä preto,žeby sa Vám nepodarilo vyhrať rozhodujúci boj a chcete sa podľa toho ,,zariadiť,,.

Je veľmi ťažké prejsť takouto situáciou a ešte ťažšie sa s ňou vyrovnať. Pre väčšinu ktorí napokon boj vyhrajú je ťažké sa o to,čo preživali podeliť sa aj so svojími najbližšími príbuznými.V týchto ľuďoch navždy ostane ,,vypálená,, rana na ktorú nezabudnú.

Stane sa však niečo nečakané. Upevní to tých ľudí natoľko,že začnu svoj život žiť nanovo. Kedže boli nútení rozmýšľať nad tým ako žili, našli spustu chýb,ktoré si doposiaľ ani neuvedomovali.A po tomto sa ich snažia napraviť najlepšie ako len vedia.Prehodnotia celý rebríček svojích hodnôt,začnú sa tešiť z maličkostí z ktorých sa do teraz nevedeli tešiť lebo to brali tak bežne.Svoju rodinu a priateľov začnete milovať ešte viac aj keď ste ich pretým milovali najviac ako ste vedeli.V skutočnosti to však nebolo najviac.

Vtedy ste si mysleli,že ste svoj život žili plnohodnotne po tejto skúsenosti prídete na to že ste ho nežili ani na 50%.Nájdete v sebe obrovskú silu, ktorú ste mali niekde ukrytú a nevedeli ste o nej. V tej sile sa skrýva radosť ,láska,úprimnosť, ctižiadostivosť....

Je to neuveriteľné ale je to tak.Prešla som podobnou situáciou a preto viem o čom hovorím.Začínam sa stretávať s reakciami známych,ktorí sa pýtajú,,čo sa ti stalo? si akási iná,čudná,úplne zmenená,,.Vačšinou neodpoviem nič,akúrát sem-tam zahundrem,že začínam odznova a prehodím tému.

 Blog
Komentuj
 fotka
george90  27. 1. 2010 18:44
tak držím palce, nech ten nový život stojí za to
 fotka
15matka14  27. 1. 2010 18:46
@george90 dakujem
 fotka
newgeneration  27. 1. 2010 18:59
nuž nemám ten pocit, že si každý myslí, že žije svoj život naplno... teda aspoň ja ten pocit ohľadne svojho života isto nemám... ale tak či onak každý si žije po svojom, tak ako uzná za vhodné a aké sú jeho možnosti
 fotka
15matka14  27. 1. 2010 19:01
@newgeneration tak predsa ked ten pocit nemas a uvedomujes si to tak to zmen!
 fotka
newgeneration  27. 1. 2010 19:04
nuž všetko sa dá keď sa chce...len keby sa aj chcelo...
 fotka
luluz  27. 1. 2010 20:33
wáuw, hlboké myšlienky. Wšetko dobré do budúcna nech sa už deje čokolvek.
 fotka
rookie  27. 1. 2010 21:35
všetko dobré,a chválim lebo sa mi hrozne paci ako to bolo napisane,neviem ci by som nevedela vyjadrit takto myslienky
 fotka
15matka14  27. 1. 2010 22:07
@luluz a @rookie dakujem velmi pekne
 fotka
madlygirl  29. 1. 2010 18:08
skvelý blog
10 
 fotka
johnny89  8. 5. 2010 11:20
to čo tam píšeš je pravda, proste si človek uvedomí to čo má, až vtedy keď to stráca. trošku dávnejšie som o tom aj našiel pesničku, vypočuj si
Screenshot
Napíš svoj komentár