Dobry den som druhacka na gymnaziu a uz teraz mam dost velky strach z buducnosti.Moj otec (maliar bez maturity)mi chce samozrejme v zivote pomahat a chce aby som sa mala co najlepsie.Pod pojmom mat sa co najlepsie mysli zarabat aby som si mohla kupit co s
30% akýchkoľvek vysokoškolákov je nezamestnaných. a neviem presne aký, ale veľmi veľký počet ľudí vôbec nepracuje v oblasti ktorú vyštudovali. nestresoval by som z toho tak veľmi, výška ti rozhodne nie je definitívnym rozsudkom o tom čo budeš až do konca života robiť, a že nebudeš môcť robiť už nič iné...
choď študovať to čo ťa bude baviť. Si predstav že budeš celý život robiť v oblasti čo ťa nebude baviť. Napríklad ak ťa nemá baviť robiť doktorku tak na to sa rovno vyser.
chod si za tym co ta bavi ked pojdes na kvalitnu vysku a budes v tom dobra, tak preco nie?? ano, v zdravotnictve sa maju dobre ale podla toho v akom odbore, ako prakticky lekar v poho, ale na takej poliklinike alebo v nemocnici by si musela tahat dakedy aj noci...takze vsetko ma svoje klady aj zapory...humanitne vedy, ano, z toho sa dneska dako neuchytis, ale take jazyky, ludia vravia ze dnes uz kazdy vie po anglicky a bla bla bla, lenze kvalifikovanych prekladatelov a tlmocnikov nikdy nie je dost...a zarobia tiez dost slusne
nemyslela som to tak myslim ze si pozries typy prikladov a jednoducho snazis sa aj to "naucit" resp. si zapamatat na aky typ prikladu si ako posutpovala
myslim si, ze ti naozaj ani jeden z rodicov nechce zle, zalezi im na tebe, co ma tesi, taky pocit maju mat vsetky deti ... na stranu druhu, si rozumna a inteligentna osobka (citim to tak z prispevku), preto si musis ujasnit .. co chces ty sama. Ak budes studovat co ti ide a bavi ta ... budes v tom dobra, pokial sa nenechas ukolisat predstavou , ze len titul staci na bezstarostny zivot .. a podlozis svoje vzdelanie pracou a vysledkami .. podla mna sa prebojujes aj na trhu prace .. ocino to ozaj mysli "statisticky" ale skor ako "moct si kupit co chcem, usetrim, ostane mi" je dolezite aby si bola v zivote stastna, preto hodnot, co mas rada, naplna ta .. v com si dobra a co by si si vedela predstavit ako svoje povolanie .. si mladucka, mas casu dost na hladanie sa, niekedy sa nam menia priority aj pocas studia a zmenime zameranie skoly .. nesmies sa bat buducnosti, na zaciatok ber , ze mamina je na tvojej strane .. a suhlasim, ze kazdopadne chod na vysoku .. ale vyber si podla seba, nie podla statistik .. ocko casom zisti, ze si stastna, v studiu sa ti dari .. a plne ta podpori, lebo z neho hovori len strach o tvoju buducnost, verim, ze mu dokazes ,,, aka dobra budes a presadis sa a on na teba bude hrdy .. a bude jedno ci budes Ing., Mgr. ci MUDr. .. podla zamerania zvazuj cokolvek od prava, cez pedagogiku .. prejdi si studijne plany .. ale kazdopadne sa zivota, buducnosti a rozhodnuti neboj pevny postoj a odvaha je zakladom, aby si bez ohladu na zameranie zvladla vsetko drzim palce a hlavu hore a ziadne slzy! Pre toto je skoda plakat
Si proste biflos, mas pamat, to je tvoja zbran a pouzivaj a rozvijaj ju co najviac. Aj biflosov treba, takze nestresuj, chod studovat nieco co ta bude bavit - pravo, jazyky, filozoficke smery, aj medicina napr. je aj o bilfeni z velkej miery. Je to tam natrieskane, takze staci ked sa pokusis nejak vyniknut zo sedeho priemeru a najdes si pracu (napriklad velkokapacitna kombinacia jazyka a medzinarodneho prava napr. a mozes ist robit law niekde v ramci EU, atd.)
@simona1177 to je v poriadku, kazdy z nas sa obcas potyka s nedostatkom sebadovery, alebo strachom z buducnosti, dalsi dokaz toho , ze nie si lahkovazna a k vlastnej buducnosti pristupujes zodpovedne, to je skvele presne na to je dobre sa rozpravat s ludmi, ktori dokazu podporit a poradit .. a nepreberat cierne myslienky, ktore ta len zneistuju .. ver trosku mamine, ktora ma uz co to zazite a nehovori do vetra .. a ak ta podporuje o to lepsie .. hlavu hore , usmev .. a do boja verim, ze si vyberies dobre .. a pamataj, vzdy mozeme menit nase postoje .. ak sme v zamestnani ci skole nestastni, nemusime sa trapit dalej .. vieme to zmenit .. preto sa neboj preslapov .. aj omyly a hladanie sameho seba a podstaty toho, ako jestvujeme .. k zivotu patri
nedočítala som to celé, ale takto.. narpíklad moji rodičia sú ibaja bez maturity a dá sa to, tiež sa snažím mať čo najlepšie výsledky, lebo chcem ísť na vysokú a oni to chcú tiež a takisto z dôvodu, aby som sa mala lepšie a "isté" zamestnanie, tak mi ako strednú navrhli zdravotnú- farm. laborant a čo som ako 14- ročná vedela? nič, tak som šla a tiež ma celú strednú chceli ďalej dotlačiť na farmáciu, ale tento rok pochopili, že to nie je to , čo chcem.. i keď nie od začiatku,ale už to chápu a rozhodnuutie nechávajú len na mne.. aj keby nesúhlasia, išla by som študovať to čo myslím , že ma bude baviť a nie to, čo bude v kurze (aj tak sa to môže kľudne zmeniť) alebo by som šla pracovať, ale určite by som neštudovala niečo, čo by ma nebavilo.. tak verím, že aj tvoji to zistia a pôjdeš si za tým, čo chceš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
30% akýchkoľvek vysokoškolákov je nezamestnaných. a neviem presne aký, ale veľmi veľký počet ľudí vôbec nepracuje v oblasti ktorú vyštudovali. nestresoval by som z toho tak veľmi, výška ti rozhodne nie je definitívnym rozsudkom o tom čo budeš až do konca života robiť, a že nebudeš môcť robiť už nič iné...