4. Temné tajomstvo mesta Star Gate

Starbuck šla, šla a šla. Nedívala sa ani naľavo, ani napravo. A už vôbec nie dozadu. Tak zrazu zistila, že jej chýba zvyšok komanda. Na krajinu sadla noc, na nebi sa rozblikali hviezdy a okolo nej bol iba tmavý les, v ktorom sa ukrývalo určite aspoň dvesto tisíc dravých zvierat, čo ešte nevečerali. Alebo dvesto tisíc indiánov, ktorí číhali na jej skalp a iné komodity, ktoré jej telo vedelo poskytnúť vynaliezavému indiánovi. Už, už chcela podľahnúť panike a napríklad hystericky zajačať, keď v tom uvidela vo svite mesiaca kríkmi obrastenú ceduľu s nápisom "Vitajte v Star Gate!" Odhrnula pár kriakov a naskytol sa jej pohľad na pusté mesto.
"Páni," povedala s úžasom. Mesto Star Gate totiž ležalo na druhom konci mapy. Pejoratívne by sa dalo povedať, že v úplnej riti. Všetky mestá, lesy, rieky a kopce v Arizone síce vyzerali, ako keby ich jeden grafik robil. No aj tak nikdy nepredpokladala, že jej priestorová orientácia je na tom až tak zle a zavedie ju presne opačným smerom, ako bol pôvodný cieľ cesty.
Vošla do mesta potichu a obozretne ako dravá šelma. Deringer držala v ruke s natiahnutým kohútikom a otáčala sa na všetky svetové strany, aby ju náhodou niekto neprekvapil útokom od chrbta. No v meste bolo pusto. Za oknami tma, na ulici ani živej duše. Starbuck sa rozhodla, že nájde saloon Henryho Walkera. Keďže bol v každom meste na rovnakom mieste, nemala s tým veľa problémov. Vrazila lietačkami dnu s nabitým deringerom ako filmová hviezda na pódium a... nič.
Za barom stál Henry Walker, ako vždy utieral poháre. Vedľa neho sa znudene opierala Mária a fajčila. Cigaretu. V jednom rohu dotváral kulisu prispaného baru šerif Fitzburn, ktorý to zalomil na stole. A v druhom sedel Waupee a tváril sa vykúpane a sexy.
"Ahoj Starbuck!" pozdravil ju barman. "Čo ťa privádza do týchto odľahlých končín?"
Starbuck sa posadila k baru a dôverne sa nahla k Henrymu:
"Vieš Ánry, som tu na špionážnej misii."
Barman zastrihal mrožími fúzami od prekvapenia.
"A koho špehuješ?"
"Ále," mávla rukou Starbuck, "Dannysa. V poslednom čase sa správa divne. Má 4 metre a nedá sa zabiť."
"Dannysa?" hvizdol, "Ten ale býva tak trochu... na druhom konci mapy."
Starbuck sa zatvárila ako kopa nešťastia na dovolenke.
"Hoci...," dodal Henry záhadne a odmlčal sa.
Pištoľníčka vylovila z vačku dolár a buchla ho na pult.
"Som švorc, robila som reskill," zavrčala, keď Henry ďalej utieral poháre a mlčal.
"Ech," vzdychol a zhrabol dolár. "Nedávno sa sem prisťahoval Dannysov muž. Kapitán Ragnarok, možno ho poznáš. Odvtedy sa dejú divné veci v Meste duchov, ktoré je 10 minút pešo od Star Gate."
"Aké... divné veci?"
"Však to poznáš. Záhadné zvuky, prízraky, duchovia a ľudia, ktorí sa jedného dňa proste... stratili. Nikto zo Star Gate po zotmení nevychádza von. Vieš si predstaviť, ako to kazí kšeft?"
"Veru, poriadne brko som nemala v hube ani nepamätám," vzdychla Mária vedľa a potiahla z cigarety.
"A nikto nechodiť do Mesta duchov. Byť zlé miesto," zapojil sa do debaty Waupee lámanou angličtinou. "Ani náš talizman neochrániť."
Starbuck sa potešila. Práve sa totiž v jej mozgu zrodil jeden z tých povestných šialených nápadov. Odhodlane buchla päsťou po barovom pulte.
"Idem do Mesta duchov!" vyhlásila rozhodne.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár