Dnes pri pivku večer padla taká debata a jeden člověk takto uvažuje a ja som povedal že budem robiť za vyše aj keď ma to nebaví a zas boli na mňa reči.... Chcem vedieť váš názor
Ak by si z tej lepsie platenej prace vedel usetrit slusne peniaze, tak radsej ist do toho na par rokov a potom mat viac slobody, nez muklit za tri koruny. Je velka sanca, ze skor ci neskor zhejtis hociaku pracu ak nie je dostatocne platena.
Par rokov vydrzat v tej praci, ktora by ma nebavila, ale zaroven by som si mohol nasetrit vela penazi a predpokladam, aj ziskat viac skusenosti ako z prace za obycajny plat. Z usetrenej mzdy by som investoval do ludskeho kapitalu a nasiel si pracu, kde by bola rovnovaha medzi motivujucim financnym ohodnotenim a tym, ze by ma praca naplnala. Alebo prinajlepsom si otvoril nejaky podnik.
Mala som pracu ktora ma bavila a na plat som sa nejako nestazovala, teraz mam skvele podmienky a o dost vyssi plat a obcas ma stve ze ma nebavi.
Ale kedze chcem tak o rok dva ist na matersku, vydrzim.
vacsia dilema by skor bola ci dobru pracu za 900 alebo nudnu za 1300, tam by som este rozmyslala ci mi to stoji za to ale pri 2800 nevaham vobec ved tam clovek nemusi pracovat cely zivot, moze si nasetrit vela penazi + keby mal este deti a chce nove byvanie tak nie je o com. inac suhlasim hlavne s poslednou vetou @3
no neviem či vám to bude stá za to...
čelíte isto jednému čo sa stane...
zrazu na učte toľko chcechtákov vás privedie akurátne do stavu jebnutosti...
viď Matelko...
Nie je tam stanovený pracovný čas pri tých sumách miezd, či bol rovnaký ako s tou prácou za 900€ v hrubom alebo nie? ...ale keď to je až 2800€, tak jednak sa mi nechce veriť, že taká mzda by možná len tak na Slovensku ...ibaže by bol špičkový zubár, špičkový chirurg/lekár/právnik ap. alebo aj politik, lebo oni dosť "hrabú" v parlamente, aj keď viacerí sa zhodneme, že figu tam robia ...no a za tých 2800 mám domnievku, že tá práca bude 12 hodinová, možno aj vyše, prípadne by robil aj víkendy, vrátane nedieľ, sviatkov a podobne ...tak to v tom prípade ďakujem neprosím, lebo za tých 900€ v hrubom by som síce robil dlhšie na to auto povedzme, ale za chodenie z tmy do tmy domov iba na prespatie mi to nestojí, pretože pre mňa je čas strávení s blízkymi, rodinou najmä ten najdôležitejší faktor a obetujem ho aj za peniaze a lepší materiálny život ...kúpim si síce neskôr to auto, ale ak by som robil za 900€ v hrubom, tak hoci neskôr, no postupne by som našetril ...a ja nie som taký, že by som rozflákal peniaze s prvou výplatou, ak aj je o polovicu nižšia, a žil s výplaty do výplaty, teda aspoň sám tak teraz nežijem a nevyzerám ako vandrák ...ale žijem sám, a to ešte mesačne prispievam mame dokiaľ robím aspoň 50€, ale aj potraviny kupujem nám spoločne alebo jej aj stravné lístky dávam
Tak určite zo začiatku aj taká, ktorá by ma nebavila a našetriť si peniaze a neskôr kludne aj upustiť z toho velkého zárobku keby som cítila, že som ako tak zabezpečená a nestojí mi to za to aby som robila furt niečo, čo ma vôbec nenapĺňa. Lebo jako 2800 eur je sakra vela a doslova sience fiction pre obyčajného človeka o tom môže väčšina z nás len snívať a je mi aj smiešne vôbec o takej sume uvažovať lebo to sa nikdy nestane a jasné, že by som brala 2800 eur keď teraz nemám pomaly ani čo jesť, to by som musela byť sprostá keby nie
Smutné aj je, že pre mňa ako vyštudovaného vysokoškoláka je aj 900€ v hrubom vysoký plat, lebo pri tých všetkých ponukách, čo tu pozerám mi v tomto okrese ani nedajú viac, ibaže by som bol ten zubár, lekár, výkonný riaditeľ.. ...a bohužiaľ, to som nevyštudoval a ani nemám dostatok praxe ...už som si aj hovoril na kerú marhu som ja išiel študovať tento môj odbor, mal som byť zubár! ...ale tá Bratislava u mňa čoraz viac pripadá do reálnej úvahy pri tých sklamaniach s prácou aj platom, že to je tak nevyvážené, hoci budem si musieť nájsť privát, no možno ani nebudem mať šťastie na takých tĺkov a šéf ma nebude už chcieť zdrať z kože, lebo pomaly ani najesť som sa nemohol
Ono nieje to až tak zlé práveže celkom fajn nakoľko to veľa ľudí nerobí a celkom pestré a hlavne je to doma a občas výjazd do zahraničia k zákazníkovi....
Takže netreba ísť mukliť do Rakúska alebo Nemecka ako podaktore slovenské socky
@mobscene_69 900 v hrubom je cca 650 v čistom a to mi fakt príde žalostne málo
Keď proste platíš byt dajme tomu 300-400 tak ti zostane akurát tak holý kokot po tom čo zaplatíš bývanie, jedlo, prepravu a napríklad lieky ( v mojom prípade cca 50 mesačne)
Čiže hej, ničotný život úplne pri takej mzde a už je jedno či je to akože 650 alebo 500, v tom už taky závratny rozdiel nevidím či si totálne v ppp alebo len priemerne
@wewo nie vždy je to o programovaní
Toto je elektrotechnika silno aj slaboprud a riadiace jednotky robí iná firma ....nie málo ľudí zarába nad dva litre
@kubbox samozrejme, ide o specializovanu vs nespecializovanu pracu, IT nie je vynimka.
Ja len nerozumiem ze vzdy ked tu niekto bedaka o platoch na slovensku tak zabuda ze su tu aj schopni ludia ktori su v praci adekvatne ohodnoteni, a vobec ich nie je malo.
@wewo TITANS maju tie sumy vyssie ako konkurencia, inak to byva vacsinou do 5.5k max. Aj tie najlepsie ponuky co maju TITANS su vacsinou kratkodobe projekty, pripadne s potrebou predlzovat kazdych x mesiacov, cize by som to nenazyval stabilnou pracou.
@labut2 to je pravda Titans su dost stedri, tak do 4.5 - 5 je tak bezna fakturovacia suma seniora v ba.
Titani ide aj cez 7 tisic, a nie su uplne najlepsia vzorka platov, ale bolo mi to najblizsie po ruke ako link s ponukami Pointa je ze "2800 mozu zarabat iba tak politici co kradnu" je uplne odtrhnute od reality.
@Wewo kludne ma oprav ak sa mylim ale tie ponuky na Titans su takmer vsetky na zivnost a na projektov baze ci ? Lebo potom to treba porovnavat so superhrubou mzdou nehovoriac o inych uskaliach. (TPP/dovolenka etc.)
A ako vzdy a vo vsetkom, da sa zarabat aj na SR legalnou cestou 10 000 mesacne na TPP, len takych pozicii vela nie je
@miro777 máš pravdu. Koľko je 2800 hrubého na superhrube?
Ako živnostník máš aj viac v čistom, nemyslím si že sa dá porovnávať superhruba mzda a fakturovanie szco. Pri 5k ako fakturant máš cca 4k v čistom. Pri 5k v superhrubom máš odhadujem tak 2.2 v čistom.
keby mam vyriesene byvanie atd tak 900 napriklad z fotografovania, ze by som sa tomu venoval, ok
@Wewo 4k mas 200 MD, 20 dni dovolenka + cca sviatky .. odvody za "prvy" rok okolo 3300e, potom 2900e. (strava, "poistenie pri nezamestnanosti" mozu byt dalsie polozky...), danovy bonus na dieta. Zamestnanec pri 4k superhrubej dostane 2100+-. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody...
Ked clovek pojde na priamo a nie napriklad cez Titanov, dostane este viac
@kerrang vieš a najhoršie na tom je, že (teraz nedajbože nenaražam na teba hej) spravil som si rekvalifikačný kurz v zdravotníctve( robil som 4 roky) a zarobil som okolo 900 eur mesačne. predbehol som aj sestru, aj ošetrovateľa, aj sanitára, aj upratovačky tety, platovo som bol na tom brutálne dobre. nemám titul, mám strednú poľnohospodársku školu (mal som jednotky) prekvalifikoval som sa, a nemohol som spraviť lepšie. práca ma veľmi bavila v zdravotníctve. v mojom odbore by som asi sotva zarobil porovnateľne, hoci pravda je, že v manažmente ako takom zarobíš toľko, koľko sa dá v podnikaní, ale to je na inú tému. ak sa vrátim k téme, bral by som robotu ktorá ma nebaví za vyšší plat. nejde tu o plat vôbec. viacerí sa nachytali! vieš o čo ide? či si dokážeš vytvoriť potencionálny vzťah aj k niečomu, čomu vzťah nemáš a neznášaš to. uvediem ti príklad. keď som si robil ošetrovateľskú prax, robil som od šiestej rána ošetrovateľa do šiestej večer v domove dôchodcov. to bola prax. praxoval som popri inom civilnom zamestnaní, niekedy som vyberal parkovné za minimálnu mzdu.... asi tá najľahšia robota v živote, čo som kedy robil, no. teraz. bolo to mimoriadne vyčerpávajúce týždne. predstav si, že som robil asi 35 dní bez jedinej prestávky. V robote som robil klasicky tuším... od pol osmej rána do pol štvrtej, aj obedovú prestavku nám zaratali do 8 hod. prac. času, niekde som si to musel nadrobiť, a potom som po robote na štvrtú už šiel pešo asi 3 km, aby som došiel na školenie, ktoré trvalo 5 týždnov.... toľko trval opatrovateľský kurz. nehovoriac o tom, že vtedy som mal minimalnu mzdu 286 eur, a kurz stál 250 eur. takže si vieš predstaviť ako som veľmi riskoval ohľadom financii. mimoriadne... tu podotknem, že vtedy som riskoval veľa, a všetko do centa som investoval. vieš si predstaviť, že investuješ 90 percent výplaty na to, aby si dostal poondiaty certifikát A4 formáte? asi sotva. ale sú takí samozrejme. no. k veci. a vieš koľko som vyrobil vdaka mojej 6 týždnovej rekvalifikácii? niečo cez 30 tisíc eur už. takže musíme sa baviť aj reálne, na čo človek má a na čo nie. Ja mám veľmi húževnatú povahu a nič ma len tak neodradí, nepoznám oddych,lenivosť, pasivitu, nezáujem. vždy som sa zaujímal o to, čo mi dáva v živote zmysel, a chcel som robiť len to, čo ma vnútorne obohatí. keďže mnohí robíme presne opačne, že chceme to, čo ma obohatí len navonok, ale vnútri si úplne prázdny, nikdy si peniaze, majetok, ťažko zarobené peniaze neužiješ. nikdy. užiť si peniaze a majetok, byť bohatý nie je hriech. (ja som kresťan) hriech je premrhať príležitosť, kedy si niečo mohol urobiť, a si to neurobil. Nehovorím, že vždy som všetko využil čo som mohol, ale všetko, z čoho som vedel vyťažiť maximum, ak som sa do toho rozumel, vyťažil som to na 200 percent. lebo mnohí chcú robiť, ale na to nemajú. a vieš prečo? nie žeby neboli odborne zdatní, ale preto, lebo vidina vyššej výplaty im uplne zatemnila mozog. ja som stavil na inú variantu. Stavil som na to, že je lepšie pracovať za nižší peniaz, ale dlhodobo, aby som sledoval, ako môj finančný potenciál rastie. Vďaka tomu si roku 2020, teda už v jeho záverečnej časti, keďže sme sa prehubpli do oktobra, mohol dovoliť kúpiť zopár bytov a nehnuteľností za primeraný dobrý peniaz, ktoré raz ma budú živiť, a vďaka čomu sa budem mať dobre. nie dobre ako prasa v žite, ale tak, aby som mal dôstojný život, kde budem pociťovať istotu, ktorú ti nedá nijaký politik, ktorý jediné čo vie je drístať a žiť mimo reality. nauč sa aj ty tento štýl práce. a ešte jedno. nie je umenie byť bohatý, alebo mať peniaze. Či máš mercedes, alebo si šťastný možno v nejakom tridsaťročnom favorite, v podstate je jedno. Je jedno, či máš dom, alebo desať bytov ako vlastník ktorý ich prenajíma. pokiaľ vo svojom byte malom, alebo veľkom dome si nevytvoríš domov, teda je rozdiel medzi domom a domovom, nebudeš (pravdepodobne ) šťastný nikdy. a môžeš zarobiť aj 10 000 eur( dá sa ver mi) nebudeš šťastný. Štastie sa neskrýva v bohatstve, ale v myslení, ktoré ťa posilňuje, šťastie sa skrýva vo viere (aj kresťanskej viere v Boha) ktorá ti dáva zmysel života, ktorá ta teší. Lebo môžeš mať milióny, aj dobrú prácu. môžeš skvelo hodovať v luxusnej reštaurácii a voziť sa v peknom aute. pokiaľ si vnútorne nenaplnený, pokiaľ si citovo a emočne prázdny, nevyvinutý, nezrelý, peniaze ťa privedú jedine do záhuby presne tak, ako judáš hodil 30 strieborných( čo bol v biblickych časoch možno extrémne veľká výplata, možno ako 30 tisic eur dnes) na zem, že ich nechce vidieť. a vieš prečo? Lebo zradil toho, ktorého mal mať nadovšetko rád, a jeho zradou stratil všetko čo mal. Aj my stratíme veľakrát pri zarábaní samého seba. Vieme len to, čo je zisk, ale hanbíme sa prijať aj stratu. V živote predsa platí, že čím viacej lásky rozdáš tým viacej ti ostane, a keď ti niekto ublíži, je to jeho omyl, a nie tvoje zlyhanie. Pouvažuj v krátkosti nad tým, čo som ti napísal skôr, ako ma možno zaplavíš milion otázkami alebo hejtmi, ktorými možno si ešte nestihol porozumieť. Ak narážaš možno aj na moju profilovku vedz, že nič a nik ti v živote nedá nič zadarmo, a všetko stojí veľmi veľa úsilia, odriekania. navzdory všetkému ti chcem povedať, že vnútorné bohatstvo, dobré srdce, pevné rozhodnutie, že si stojíš za tým čo si povedal, máš dobrú povahu, máš dobré srdce, veríš v Boha, veríš v dobro ľudí a veríš v lásku na tomto svete je miliónkrát vznešenejšie ako všetky peniaze sveta, ktoré si so sebou na druhý svet nezoberieš. Porozmýšľaj, čo som ti napísal. tu máš odpoveď na otázku, čo si sa pýtal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ale kedze chcem tak o rok dva ist na matersku, vydrzim.
čelíte isto jednému čo sa stane...
zrazu na učte toľko chcechtákov vás privedie akurátne do stavu jebnutosti...
viď Matelko...
ale do kolektivu by som za 2800 nesla ani za svet, to uz radsej sama hoci aj za 500 eur
(kludne budem aj hajzle vytierat, len nech si to zrobim sama a nikto mi nestoji za chrbtom)
Takže netreba ísť mukliť do Rakúska alebo Nemecka ako podaktore slovenské socky
Ja pochybujem, že by ma niekedy bavila nejaká práca, takže jednoznačne druhá možnosť
"ale keď to je až 2800€, tak jednak sa mi nechce veriť, že taká mzda by možná len tak na Slovensku"
» www.titans.sk/sk/freelanceri/...
Keď proste platíš byt dajme tomu 300-400 tak ti zostane akurát tak holý kokot po tom čo zaplatíš bývanie, jedlo, prepravu a napríklad lieky ( v mojom prípade cca 50 mesačne)
Čiže hej, ničotný život úplne pri takej mzde a už je jedno či je to akože 650 alebo 500, v tom už taky závratny rozdiel nevidím či si totálne v ppp alebo len priemerne
Toto je elektrotechnika silno aj slaboprud a riadiace jednotky robí iná firma ....nie málo ľudí zarába nad dva litre
Ja len nerozumiem ze vzdy ked tu niekto bedaka o platoch na slovensku tak zabuda ze su tu aj schopni ludia ktori su v praci adekvatne ohodnoteni, a vobec ich nie je malo.
Titani ide aj cez 7 tisic, a nie su uplne najlepsia vzorka platov, ale bolo mi to najblizsie po ruke ako link s ponukami Pointa je ze "2800 mozu zarabat iba tak politici co kradnu" je uplne odtrhnute od reality.
A ako vzdy a vo vsetkom, da sa zarabat aj na SR legalnou cestou 10 000 mesacne na TPP, len takych pozicii vela nie je
Ako živnostník máš aj viac v čistom, nemyslím si že sa dá porovnávať superhruba mzda a fakturovanie szco. Pri 5k ako fakturant máš cca 4k v čistom. Pri 5k v superhrubom máš odhadujem tak 2.2 v čistom.
@Wewo 4k mas 200 MD, 20 dni dovolenka + cca sviatky .. odvody za "prvy" rok okolo 3300e, potom 2900e. (strava, "poistenie pri nezamestnanosti" mozu byt dalsie polozky...), danovy bonus na dieta. Zamestnanec pri 4k superhrubej dostane 2100+-. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody...
Ked clovek pojde na priamo a nie napriklad cez Titanov, dostane este viac