Nebol som odkázaný prespať u neho. Možno len preto som to dokázal, inak by som sa pravdepodobne túlal ulicami až do rána. A vôbec by ma nesrala tá trocha dažďa. Videl som ako mi priniesol vankúš na akom by nespal ani jeho pes. Vo vnútri som sa usmieval, hlavne že sa hráte na bohatých. Cítil som sa ako prašivý, tak krásne odvrhnutý a veľmi sa mi to páčilo. Sedelo mi to k vnútornému rozpoloženiu a všetko mi to vyhovovalo. Nevadilo by mi ani spať na zemi.
Zaspával som sám v úplnom tichu a všetko bolo také magické. Hlavou sa mi naháňali čierne mačky v úzkych španielskych uličkách v srdci Costa Bravi a cítil som že ma to strašne baví.



Dotýkali sme sa nohami v natrieskanom aute a z úst ti išli podráždené sprostosti. Mlčal som, už mi to nestálo za hádku a názor som si schoval do obálky a spálil ho. Nestálo to za to. Pozeral som von oknom a hnev som premieňal na výsmech. Mal som chuť stlačiť klučku a vypadnúť z tohto sveta, aj keby na cestu.



Všetky tie stretnutia, tváre, podania rúk a objímanie. Ludia v okamžikoch ktoré za to stáli, vždy sme príliš uháňali. V stretnutiach už nie je voľno, je tam tichý tlak. Bije do očí a do vnútra sa dostáva prach, nedokážem nevidieť, nedokážem stáť. Popíjame na balkóne víno a ja už neviem čo je strach, stačí vstať a aj bez krídiel preletím trvácnosť týchto vzťahov ťaživých. Usmej sa, vždy sme chceli viac.

Objať, stlačiť, do vlasov zaboriť tvár. Na chvíľu zastaviť svet, zabudnúť na termíny a metronómy, užiť si pominuteľnosť tepla dvoch ľudí. A život sa následne rozbehne, tackavo ako natrieskaná električka, už ale o jeden úsmev ťažšia.

AJ keď si preč, potichu a možno mŕtva.


Umrel som, nie prvý krát a zaručene nie naposledy. Umrel som pokojne, v tichu, v sede. Umrel som prehrou o všetko o čo už nestojím. Vybuchol do vnútra. Usmievam sa za zastretými roletami. Kocky lega ktoré držali moje staré väzby, odhnívajú aj s cestami ktoré som prešiel. Necítim lásku, necítim nadšenie z dotykov ktoré sú mi venované, nech idú do prdele. Kusnem si do pery a život je zas o niečo živší. A šťava vynára sa až pri skokoch z výšky. Steká zo mňa, a ja sa kúpem na výslní vlastnej hranej šialenosti, ktorá mi dovoluje byť úprimný.

Môj nový svet
Plný skrytej vášne
Ktorá vyvrie na povrch
Nechá rozoznieť okolie
Spáli odchýlky
A potom sa s kludom vráti
Do hlbín

Plný predýchanej zloby a bolesti
Plný dialok
V ktorých nič už nedesí

Odhnívam v kresle. A na smrť som pokojný, začne besnenie, začne sa všetko to strašné, a ja teším sa ako surfer na vlny. Možno len neviem žiť v pokoji. A občas vyzerá, že je mi jedno, ktorá skrutka sa zajtra uvolní. Úsmev dáva mi, úsmev polieva pád. Vodopád ktorým preteká moja formovatelnosť. Som len tok myšlienok pospájaný z cudzích inšpirácií, nežijem naozaj, len tak tečiem a môj charakter je len omývanie ostrých hrán. Zahyniem len ak žiara tvojho tepla, vysuší môj prameň. A to sa nestane. Si už preč, ako časi keď sme sa nahánali, okolo plachetnice vašich. Ako sme sa schovávali u nás v podkroví a spoznávali navzájom krihy do ktorých vrazili naše Titanici.
Ty už si raz oslepla, teraz to čaká mňa. Toto je fakt podivná kniha a mám pocit že je zhudobnená. Vnímam tu akýsi refrén, chorus a jeho zimomriavky. Dúfam že sa bavíte, občas by som pred sebou utiekol do postele. Je to zbytočné, vytečiem z nej myšlienkami a neudržím sa pri vedomí. Na zem ma stiahni, použi. Ošukaj ma a postav nové lego cez ktoré potečiem ako oknom svetlo.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár