Boli dvaja, boli reperi, odišli do zahraničia. Nie je to síce celkom kóšer, čo sa týka chronologickej postupnosti, ale odpustíte mi to. Jeden volal druhého Zdeno a druhý prvého Jožo. Ich pravé mená boli v princípe tie isté. Ale jeden volal druhého birmovným, preto sa navzájom nevolali tak isto. V práci mali obedňajšie prestávky.

Prúd vedomia mi však nedá pokoja a tu sa vynára spomienka na detskú moralizujucu basen. Opýtal sa Janko Jožka/nepofajčil by si si troška?/Jožko hľadí prekvapene,/no nehovorí, že nie./Nuž vytiahne Janko čosi,/čo vo vrecku tajne nosí./Vraj by bolo kriku veľa,/keby sa mať dozvedela.

Báseň bola, uznávam, akomak dlhšia než úryvok, ktorý vám ponúkam. Nateraz nám to však bude musieť stačiť. Nuž teda Zdeno cez obednú prestávku, nutno povedať, že bez akéhokoľvek poetického intermezza, vytiahol Moonky z vrecka košele a bez slova aj s Jožom zamierli na rampu, ktorá bola za fabrikou kvôli dodávkam tovaru. A ako tam boli, videli, ako sa mačka pária, čo spôsobilo, že sa obaja dobre zabavili. Zdeno povedal: "Haha, hahahaha, kokos, jak hu dáva!" A Jožo? No ten hneď po šichte utekal zapnúť komp a niekoľko desiatok minút čítal na wikipedii v rôznych jazykoch o mačkách.

Pracovali na baliarni mäsa v akejsi anglofónnej krajine, preto boli wrapperi. Keďže však neboli native speakermi angličtiny, neveľmi dbali o rozdiel medzi /ae/ a /e/ a nazývali sa repermi. Niektorí, zvášť zo severu krajiny, im to mali za zlé, ale napokon vždy uznali, že v porovnaní s ostatnými neresťami našej dvojice to je ozaj zanedbateľné.

 Blog
Komentuj
 fotka
hnisavica  27. 9. 2010 22:16
Si najlepší!
 fotka
cocca-colla  27. 9. 2010 22:22
 fotka
johnysheek  29. 9. 2010 12:15
 fotka
hnisavica  22. 10. 2010 11:34
Kokos, jak hu dáva!
Napíš svoj komentár