každý deň, ja žijem a pracujem na mieste kde neni ani jeden slovak a ani si už neviem predstaviť jake to je keď raz pridem na Slovensko a uplne odpadne ta "jazykova bariera"
Áno keď som bol v nórsku a nikto mi nerozumel slovensky, pri práci som si nadával spieval a nikto proste nerozumel takže som si vlastne mohol hovoriť čo som chcel, až som jedného dňa takýto pocit nadobudol aj pri prdení. Bohužiaľ tomu rozumeli a kým mi to doplo pozerala na mňa polka domu pri ktorom som makal a vyprdkával si
Krsný otec musel v jednom gréckom hoteli napodobňovať bublinky, pretože nevedel po anglicky povedať ,,minerálka s bublinkami" Škoda že som to nevidela.
A v Prahe sme nevedeli nájsť Karlov most, tak som sa rozhodla opýtať sa jedného černocha, ktorý robil živú reklamu na nejakú reštauráciu.
-Do you speak english, please?
-(Neidentifikovateľný zvuk, takže asi áno.)
-Do you know where is the (dokelu, ako to povedať) Bridge of Karol?-
-(Záchvat smiechu. Pozrel sa na mňa. Zase sa smial.)
-You think...Charles Bridge?(Smiech).
A potom ma nasmeroval. Ale keď sa smial, mne moc do smiechu nebolo, čo už, aspoň som mu spríjemnila šichtu
Raz keď som bola ožratá s máti na dovolenke, tak som robila sexistické pózy, vykrikovala, že som strašne kúl a zastavil mi jeden motorkár:
,,How?"
,,Forteen."
,,Forteen euro?"
,,Forteen years old."
,,Uhm."
A niekoľko krát bolo vtipné, keď som bola v Paríži a jeden mladý pripitý chalan na mňa po česky vykrikoval ,,Tú čubku bych píchal, píchal..."
A ja som sa len zasmiala ,,Jo, po Česky taky umím..."
Nuž chalan si myslel, že môže hovoriť svojím jazykom vo Francúzsku bez toho, aby mu niekto rozumel... mýlil sa a mne sa začal potom hrozne ospravedlňovať
keď sme sa chceli spýtať aké mäso nám ponúkajú, a nevedeli sme ako sa povie kravské, tak jednoducho...."Is this "múuuuu"? predavačka na nás pozerala ako na debilov, a tak sme len odišli so slovami: "This is not! Bye!"
Oco mal v Tunisku žalúdočné problémy a tak sme vyšli z hotela do mesta a mama, konečne, našla nejakého policajta, čo stál niekde pri ceste tak nezaujato, a ona sa ho, so svojou znalosťou angličtiny namiesto "Can you help me?" opýtala "Can I help you?" Takže tak na ňu chvíľu divne zazeral no
A hej, spomínam si na našu skvelú konverzáciu s čokoládovým černochom v Španielsku.
Č: "Do you speak spanish?"
"No."
"So do you speak english?"
"Mmm un poco."
totižto, z tej španielčiny sme vedeli sakramentsky málo aj za tie 3 roky takže sme si povedali tudy cesta nevede, a z angličtiny ma v tom momente nevedelo napadnúť vhodné slovo ako trochu . :/ Ehm.
A ešte ako sa čokoládka dozvedala o našom rodnom kraji:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A v Prahe sme nevedeli nájsť Karlov most, tak som sa rozhodla opýtať sa jedného černocha, ktorý robil živú reklamu na nejakú reštauráciu.
-Do you speak english, please?
-(Neidentifikovateľný zvuk, takže asi áno.)
-Do you know where is the (dokelu, ako to povedať) Bridge of Karol?-
-(Záchvat smiechu. Pozrel sa na mňa. Zase sa smial.)
-You think...Charles Bridge?(Smiech).
A potom ma nasmeroval. Ale keď sa smial, mne moc do smiechu nebolo, čo už, aspoň som mu spríjemnila šichtu
,,How?"
,,Forteen."
,,Forteen euro?"
,,Forteen years old."
,,Uhm."
A niekoľko krát bolo vtipné, keď som bola v Paríži a jeden mladý pripitý chalan na mňa po česky vykrikoval ,,Tú čubku bych píchal, píchal..."
A ja som sa len zasmiala ,,Jo, po Česky taky umím..."
Nuž chalan si myslel, že môže hovoriť svojím jazykom vo Francúzsku bez toho, aby mu niekto rozumel... mýlil sa a mne sa začal potom hrozne ospravedlňovať
Č: "Do you speak spanish?"
"No."
"So do you speak english?"
"Mmm un poco."
totižto, z tej španielčiny sme vedeli sakramentsky málo aj za tie 3 roky takže sme si povedali tudy cesta nevede, a z angličtiny ma v tom momente nevedelo napadnúť vhodné slovo ako trochu . :/ Ehm.
A ešte ako sa čokoládka dozvedala o našom rodnom kraji:
"So where are you girls from?"
"From slovakia."
"From?!?"
"...slovakia."
"Excuse me, from what?!"