26.4.2013

Rano o siedmej uz sedime v prvom aute,traja chlapici v tereniaku. Vravi ze ide do Meknesu co je po ceste do Fezu. Toto bolo prvy raz co som sa nepytal ci musime platit(aj posledny). Proste to vobec nebol ten typ cloveka,mlady chlapik v novom aute. Po ceste ti dvaja vystupia a obaja platia. Mam zmiesane pocity.
Vidim odbocku na Fez ale vravi ze su tu dva dialnice a ze nas vezme na druhu. Berie nas cez mesto a zastavuje na ceste smerom na Fez. A prislo na to,na co som aj myslel. Ivana rychlo vystupuje a vybera ruksaky z kufra,ked mi vravi ze mam zaplatit. Horkotazko sa dorozumievame po francuzsko-anglicky. Dost dlho sa natahujeme. Odo mna peniaze urcite nedostane. Po chvili ukazuje ze mam vypadnut z auta,sice mu dakujem ale nepodava ani ruku,je nasraty a odchadza. A nech. Takuto miestnu pseudo dopravu nepodporujem.

Doslapeme to a zistime ze brany na dialnicu su hned za zatackou z kruhoveho objazdu,len par metrov. No diky pekne,stojime v zakrute par metrov od mytnych bran,dufam ze nas neposlu prec. Berie nas starsi chlapik,ktory na moje prekvapenie vie po anglicky. Ide do Fezu,ale nastastie mu viem vysvetlit ze nechceme ist do mesta,len na smer Taza-Guercif. Vysadza nas na dialnici a sme na dialnicnej odbocke do Tazy. Tu asi na dialnici nie je zakazane stopovat,a aj keby tak to tu nikto nekontroluje a vsetci na to kaslu.

Prechadza okolo nas stary mercedes kombi dost rychlo,ked zrazu pocujeme fleky v zakrute. Zastavil a velmi krivym sposobom to cuva naspat. Pribieham k nemu,pozeram ze obe dvere na jednej strane dokrcene akoby ho nieco zboku nabralo. Otvori mi a pytam sa ci ide do Tazy. Ide. Dvakrat sa pytam ci mame platit,ale vravi ze nie. Je tu ale mala chybicka. To auto ma vymontovane sedadla,sedadlo ma len sofer. No nevadi,nasadame a sedime na podlahe kufrovej casti stareho kombika. Obzerame sa okolo seba a.... celne sklo uplne popraskane,auto totalne zdemolovane a rozmontovane,proste to auto malo snad len sedadlo vodica a volant s palubnou doskou. Vybrate klucky,rozpadnute vyplne dveri,vyluskane slnecnicove semienka na podlahe,bordel,na jednej strane modra folia na okne na druhej cierna asi centimeter odstrihnuta,prilepena paskou,vypnuty tachometer aj otackomer,nastastie benzin ukazuje.

Typek vyzera ako zlocinec. Letime na dialnici minimalne 160-180 kmh sudiac podla toho ze ostatni idu 120 a miname ich ako nic. Do Tazy je to vyse 100km,uz nas boli zadok aj chrbat z takeho sedenia. Blizi sa odbocka na Tazu,a pytam sa ho kam az ide. Vravi rovno po dialnici,Guercif a az do Nadoru. Wau! On ide rovno az do Nadoru,neverim ze sa nam podarilo stopnut auto priamo az tam. Sice som sa uz nevedel dockat kedy z toho pekelneho auta vystupime,ale vidina toho ze tam uz dnes budeme sa mi paci viac. No myslim ze nikto negarantuje ze sa tam dostaneme zivy. My proste v tej starej rozpadnutej herke letime kolko to da,auta miname na tesnotku,v kazdej zakrute som cakal smrtelny smyk.

Zastavujeme na benzinke,tankuje s beziacim motorom. Odstavi to na parkovisko a vravi ze hned je spat. Vracia sa a pri benzinke su dva dodavky v podobnom stave,roztrieskane cele,jedna so spanielskou SPZ,druha s holandskou,ani jeden clovek v nich nevyzeral normalne. Odchadzame a ideme vsetci traja za sebou,tak minimalne 160. Predbiehaju sa a hulakaju na seba z okna,vravi mi ze su kamosi a idu spolu celu cestu. Tak to vidim,este by ma zaujimal ciel cesty,v akom nelegalnom biznise idu.

Obcas telefonuje a odbacame z dialnice. Vsetkym trom autam jeden chalan podrzi rampu na mytnej brane a beru si novy listok,cize zaplatia len za par kilometrov. Na dialnici sa nieco robi,cesta je presmerovana do jedneho pruhu v protismere,oznacena kuzelmi. A on si medzi nimi kluckuje a predbieha,v protismere. Po case zas odbacame z dialnice a ani jeden z nas si nie je isty kam to ideme. Mlcky sedime vzadu na podlahe. Nabehli sme na cestu ktora by sa podla kvality dala zaradit do piatej kategorie,proste totalne rozbita s jamami....chvilu ideme pomaly,no neskor sme zas pri klasickej rychlosti,teda najviac kolko to ide kym motor vladze. V kruhovom objazde do protismeru a nakladiaku na ceste este aj s usmevom zamava. Vystrci sa z okna a oblieva si celne sklo vodou z flase,stierac mu skoro odleti. Na tabulke je pisane Nador vyse 100km. Po asi 30km odbacame kde je pisany Nador zas vyse 100km....

Lietame po ceste spolu s 2dodavkami,podava im cigaretu cez okno. Zacnu po sebe hulakat a typek vytiahne spod seba asi polmetrovu kovovu tyc,dost slusnu na umlatenie,no nastastie len sranduju,pohrozuje druhemu soferovi cez okno a este si aj do dveri buchne poriadnu. Stracame ich z dohladu a pokracujeme sami,prichadzame do nejakej dedinky kde zaboci do malej ulicky kde uz stoja dve auta. Vystupi a potiahne si z fajky od nich. Podavaju s ruky a dava im peniaze,je nam jasne ze kupil nejaky matros. Este odbehne a vracia sa s troma redbullmi,kupil aj nam. Je srandista. Aj ked vyzera najviac podozrivo,najma s tym autom,ublizit nam asi umyselne nechce.

V odraze okna vidime,ze si rozlamuje cigaretu a bali si hasis. Pozeram na tabulu,Nador este vyse 30km. A on si fajci hasis za volantom. Je mi uz vsetko jedno,ak toto prezijem tak som nesmrtelny. Letime si nasou klasickou rychlostou a zastavuje nejakemu asi 12rocnemu chalanovi ktory stal pri ceste,kusok ho vezme. Este stale fajci hasis.

Sme uz len asi 10km od Nadoru v dakej dedinke pred mestom ked tu zastavuje pri taxikoch a vravi ze si mame zobrat taxik do mesta,on ide do spanielskej Melily. Cely stastny zivy zdravy vystupujeme,vravim ze netreba taxik,vezmem to este stopom. Ani som nedopovedal a zaplatil nam taxik,dakujeme mu velmi pekne a nakladame ruksaky do taxika.

Taky miestny klasicky taxik je stary mercedes,v ktorom sedi minimalne 7-8ludi. Na sedadle spolujazdca vzdy dvaja. Tak si nasadame dvaja dopredu vedla sofera,piati dozadu a ideme. Vystupujeme v meste a zda sa to tu celkom fajn. Este stale neverime tomu ze sme z toho auta vystupili zivi...

Letime az v utorok a prisli sme do Nadoru uz v piatok,kedze 10km od mesta na plazi by mal byt kemping,kde mienime byt. Tak este chytime nieco na tu plaz a sme tu...prechadzame sa,zatial ziadny kemp nevidim,vyzera to tu celkom mrtvo,na mapke plaze je zakaz kempingu,tak sa idem spytat na policajnu stanicu (straz?) ze kde tu je kemping. Nastastie sa medzi nimi nasiel jeden co vie po anglicky,vravi nam ze tu ziaden kemping nie je. Eh....akoze nie je? Ved je o nom na nete pisane. Ale ze tu ziadny nie je,a na plazi stanovat nemozme,je tu len jedin hotel kusok. Nechapem. Ostavaju nam 4dni a...nemame kde byt. Nasa vytuzena sprcha po tyzdni je fuc.

V hoteli nam chlapik povie vtipnu sumu 60eur za noc co sa len zasmejem a ideme sa prejst este po plazi. Je uz po zapade slnka tak rychlo treba nieco vymysliet. Ideme kusok dalej a jedina moznost je rozlozit to hocikde. Teda na trave medzi stromami kusok od plaze. Kaslat na to,zajtra sa vratime do mesta a nieco vymyslime.

 Blog
Komentuj
 fotka
teaner  1. 5. 2013 09:02
super, len tak dalej. dobre sa to cita
 fotka
mix  1. 5. 2013 11:31
Obdivujem ťa @fxx fakt, si moderný indiana jones pre mňa.
Napíš svoj komentár