Vyhrala Caputova. To je dobra sprava. Zla sprava je to, aku velku podporu mal Harabin, Kotleba v prvom kole. Zla sprava je, ze v druhom kole Caputova ziskala 58,4% a volit bolo len 41,8% ludi. To znamena, ak dobre pocitam, ze ju podporilo len 24,4% z celkoveho poctu potencialnych volicov. To znamena, ze 75,6% ludom je jedno co sa tu deje. 3/4 obyvatelstva by kludne dalo zelenu cloveku, ktory je spojeny s mafiou, a teda de facto mafianovi, Ficovi, na ustavny sud a dala mu do ruk sudnu moc.

A ja zvyknem hovorit, napriek pouckam o delbe moci, ze sudna moc je aj exekutivna moc (pretoze exektutiva kona na zaklade (okrem ineho) sudnych rozhodnuti a teda je to akasi predlzena ruka zakonodarnej a sudnej moci).

Situacia je velmi vazna a velmi zla. Podla WHO a Europskej komisie, rocne zomrie zbytocne 5-10 tisic ludi na Slovensku len preto, ze im nebola poskytnuta dostatocna zdravotna pomoc. A to len preto, lebo mafia za ucasti aj Ficovej vlady zlikvidovala zdravotnictvo. 3/4 obyvatelstva je to jedno, a da mafii zelenu na ustavny sud.

Skolstvo je v troskach. O tom je zbytocne asi aj pisat. Ludia platia dane a detom skoly nedaju dokopy nic. Napriek tomu, 3/4 obyvatelstva je to jedno, a da mafii zelenu na ustavny sud.

Mafia likviduje novinarov a nepohodlnych/vzornych policajtov. Ludi, ktori su tu, aby nam ochranili tie posledne zvysky slobody a demokracie. 3/4 obyvatelstva je to jedno, a da mafii zelenu na ustavny sud.

Narasta tu extremizmus, fasizmus a popularita kadejakych popletencov velebiacich Rusko, pre neexistujuce hodnoty. Siria sa tu nepravdy, lzi hoaxy a zavadzania. Rusko vedie hybridnu vojnu a 25% popletencov by tu uvitalo rusov na tankoch a volia inych popletencov ako Harabina a Kotlebu.. A ani neviem, co im brani odstahovat sa do toho ich uzasneho Ruska.

S nastavenim mindsetu slovenskeho naroda nas cakaju velmi, velmi tazke casy…

 Blog
Komentuj
 fotka
ryu4  31. 3. 2019 17:50
 fotka
riddler  31. 3. 2019 17:56
Nedá sa spoločnosť deliť na tých, ktorí volili Čaputovú a tých, ktorým je jedno, čo sa tu deje. Čaputová s mafiou, zdravotníctvom, školstvom nespraví nič, jej úlohou je hlavne zahraničná politika, medzinárodné vzťahy- mohla by sa angažovať v domácej politike aj viac, keby navrhovala posilnenie právomocí na tzv. ,,poľský model", to ona ale nenavrhuje, čiže ani nemá záujem do toho reálne zasahovať, zrejme sa jej účinkovanie obmedzí na beletrizované prejavy a PR aktivity.
 fotka
patrixo  31. 3. 2019 18:00
@riddler Som presvedceny o tom, ze Sefcovic by Fica posadil na us, a Caputova nie... toto som skor mal na mysli... na druhej strane, prezident moze byt aj influencer, takze to ze niekto nema legislativne paky, jeho vlastna popularita moze veci tlacit dobrym smerom.. vyborny priklad z historie bol napriklad Ghandi
 fotka
riddler  31. 3. 2019 18:13
@patrixo Z pozície tej soft power sa dá niečo presadiť, ak má človek jasnú víziu a myšlienky, ktoré chce spoločnosti ponúknuť, to som však zatiaľ u nej nezaznamenal, skôr len nejasné frázy o boji dobra proti zlu, ktoré ale nemajú programový obsah. Máme z historie dobré príklady tejto soft power, napríklad Ghandího ako hovoríš, ale aj tie horšie, napríklad prezidenta Kisku, ktorý reálne neponúkol nič.
A čo sa toho Ruska týka, je jasné že ako veľmoc majú svoje záujmy a aktivity, i ked to isté sa dá povedať aj o USA, kedže niektoré think-tanky sú finančne napojené priamo na ich kongres, a ich ,,nezávislí odborníci" robia častokrát propagandu najhrubšieho zrna.
 fotka
hoperpohroma  31. 3. 2019 18:32
@4 ale ten ustavny sud aspon uplne odignoroval.
 fotka
riddler  31. 3. 2019 18:35
@hoperpohroma To, že Čaputová nevymenuje Fica do US je dobré rozhodnutie, i ked debata o prezidentskom kandidátovi by sa nemala zúžiť len nato, kto Fica vymenuje a kto nie, takisto ako aj debata o ústavnom súde.
 fotka
hoperpohroma  31. 3. 2019 18:41
@riddler on the contrary, kedze podla teba prezident nema skoro ziadne pravomoci, tak sa treba venovat tym, ktore ma a ci chceme mat fica na ustavnom sude, kedze (ne)vymenovat ho je jedna z tych pravomoci, ktore ma.
 fotka
riddler  31. 3. 2019 18:48
Vymenovanie sudcov je jedna z vecí, ktoré do kompetencií, a tým pádom aj do posudzovania kandidátov patria, ale nemala by to byť tá najhlavnejšia téma, zatiaľ čo ostatné dôležité sú v úzadí- veľmocenské vzťahy sú znovu v stave podobnom studenej vojne, Europa si potrebuje v tejto mocenskej hre definovať svoju úlohu a záujmy, a je na lídroch, akým smerom budú krajiny viesť. V tomto sú Čaputová a Šefčovič v podstate na rovnakej lodi, až na menšie rozdiely.
 fotka
hoperpohroma  31. 3. 2019 18:57
@8 cize zostal ustavny sud. kam by si kludne pustil fica. po tom vsetkom, co sa odkrylo od vrazdy jana a martiny.
10 
 fotka
riddler  31. 3. 2019 19:06
@hoperpohroma Kde som napísal, žeby som tam pustil Fica? V @6 som jasne napísal, že jeho nevymenovanie považujem za dobré rozhodnutie.
11 
 fotka
hoperpohroma  31. 3. 2019 19:32
@riddler pokial viem, vyjadroval si sa inde pozitivne v prospech sefcovica vs caputovej
12 
 fotka
tralalibang  31. 3. 2019 23:06
Práve som si pozerala výsledky prezidentských volieb podľa okresov a krajov a krásne na tom vidno, ktoré kraje náš štát najviac zanedbal. Je smutné, že ma absolútne neprekvapilo, že v košickom kraji bola najnižšia volebná účasť z celého Slovenska. To je krásnym zrkadlom toho, ako veľmi je tento kraj v piči.
13 
 fotka
riddler  1. 4. 2019 09:33
@hoperpohroma Ano, ale čo sa týka zahraničnej politiky, že ako viac skúsený by sa pohyboval v určitých diplomatických medziach a dával si pozor na vyjadrenia, zatiaľ čo Čaputová ako úplný nováčik tieto veci neovláda a mohla by spôsobiť nejaký trapas ako Kiska, ale čo sa týka iných vecí ho nevnímam ako lepšieho.
14 
 fotka
grinder  1. 4. 2019 10:53
Alarmujúci je najmä fakt, koľko ľudí na Slovensku je nevzdelaných a zúfalých. Od toho sa všetko odvíja.
15 
 fotka
antifunebracka  1. 4. 2019 18:37
Toto si pekne napísal, aj keď nemyslím, že každý, kto nešiel voliť Zuzu, má osud krajiny v piči.
@riddler Jj Kiska nespravil nič, len celé volebné obdobie bojoval proti nespravodlivosti a zneužívaniu moci, poukazoval neprestajne na nedostatky štátu, rozdal celý plat chudobným a odchádza z postu prezidenta ako najobľúbenejší politik. Keď bude ZČ zpolovice taký Človek ako on, taxme vyhrali
16 
 fotka
riddler  1. 4. 2019 18:49
@antifunebracka Kde a ako bojoval? Poukázať nato čo je zlé, že máme regionálne rozdiely atd. už vie snád aj cvičený šimpanz z Bojnickej ZOO, ale nič zásadné, programové neponúkol, väčšinou to boli len pekne znejúce frázy. Doma kázal o korupcii, mafiánskom štáte a v Afrike vychvaľoval najskorumpovanejšie režimy len preto, lebo sú proamerické, namiesto znižovania medzinárodného napätia podporoval jeho zvyšovanie a militarizáciu. Plus ešte Erdogan, nato by sa nemalo zabudnúť.

Screenshot
17 
 fotka
kassiar  1. 4. 2019 20:08
Buď rád, že bola účast aká bola, keby išlo voliť viac ľudí, dajme tomu nad 50%, tak Čaputová prehraje. Veľké štastie pre ňu je, že voliči Harabina a Kotlebu sa na druhé kolo zväčša vykašlali, a že ďalšie množstvo ľudí, čo s ňou nesúhlasí, tiež nevolilo.
18 
 fotka
antifunebracka  2. 4. 2019 16:33
@riddler

Bol od Kováča 1. prezident, čo otvorene kritizoval spôsob vládnutia koalície na rozdiel od jeho predchodcov, ktorí sa na nej priživovali. Ako by si si ty predstavoval jeho konkrétne kroky, ktoré mal podniknúť? Ako zvyšoval napätie? Áno, nehovorím, že bol dokonalý, Erdogan bol chyba. Still the best president
19 
 fotka
riddler  2. 4. 2019 16:45
@antifunebracka Zvyšoval napätie napríklad tým, že označil Rusko za nepriateľa, čo je v rozpore dokonca s oficiálnym postojom EU. V zahraničnej politike bol vždy skôr ako americký lobista, nie slovenský prezident, kedže pro-slovenský, respektíve pro-europsky postoj si predstavujem ako vyvážený, ktorý nebude servilný ani voči jednej strane, a zároveň zo všetkými bude korektne jednať.
Aj ked jeho predchodcovia latku moc vysoko nenastavili, takže kľudne môže byť aj najlepší, aký tu doteraz bol
A čo sa týka konkrétnych krokov, mohol napríklad z tej pozície soft power pretláčať ústavné zmeny, zmeny vo financovaní politických subjektov- teda veci, ktoré by s tou oligarchiou a aroganciou moci, ako zvyknú často hovorievať, niečo reálne urobili.
21 
 fotka
james98  3. 4. 2019 14:32
@riddler Čaputová ešte ani nie je oficiálne v úrade a už o Rusku hovorí podobným štýlom ako Kiska. A to ešte nikto nespomenul, že Kiska svojho času označil Turecko za ostrov stability. Pritom Turci veselo vyvražďujú Kurdov bojujúcich proti terorizmu. Takže sa pácha pomaly genocída jedného národa, a podľa nášho prezidenta to je úplne jedno.
22 
 fotka
antifunebracka  3. 4. 2019 16:23
@riddler Lenže Rusko je nepriateľ a EÚ to nepovie otvorene len preto, lebo sa bojí Ja si nemyslím, že AK bol k niekomu servilný. Jeho postoje súhlasili často s USA, lebo majú podobné hodnoty. A hovorím, nebol dokonalý a vždy sa dá robiť viac vo všetkom, ale spravil toho veľmi veľa. Aj on napr. tlačil na zrušenie amnestií VM
23 
 fotka
wistingher  6. 4. 2019 20:40
@riddler Bol najlepší. pretože nebol posluhovačom vládnej Mafie, Fica, nekoktal na summitoch o organizácii spojených nádorov, nehral sa na niečo viac ako obyčajný človek, narozdiel od jeho predchdcu, ktorý sa nevedel ani vyjadrovať a potreboval hovorcu, ktorý toľkokrát trepal neskutočné kraviny a neodpovedal na otázky. Takisto si nenechal prezidentský plat. Takisto vo všetkých vyjadreniach bol nestranný. Aj v príhovore po vražde, povedal zásadná rekonštrukcia vlády alebo predčasné voľby. Nie iba predčasné voľby. On bol prezidentom všetkých. Len nie všetci si to uvedomujú. Prejavy boli zakaždým neutrálne, a vhodne napísané.
To ako si si ho ty predstavoval, alebo čo všetko mohol robiť alebo by si robil ty, je úplne irelevantné. Pretože ty môžeš hodnotiť iba to, čo robil on. Čo robili jeho predchodcovia.

Všetci sa sťažujete na Kisku. Ale všetci zabúdate, že keby niet jeho, sedel by tam FICO !!!

Tak držte klapačky!

(toto odkazujem všetkým tým mudrcom a hejterom Kisku)
24 
 fotka
riddler  7. 4. 2019 13:31
@wistingher Prepáč,že sme si dovolili kritizovať vodcu, US ambasáda by nám mala zaplatiť nejakú prevýchovu
Napíš svoj komentár