Viete poradiť ako psika naucit aby robil potrebu vonku?:D
Mame fenku jorkiho. neviem ako ju mame naucit cikat a kakat vonku.. Za cely tyzden co je u nas iba dvakrat cikala vonku. Uz ked vidim ze nucha po byte a ide ci cupnut, schmatnem ju a idem s nou von. som 20 minut vonku a ked sa vratim domov tak uz o minut
no a moja segra hodila casto von so psom a vzdy ked sa vycural a ked piamo cural, tak v tej chvili ho pohladkali a dostal piskotu.. a ked sa vycural v byte a videli ho, tak dostal trosku po cumaku..ale iba tak aby si uvedomil, ze je to zle.. ale inak vsetko sa da riesit za odmeny a pes to rychlo pochopi..ak nieje nejak moc necháoavý...
@petika mám 2,5 mesiaca. no však aj my jej vždy dame odmenu ale ked ona iba dvakrát vonku, a to si neuvedomila tu spojitosť asi. a my sme ju tiež vždy vykarhali ked sa vycikala alebo vykakala v byte ale to malo potom taky nasledok ze ona sa uz aj bala pred nami cikat lebo vedela ze ju vyhersime a nevdela ze to ma vonku, a ked sa vycikala dnu tak už aj utekala sa schovat potom sme ju prestali za to hrešiť
@lenkaska1 treba riadne vyčistiť tam kde cikala a na striekať takým sprejom proti psom a keď už vidíš , že ide tak treba na dlhú prechádzku a pohladkať, pochváliť a dať odmenu keď sa vyciká vonku a naopak keď vnútri tak vyhrešiť
no pretože je velmi dolezite aby ten pes vedel, že ho karhaas za to ze kaka..ked ho pokarhas už po "onom akte" tak o je casto zbytocne, pretoze si to neuvedomi.. mozno by bolo dobre zobrat hovienko ked sa zase vykaka a zobrat psa -ist s nim na travnik a polozit ho tam...
alebo jedine proste ho stale sledovat a byt s nim neustale vonku....prave takemu krpcovi je treba venovat hrozne moc casu, lebo ked sa nieco nauci, tak to potom trva kym zmeni navyky...
@lovefreedom však o to sa aj snazime ale ona sa v podstate nikdy nevycika von.... z tych cca 40 razov mozno co cikala tak iba dvakrat vonku. takze to si ani neuvedomila, ale ked uz na to obrovskou nahodou pride ze sa vycika vonku tak ju pochvalime
@petika aha takze uz vtedy ked to robi ju mame karhať, hej? no my sme az hned na to ako dokoncila tu potrebu.. alebo niekedy sme ju aj uprostred potreby zobrali von..
my sme nasho naucili tak, ze ked bol steniatko, bol vnutri v dome. A tiez sa obcas vycikal aj ot druhe vnutri. A davali a ucili sme ho na noviny. A potom ked sa vytoto na noviny. tak som si ich odlozila aked som snim isla von, polozila som mu tam tie noviny on ich onuchal a vycikal sa vonku. Lebo citil, ze na tie noviny to raz uz robil a ták vela stastia
tak ja som psíčkar, a skúsim ti poradiť lepšie by bolo, keby mala dnu nejaký ten "záchod"... lebo vieš, každú dve hodinky s ňou behať vonku? A keď nebudete doma nikto z vás? Stačí aj nejaká..čo ja viem.. väčšia miska od kvetináča, tam by ste jej dali piesok...a naučili ju aby chodievala na potrebu tam. Moja fenka (žije celoročne vonku) dokonca sama na dvore vyhľadáva na potrebu náš piesok... máme takú kopu piesku na stavbu. Najprv by si ju mala však naučiť na noviny. Vždycky, keď vykoná potrebu na novinách alebo kdekoľvek inde, kde si to ty praješ, musíš ju odmeniť! To je veľmi dôležité..a ak vykoná potrebu, tam kde nemá, tak jej musíš ukázať že je to zle. NEBI JU, NEKRIČ NA ŇU!!! Len jej vyslov nazlostene NIE! Psy sú veľmi vnímavé na inotáciu hlasu... A keď s ňou predsa len budete musieť chodiť na záhradu, tak by ste mali opakovať postup, čo robíte doteraz. Keď budete na nej vidieť, že proste musí... tak ju vezmite von a budťe tam s ňou, dokým nevykoná potrebu. Potom ju veľmi odmeňte. A opakujte to stále...treba na to čas a trpezlivosť! Jedine tak sa to naučí...Nakoniec by mala vedieť zaškrabať na dvere alebo niečo podobné, keď bude chceiť ísť vonku..keď jej bude treba na potrebu. Len najlepšie by bolo fakt, ten vnútorný záchod. Ale ako myslíš... napíš, ako ste to zvládli dobre?
@ plutvonozceakrivozubky uvedomuješ si čo hovoríš??! Je to predsa živé zviera! Nemáš právo urážať toto nádherné plemeno! Všivavá krysa si jedine TY!!!
Ahoj ... neboj niesi v tom sama mam 2oj mesačného cavaliera a mám rovnaký problém ... je u nás druhý deň a vonku nebol cikať ani raz ... ... vždý ked ho vidim nuchat a krutit sa zoberiem ho vonku som s nim tam 10-15 minút no nekaká nepišá ... prídem domov a o niekolko minút je mláčka buť na noviný alebo na podlahu
Ahoj Lenkaska, chce to trochu trpezlivosti ale šteniatko sa dá v pohode naučiť pýtať sa von cikať. Postup ako ho to naučíš najrýchlejšie nájdeš tu: » www.chovatelahospodar.sk/clanok/ako-nauc...
Aj pre samotné šteňa je prirodzenejšie cikať vonku, takže ho stačí naučiť na správny denný režim a je to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
www.dogforum.sk
je tam jedna téma, kde sa presne pýtajú to isté a je tam aj riešenie, teda viacero.. hľadám ti to, skús aj ty..
od kedy si založila tému to tam hľadám bez prestávky a čítam témy nové..
ak nenájdeš, tak si registruj účet, napíš tam svoj problém a oni ťa už na tú tému odkážu..
založ tému s tvojim problémom a naspodok napíš, že vieš, že tu tá téma JE ale nevieš KDE .. že ak to "locknú" (zamknú tému) tak nech ti dajú aj link
ak ne thak dam to tam znova jak ty vravis
no a moja segra hodila casto von so psom a vzdy ked sa vycural a ked piamo cural, tak v tej chvili ho pohladkali a dostal piskotu.. a ked sa vycural v byte a videli ho, tak dostal trosku po cumaku..ale iba tak aby si uvedomil, ze je to zle.. ale inak vsetko sa da riesit za odmeny a pes to rychlo pochopi..ak nieje nejak moc necháoavý...
vela stastia.. a ako je stara Nela?
alebo jedine proste ho stale sledovat a byt s nim neustale vonku....prave takemu krpcovi je treba venovat hrozne moc casu, lebo ked sa nieco nauci, tak to potom trva kym zmeni navyky...
@ plutvonozceakrivozubky uvedomuješ si čo hovoríš??! Je to predsa živé zviera! Nemáš právo urážať toto nádherné plemeno! Všivavá krysa si jedine TY!!!
Aj pre samotné šteňa je prirodzenejšie cikať vonku, takže ho stačí naučiť na správny denný režim a je to.