mám otázku ohľadne spôsobu používania isic karty vydanej univerzitou (UKF).
Som z Komárna a budem raz týždenne cestovať do Nitry a raz späť, pravdepodobne autobusom. Otázkou je ako sa táto isic karta používa v praxi ? Jednoducho nastúp
Pri medzimestskej doprave má každý prepravca svoje podmienky...
Bratislavská Slovaklines napríklad potrebuje buď vlastnú kartu na zľavu (ktorú ti za nejaký poplatok vydajú po predložení potvrdenia o návšteve školy) alebo stačí keď máš zľavu aktivovanú na ISIC-u školou...
Ale moja osobná skúsenosť je, že v prímestskej doprave si to kontrolujú (priložím kartu k tomu zariadeniu u šoféra a on vidí dokedy mám nárok na zľavu), v medzimestskej stačilo, aby som ten ISIC ukázala že ho mám...
@Gilgald ked ti daju kartu, budes musiet pockat asi den kym sa aktivuje. To ze je aktivna zistis tak, ze sa skusis prihlasit s udajmi ktore ti daju, na ais2.ukf.sk Ak ti to nepojde tak vies ze je stale neaktivna. Neviem na akej fakulte si, ale ak si v hlavnej budove UKF pri rieke (v tej modrej) tak prides na chodbu a je tam taky ehm automat alebo akoby som to nazval. Prilozis k tomu ISIC a mas ho aktivovany aj pre SAD aj vlaky.
@1 tak to mas velke stastie, ze pri kontrole listkov si od teba revizor nic nepytal. Zvycajne to funguje tak, ze mu das isic on si ho prilozi k pristroju a bud zisti ze mas zlavu, alebo ta vykopne z vlaku aj s pokutou.
@tommyhot@3 Alebo mu dáš ISIC, zistíš že jeho prístroj si to aj tak nevie prečítať a potom môžeš riešiť, načo ti je ISIC, keď vo vlaku si to ten revízor aj tak poriadne nevie overiť... (našťastie, nie osobná skúsenosť, ale istú dobu sa toto vraj reálne dialo... A nie som si istá, či tí, ktorým sa zo stalo, nemuseli platiť pokutu...)
@jingsavv priamo cez stranku ISIC.sk ...ona im tam poštou poslala fotku a potvrdenie a jej to prišlo zrobené, ale vo vlaku jej ten pako povedal že to nie je aktivované a že jej ide dat pokutu zato
@Stephan mozno teraz je to inak, ale ked som si kupoval prvy isic (este na zakladnej v osmicke), tak mi ho vydala priamo CKM (ako si povedal, prisiel postou). Nemal cip a tym padom mi bol na 2 veci. Akurat som mal nejake zlavy v kenvele, v knizniciach a pri roznych kulturnych podujatiach a tak. A neviem ci v tom nebolo zahrnute aj nejake zakladne celouropske poistenie.
@Stephan To je blbost, ten vo vlaku bol bud pako, alebo ju oni nedali do svojej databaze (coz by bola veeeeeeeeeelka chyba). Ale taketo netreba nikde aktivovat.
@3 alebo zaplatíš cca 4,5 € sa mi stalo , on povedal že ešte ju nemate aktívnu a ja no tak ja som to nevedel mne ju dali, ale tak nevedel som že ju ešte nemám aktívnu poprosim cely, no on cely a plus ešte dačo normálne ma cesta stoji 2,eu a tak ma stala 6,5 ,, skoro ako IC bez zľavy
normalne ma dopravny podnik a ISIC potešil prave nemusim zajtra čakať v rade a vybavovat si električenku. keďže mam ISIC, tak si to môžem dobiť aj pohodlne cez internet
ked dostaneš isic abo si ho po roku obnovuješ na zápise, nalepia ti nan prolongačnú známku, potom ideš k terminálu, obyčajne je v škole, priložíš a len si ju aktivuješ na autobusy a vlaky. V autobuse mám automaticky nárok na polovičné cestovné, potom si môžeš kúpiť ešte lacnejší lístok z karty, si ju dáš jednoducho nabiť, myslím, že min. je 6 eur - ale takto ti to platí len v tvojom kraji a v SAD, ked je už iný prepravca, musíš si ju dať prečipovať u toho prepravcu. Najdôležitejšie však je to, aby si si ISIC aktivoval na tom termináli v škole, bo inak dostaneš pokutu abo ťa aj vyrazia z autobusu či vlaku...
@tommyhot@16 Ja som ISIC dostala normálne v škole, na zápise (cez prázdniny som doniesla fotku a potvrdenie o zaplatení). Má čip, niekoľko hodín po zápise som si ho bola aktivovať, tak ako napísala @sleepwalker9@22 . Keby som si ho neaktivovala, tak mi 85% šoférov v autobusoch prímestskej dopravy odmietne predať študentský lístok, aj keď prolongačnú nálepku mám...
@Galinka toto bol asi ten ISIC euro 26, alebo nieco na ten styl. Urcite to nebola cipova karta aku dostavame na skolach.
@Sleepwalker9 na ISIC jazdim hociakymi inymi spolocnostami ako su SAD a bez problemov. V medzimestskych autobusoch nepouzivas cip, len ukazes soferovy kartu a da ti polovicny listok. A tu v nitre uz SAD ani nie je, vlastni to ina spolocnost (Veolia Transtport) a da sa karta aj normalne dobijat a pouzivat bez toho aby mi niekto nieco precipovaval. Dolezite je aby som si ju v skole aktivoval.
ak mienis cestovat pravidelne, radsej si to vyhladaj v podmienkach...
co som sa ja stretol na slovensku uznaju od "cokolvek" (vratane absolutne neplatneho listku, co som si vsimol az po kontrole) (vlak), cez papierik vydany skolou (je tam nazov skoly, meno, fotka a podpis) (dpb), pripadne nic (slovaklines a sad skalica, proste som si vypytal zlaveny listok a dostal som ho)... po neakceptovanie ani sebou vydane karty (a hodne blbo naladena sprievodkyna tresla dverami s tym, ze "tentokrat ma necha"...)
ono na slovensku je podla papirov isic docela k nicomu
@m@trixx@32 Pri Slovaklines záleží od toho, na akého šoféra natrafíš. Niekedy od teba nič nepýta, niekedy na teba pozrie ako na vraha, že ti malo aj samému dôjsť, že tam máš tú kartu priložiť aby on videl že naozaj máš na tú zľavu nárok... (to že ťa v tom istom autobuse na tej istej linke vídava takmer denne a že uprostred semestra sa pravdepodobnosť, že by ťa vyhodili zo školy a nejakou záhadou by na diaľku zariadili, aby ti prestala platiť zľava na karte, blíži nule, je absolútne irelevantné)
Ja byť vodičom, tak tiež nerozmýšľam nad tým, aká je pravdepodobnosť, že je henten človek študent a že ho nevyhodia zo školy a že sa na ňu nevykašle a ...
@34 Myslela som to tak, že keď mu tam tú kartu takmer denne niekoľko mesiacov prikladám, aby si pozrel že som naozaj študentka, tak aby si to potreboval overovať stále nanovo je blbosť. Totiž väčšinou zo školy vyhadzujú až po skončení semestra (resp. skúškového) a keby aj kvôli niečomu vyhodili študenta počas semestra, ako ho zbavia tej zľavy na karte? Na diaľku sa to nedá a aj tak myslím že v škole im je už vrcholne jedno či má tých niekoľko mesiacov zľavu alebo nie...
Asi sa budem až do 26ky (tuším, že tak nejak je tá hranica) hlásiť na nejakú vysokú školu, kľudne aj bez toho, aby som videl jedinú prednášku, tuším to bude efektívne
(A veď ja si tú - isicovú - električenku môžem spraviť aj na konci augusta aj potom, ako som neprešiel, keď mám ten isic stále aktívny, nie? )
@38 Na električenku majú nejaké obmedzenie v lete... neviem či tam nie je niečo také, že ti ju môžu predať, len v prípade, že platnosť tej električenky by končila niekedy v septembri (teda už keby si si v júli kúpil trojmesačnú, tak ti ju nepredá)
A s tými výškami to až tak efektívne byť nemusí, neviem ako to je s (ne)platením školného ak každý rok nastúpiš nanovo do prvého ročníka...
@m@trixx@40 Je prikladať a prikladať... Keď si chce šofér overiť či mám zľavu, musím najskôr priložiť, potom mi naťuká lístok a potom priložiť zase. Keď ide normálny šofér, tak mi rovno naťuká lístok...
@raiden16 Či platí u všetkých neviem... každý prepravca má vlastné podmienky poskytovania študentskej zľavy, niektorí môžu chcieť aby si mal vybavený nejaký ich preukaz... Ale vo všeobecnosti sa mi ešte nestalo že by mi to neuznali.
Dobíjať sa dá podľa toho, ktorý ISIC máš. Ak máš ten univerzitný, tak ten sa dá používať ako čipová karta. Ak máš ISIC klasik, ten NEMÁ nezkontaktný čip a ani v prepravcovia ti ho nemusia uznať...
otazka, chodim autobusom spolocnostou veolia transport nitra kde si aj dobijam cipovu kartu isic, ale vcera som isiel dialkovou linkou a rozhodol som sa ze si dobijem kartu, po dobiti som zistil ze tento kredit mi neplati v mojej oblasti pretoze to uz nebola veolia transport ale humenne a.s. da sa nieco urobit aby mi tie peniaze na karte isli pouzit aj na veolia transport?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Bratislavská Slovaklines napríklad potrebuje buď vlastnú kartu na zľavu (ktorú ti za nejaký poplatok vydajú po predložení potvrdenia o návšteve školy) alebo stačí keď máš zľavu aktivovanú na ISIC-u školou...
Ale moja osobná skúsenosť je, že v prímestskej doprave si to kontrolujú (priložím kartu k tomu zariadeniu u šoféra a on vidí dokedy mám nárok na zľavu), v medzimestskej stačilo, aby som ten ISIC ukázala že ho mám...
@1 tak to mas velke stastie, ze pri kontrole listkov si od teba revizor nic nepytal. Zvycajne to funguje tak, ze mu das isic on si ho prilozi k pristroju a bud zisti ze mas zlavu, alebo ta vykopne z vlaku aj s pokutou.
lebo segra ma problem.kupila si isičku,ale škola nie je v projekte a nema jej to kto aktivovať..hmm???
Ako aktivovat? ja som normalne dosiel do tej vydajne, da peniaze, fotku a potvrednie ze chodim do skoly, dali kartu.
Koniec, karta plati. Aj vo vlaku aj všade, som tak jazdil cele prazdniny.
Tie čo vydávajú školy majú čip, normálne nemajú.
@Galinka staci si pozriet, ze ISIC nie je vydavany skolou, ale CKM a hned je jasne kto je blbec
Objavil som to- je to tu napísane na stránke červeným:
» www.isic.sk/index.php?optio...
@jingsavv
@myslitel
normalne ma dopravny podnik a ISIC potešil prave nemusim zajtra čakať v rade a vybavovat si električenku. keďže mam ISIC, tak si to môžem dobiť aj pohodlne cez internet
» dpb.doprava.sk/...
Juhuuu električenka
Ale poistenie v tom myslím že nie je...
-karta by musela mať čip
sorry za chybu
@Sleepwalker9 na ISIC jazdim hociakymi inymi spolocnostami ako su SAD a bez problemov. V medzimestskych autobusoch nepouzivas cip, len ukazes soferovy kartu a da ti polovicny listok. A tu v nitre uz SAD ani nie je, vlastni to ina spolocnost (Veolia Transtport) a da sa karta aj normalne dobijat a pouzivat bez toho aby mi niekto nieco precipovaval. Dolezite je aby som si ju v skole aktivoval.
Ale ked si chcem kúpiť lístok z karty, tak mu ju tam musím priložiť a ono mu to tak pípne a až potom dostanem lístok.
-platí to na všetko - nemám s tým problémy a nič netrebalo dávať prečipovať.
a je to supr podľa mňa
A pak na UVT po známku ,, pak zájdem na dopravný ...
A tam si kúpim, polročnú známku, a mám pokoj stejne cestujem hore dole ... tak sa mi to oplati ako tie 0,25 centové listky ,,,
Slava ISIC
90 denný v pásme T1 24,05 € (724,53 Sk) ešte idem kuknúť čo je pásmo T1
Ale odporúčam tento lístok ak ste ako ja na internáte skoro stále zľavený stoji
0,25 centov
už pri dvoch cestách to je 0,5 €, do školy a späť
za dva dni ..................1 €,
za 40 dni ................. 20 €,
Aj keď odpočítame soboty nedele , tak za 90 dni je to 20 € cca ušetrených , a to iba pri 2 cestách ... nie ako ja aj 10 ciest
Ale to asi aj tak každý viete
Aspoň tu v ke ,,
co som sa ja stretol na slovensku uznaju od "cokolvek" (vratane absolutne neplatneho listku, co som si vsimol az po kontrole) (vlak), cez papierik vydany skolou (je tam nazov skoly, meno, fotka a podpis) (dpb), pripadne nic (slovaklines a sad skalica, proste som si vypytal zlaveny listok a dostal som ho)... po neakceptovanie ani sebou vydane karty (a hodne blbo naladena sprievodkyna tresla dverami s tym, ze "tentokrat ma necha"...)
ono na slovensku je podla papirov isic docela k nicomu
Ja byť vodičom, tak tiež nerozmýšľam nad tým, aká je pravdepodobnosť, že je henten človek študent a že ho nevyhodia zo školy a že sa na ňu nevykašle a ...
(Lebo žeby si nosili vyučujúci na skúšky nožničky sa mi nevidí ... )
Tak by ujo vodič mal chodiť do školy overovať dochádzku daného pasažiera, keď už to je škole jedno, treba zaviesť takýto systém ...
(A veď ja si tú - isicovú - električenku môžem spraviť aj na konci augusta aj potom, ako som neprešiel, keď mám ten isic stále aktívny, nie? )
A s tými výškami to až tak efektívne byť nemusí, neviem ako to je s (ne)platením školného ak každý rok nastúpiš nanovo do prvého ročníka...
Dobíjať sa dá podľa toho, ktorý ISIC máš. Ak máš ten univerzitný, tak ten sa dá používať ako čipová karta. Ak máš ISIC klasik, ten NEMÁ nezkontaktný čip a ani v prepravcovia ti ho nemusia uznať...