Aké pohlavie je lepšie? U psa :) lebo si kupim asi :D
Chcem si kupit psa ale možem len yorkshirka thakze nevie ktore pohlavie je lepsie? alebo asi je to jedno? ake su plusy a minusy kazdeho pohlavia? xD a pls a ešte že čo je to PP? lebo ked som hladala kro predava takychto psov bolo že s PP alebo ž
Hmm, my sme doteraz vždy mali fenku. Inak podľa mna to je celkom jedno, ak s ním niečo konkrétne neplánujete, napr. že spáriť s iným psom na šteniatká, alebo tak.
no sučku nikdy my máme velkého psa na záhrade - nie je s ním problém ale kamaráti majú tie malé bytové psíky doma a keď majú sučku, tak to ma krámy po posteli a musia jej vymieňať vložky bo vždy celý dom zasviní, už len z toho dôvodu "dievča" nie
Ak fenku, buď sterilizovať aj nechcete mať šteniatka, alebo kúpiť špeciálne nohavičky aby vám všetko nezasvinila. Keď psíka, takisto buď kastrácia alebo počítaj s tým že sa ti bude odbavovať na nohe =P Všetko má svoje klady a zápory takže vyber si podľa toho čo je prijateľnejšie. Ale fenky sú celkovo prítulnejšie ako psy... Nedá sa napísať ktoré pohlavie je lepšie... Vyber podľa toho čo ti bude viac vyhovovať... A ešte že aj pes aj fena ti počas hárania utečie len čo ich pustíš takže =D
V paneláku máme dosť yorkshirov, aj psa aj sučku, ona je maximálne zlatá, troška šialená ale ešte má málo rokov... nuž a pes, ten čím je starší tak je debilnejší sú to teriéry tak s tým počítaj, majú dosť prchlú a ostrú povahu
Tiež mám teriéra, a nikoho nemá rád ale za to môžem ja
A nekastrovali sme ho a pravdupovediac, nikdy sa nikomu na nohe neodbavoval, @lilluska228
yorkšír je fine psík, len si dávaj pozor na chovateľa, ja byt tebou pri tejto rase si radšej priplatím a kúpim aj s pp, no aj tak to nezaručuje že nebude mat problémy ako väčšina yorkširov máva a to poriadne problémy s kĺbmi, často im ich musia všetky operovať a psík nevie poriadne chodiť a to už aj mladé psy do 1neho roku. náklady sú potom vysoké a trpíš s psíkom pre to by som si to radšej rozmyslela aj keď veľké plus sú jeho chlpy
a radšej fenku, predpokladám že ho chceš mať doma a psy, väčšina má vo zvyku značkovať si veci čo je veľmi nepríjemné a mnoho krát sa to ani nedá odnaučiť. feny sú od prírody čistotnejšie
akurát som čítala o tých fenách, moja sa hára len 2krát do roka a nezanecháva za sebou nič, doktor povedal že ona je schopná to zadržat a vypustiť vonku keď aj robí potrebu, zatiaľ som od nej nemala nič špinavé, keď len jej domček sme museli vyprať lebo trocha páchol
ahoj ja mám doma yorkshiráka bez pp čiže bez papierov a má genetickú poruchu srdca mal niečo s plucami a obličkami takže ja som skončila so psami bez pp ja si už budem na isto kupovať s pp
terier je velmi náročná povaha psa ked ho mám doma tak viem je to veľmi bitkársky typ ludia sa biť s každými psami moj utoci aj na niektorých ludi a poznám velmi vela ludi ktorý maju yorka a robia to isté
ja som skončila aj s teriermi lebo je to náročné a uštekané vrčiace plemeno moj je dosť hyperactivný čiže ho brávam na velké výchácky s loptami či s frisbee alebo robíme ešte psie športy
mám skúsenosti ja som psíčkarka velká a mám známosti a veľmi veľa ludi poznám ktorý maju toto plemeno a niesú sním na 100% spokojný koli ich povahe ja som skonšila s teriermi a bez papierových psov dosť som si snim vytrpela chorob a do konca života mi berie tabletky na srdce....to by som si račej ked malého psa tak odporúčam kavaliera alebo jack russel terier bud parson alebo klasický račej to než york aj jack russel je ustekany ale menej a viac miluje ludi aj psov aj sa viac rád hrá ale volba je na tebe ale ja som skončila s teriermi
no ja mam psa a fenku som nikdy nemala. on bol vzdy celkom kludas takze ziadne uteky ani prehnany sexualny apetit a pritulny je dost takze ja odporucam psa aj kvoli tym problemom co su s fenkami v byte ako tu ludia hovoria
@husky fuj si bezcitny hnusny ako to mžeš vraviet na jorkširka? však to je tiež pes no a že ty mas rad ine rasy je to hrozne mne je jedno aka rasa ci je velky ci maly jasne?!
"Najskôr pes pomáhal človeku pri love, neskôr sa stal strážcom a ochrancom ľudských obydlí. V neskorších dobách, ako sa postupne vyvíjalo mnoho psích plemien, poskytoval pes človeku čoraz viac užitočných služieb. Zato u ľudí nachádzal dostatok a pravidelný prísun potravy a taktiež ochranu."
@Soraya ani nehovor ja som chcela vždy jack russla alebo border koliu nemám ani jedno yorka si vybrala rodina ja yorkov osobne rada vobec nemám nemúsim to plemeno a už to pomaly berem za plysaka a nie za psa ..... je to fakt smutne najelšpie s utulku alebo psíka s pp
@husky tebe šibe? ja nehcem v žiadnom prípade necem psa ako hračku.. a to je psychopatický nápad nejakeho kkta že pes ako hračka.. jedine thak plyšovy.. ja nie som z tych kto si kupi psa a ptm ho da do utluku ani nic..
Fenky bývajú miernejšie, prítulnejšie, poddajnejšie. Keď hárajú treba dávať na ne pozor ani nie preto, že by často utekali (hoci môžeš zrovna mať smolu na takú), ale aby ich nenakryli všetci okoloidúci "pocestní". Fenka Vám môže dať šteniatka. A čo sa týka hárania - neviem, nepočula som, že by robila mimoriadne nejaké flaky... A snáď, že by zo zeme neskákala rovno do perín je u vychovaných psíkov samozrejmosťou..., pretože psík nerozlíši, že keď hára tak pozor, teraz chvíľu nemôže... Čo je tak raz dovolené, je dovolené vždy!
A čo sa týka psíka, keď zacíti hárajúcu fenku, stráca hlavu. Nevidí a nepočuje a to spravidla požiadavky "gazdu". Rád sa vtedy túla. Preto vodiace psy pre nevidomých sú spravidla kastráti. Môže neustále bojovať o vedúce postavenie vo svorke, potrebuje pevnú ruku. Hlavne ak je to teriér! Môže agresívneješie obhajovať svoje teritórium, čo môže byť fajn ak sa vám pokazí zvonček - ohlási každú návštevu. Aj tú myšaciu.
Všetko čo som vymenovala, môže mať aj svoje výnimky! - je teda na Tebe, pre čo sa rozhodneš. Ja som mala volakedy fenku v paneláku. A toho hárania sa netreba zbytočne báť. Po pár rokoch psíčkarenia sa aj tak žiaden koberec zaručene nebude blyšťať čistotou. Preto jeden - dva neidentifikovateľné fliačiky čo sa prípadne môžu "zadariť" to nevytrhnú z biedy....
@lenkaska1 ked mas alergiu musis iba yorka alebo staci aby pes neplzol? lebo ja mam irskeho jemnosrsteho psenicneho teriera ktory neplzne len je to taky stredny pes ale su hrozne mily aj ked su to teriery ja mam fenku a zatial s nou neni problem ale tak je to este stena, ale zas majitelka ma dve a psa a uplne fajn, len su strasne hyperaktivni a treba si davat pozor od koho kupujes lebo je chovatelka co krizi svoje psy aj vramci rodiny a tak a je najznamejsia a rozsiruje a nici to plemeno..
a priatel ma malu yorkshirku a teraz prvykrat hara a uplne v pohode obcas necha za sebou nejaku kvapku ale nezaspinila nic skoro a je velmi mila pritulna a hrava a co ja poznam yorkshirov tak su vsetci strasne bojazlivi
ale neviem osobne mam psa aj fenku a neviem ti povedat co je lepsie.. tak ale pes stale zdrha ked zaciti haravu fenu a je strasne tulavy.. a zas ten ktoreho som mala predtym (lhasa apso inak ti tiez neplznu bol uplne v pohode takze je to velmi individualne..
Každé má svoje plus aj mínus...my sme mali 10 rokov psa a od vtedy máme fenky. U psa vidím ako nevýhodu to že stále uteká(ten náš -pudel si našiel hociaký spôsob aby utiekol za hárajúcou fenkou...dokonca preliezol 2metrový plot)...všetko ošťáva ...a u fenky je zase obrovská nevýhoda/hlavne v byte/ že sa hára...ale to zas vyrieši sterilizácia. Povahovo nevidím absolútne žiadne rozdiely...
Ahoj, ja som sa kedysi pokúsila spraviť taký akoby seriál článkov pre psíčkarov, no nemalo to veľký úspech, tak som sa s tým na čas rozhodla prestať. Zhodou okolností práve v prvých dvoch článkoch píšem o výbere čistokrvného psíka, o tom ako veľmi uškodila popularita plemenu yorkshireský teriér a tiež o tom, ako mimoriadne dôležité je snažiť sa kupovať psíky len s preukazom pôvodu – PP. Ak nie, tak si vziať radšej psíka z útulku. Čiže presne to na čo sa pýtaš. Takže ak ťa to naozaj zaujíma, presne o tom píšem v týchto dvoch článkoch. Aj keď je to tak strašne podrobná problematika, že by sa k tomu dalo povedať ešte oveľa viac
A čo sa toho pohlavia týka, tak v povahe nie je prakticky žiaden rozdiel. Treba si ale uvedomiť, že sučka cca 2 razy do roka hára, vtedy na ňu treba dávať väčší pozor, nepúšťať ju k iným psom. Čo sa tej krvičky týka, tak niektoré fenky sú menej čistotné niektoré viac. Moja je tak čistotná, že keby to neviem podľa iných znakov rozpoznať, tak skoro ani nezistím, že hára No a psíky zase zvyknú všetko značkovať. Ak plánuješ odchovať šteniatka, tak potom si kúp radšej fenku (samzrejme v takom prípade jedine s preukazom pôvodu). Ale ak máš psíka, taktiež ho môžeš ponúknuť na krytie, takže potomstvo ak ti na tom záleží môže byť samozrejme zachované tiež, len šteniatka budú odchované pri fenke.
@Areyco Nuž ako som už písala, je to individuálne, ja po mojej sučke nenájdem ani jednu kvapku krvi. Neustále sa vylizuje...
@Ribo Prečo myslíš? Vo výcviku nie je prakticky žiaden rozdiel, tak naozaj nevidím na to dôvod...
@Lilluska228 Niektoré fenky vedia byť veľmi čistotné a žiadne nohavičky nakoniec vôbec nie je treba Nemyslím si, že fenky sú prítulnejšie, poznám strašne prítulných psov, aj jedného papillona, on je povedala by som absolútnym stelesnením prítulnosti A moja havina mi neujde ani počas hárania, ona sa ma stále drží.
@Pedall@Husky Aj malý pes je normálny pes. Aj malý pes by mal mať zvládnutú základnú poslušnosť a hlavne nebyť príliš rozmaznávaný. Aj malý pes môže byť plnohodnotný spoločník človeka, môže aj strážiť, poznám dokonca aj malé psíky, ktoré sú výborné v stopách či obrane... Ale to si musia uvedomiť v prvom rade majitelia týchto psíkov a správať sa k nim ako k normálnym psom a nie ako hračkám. Lebo inak z nich môžu vyrásť aj neposlušné ubrechané uzlíčky nervov, aké máte asi na mysli vy.
@Andygirl 13,14 úplne súhlasím A inak vidíš, čo sa toho hárania týka, možnože to robí aj moja, ale tak ona sa zas strašne často vtedy vylizuje, tak neviem
my máme fenku, už 7 rokov, keď sme si ju brali, mala dva, a milujem ju najviac na svete. aj keď bola z útulku, bola vychovaná, neocikáva každý roh (iba každý druhý), nebehá a nezdrhá za fenkami (so psom za účelom párenia sa zdrhla tak vážne len raz). doma je to pohoďáčka a leňoch, a vonku sa tvári drsne. ja by som si fenku vzala.
@Lenkaska1 ono ide o co naco presne si alergicka, ci na chlpy, alebo na psie bunky alebo naco.... a ako silno sa ti prejavuje alergia? lebo je vela druhov alergii.... a mnohi moji znami su alergici a aj tak sa ich alergia v pritomnosti psa neprejavuje, popr sa jej prejavy zmiernili potom co si zadovazili psa.... kazdy pes ma inu srst, treba hladat.
pre alergikov sa odpurucaju najviac cinske nahace alebo ine bezsrste plemena.... kym yorkovia neboli popularny tak pre alegrikov sa jednoznacne odporucali pudle, no na nich ma kazdy vlastny nazor.... vela ludi ich nema rado, ja som mala 2 pudlov a boli to fajn psy. potom tusim aj bichony.... ono sa da toho najst viac, len sa treba poobzerat kusa....
@Azizi tak to si mala teda šťastie na tú fenku =D Moja mi vždy utekala a všade boli po nej kvapky krvi... A zas s tou prítulnosťou.. mám doma 2 fenky, ktoré sú strašne prítulné... jedna skučí keď odídeš z miestnosti a nezoberieš ju so sebou a druhá je síce miernejšia varianta ale tiež by sa stále maznala... a čo poznám psy tak raz pohladkať a už sú preč =D A u tej druhej neviem ako to bude počas hárania, má len 3 mesiace.... uvidíme
@LILLUSKA228 tak jej daj ochranne nohavicky, mne sa to sice nikdy nestavalo ale museli sme ich kupit aby na nu neskakal nas les a prijala ich bez problemov
a to ze fnuka ze odides z miestnosti nieje moc dobre, pretoze moze byt vo velkom strese, to by si ju mala naucit, moja sa tiez rada mazna ale ked vidi ze ide niekto prec alebo o nu nema zajem proste zalahne a spi, alebo sa hra s macom
@soraya pudlíci su zlaty ja mam rada vsetkych to je alergia celkovo na psa nielen na jeho chlpy ale tiež sa mi doteraz nijako neprejavila len na macku sa mi prejavila
@Lenkaska1 ak sa ti alergia doteraz neprejavila tak byt tebou skusim si vyhladat plemeno ktore naozaj chcem, a skusit sa s nim stretavat, byt s nim viacej v jednej miestnosti a tak.... a ak sa neprejavi alegria tak mozes hocake plemeno lebo ak mas teda alergiu na kozu psa tak mas aj na yorka, to uz mas potom fakt jedno, york ma taku istu okzu ako vsetky ostatne psy....
a kedze chces fenku, tak ak bude bez pp, urcite ju daj sterilizovat, vyhnes sa nechcenym steniatkam....
@Andygirl už sme ju sterilizovali takže je po probléme
A ako ju to mám naučiť? Keď ono mama je s ňou celý deň a furt sa jej venuje... Ja viem že to nie je dobré ale čo mám robiť aby sa odnaučila? a ako aj ona zaľahne po polhodine skuvíňania
@Zimuska ano, ved ona sa hara len dva krat do roka, tak vtedy za nou pes stale beha a strazi si ju, ani ju nenecha v inej miestnosti alebo nemoze s nami vtedy do postele ale to len dva tyzdne max je on haklivejsi, je to uplne v pohode
@Lilluska228 ona musi vediet ze je v poriadku ked si prec, ze je v bezpeci ona aj ty, takze ked prides domov tak by si nemala ju velmi vitat, alebo ak neknuci ked odides vratit sa a pochvalit ju, ked knuci proste ignotovat
V prvom rade by som ti odporúčala si ešte niečo o psíkoch naštudovať, ak budeš mať vybrané konkrétne plemeno, tak skús nejakú knihu o tom plemene, aby si mala aspon základné vedomosti o psíkoch.Určite ti to pomôže v tom, aby si zvládla staroslivosť a výchovu toho psíka.
A aj psík aj fenka má svoje plusy aj mínusy, je to len na tebe, ako sa rozhodneš.
Medzi plusy feniek patrí, že sú čistotnejšie ako psíkovia, sú aj vernejšie svojej rodine, prítulnejšie, medzi nevýhody patrí to háranie, vtedy bývajú fenky dosť nekľudné, treba dávať pozor aby nedošlo k nechceným potomkom, ale tých pár dní sa to dá vydržať, prípadne ju môžeš dať vykastrovať, ako sa rozhodneš, záleží len na tebe.
Ja som svoju nedala a tých pár dní to vždy nejako zvládnem, len treba dávať pozor
Psíkovia sa síce nehárajú, ale zase vždy je na okolí nejaká fenka, ktorá sa hára a preto zvyknú často utekať, prípadne sú z toho roztržitý a tak
A či s PP alebo bez, ak si zoberieš psíka s PP, máš ako-takú istotu, že ten psík bude zdravý, že nemá skryté ochorenie, ktoré by neskôr mohlo spôsobiť starosti a jeho liečba by vyžadovala aj dosť financií.
Pri psíkoch bez PP ideš do väčšieho rizika, nemáš istotu, že jeho rodičia boli zdravý a úplne v poriadku.
A york je dosť temperamentný, takže s tým musíš počítať, ale ak si taká aj ty a vedela by si mu venovať dosť času nemusí to byť problém.
s PP= s papierami akmá papiere tak je čistokrvný ... a možeš s ním chodíť aj na výstavy
bez PP - nemá papiere t.j. nemáš isté či je alebo nie je čistokrvný ... ale skor nie ... lebo takéto psy to potom mavajú pokial su čistokrvné ... A s PaPierami je oveľa drahší .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
.
Aký Pán taký pes
V paneláku máme dosť yorkshirov, aj psa aj sučku, ona je maximálne zlatá, troška šialená ale ešte má málo rokov... nuž a pes, ten čím je starší tak je debilnejší sú to teriéry tak s tým počítaj, majú dosť prchlú a ostrú povahu
Tiež mám teriéra, a nikoho nemá rád ale za to môžem ja
A nekastrovali sme ho a pravdupovediac, nikdy sa nikomu na nohe neodbavoval, @lilluska228
a radšej fenku, predpokladám že ho chceš mať doma a psy, väčšina má vo zvyku značkovať si veci čo je veľmi nepríjemné a mnoho krát sa to ani nedá odnaučiť. feny sú od prírody čistotnejšie
sak to je uplne odveci detska hracka a nie pes...
terier je velmi náročná povaha psa ked ho mám doma tak viem je to veľmi bitkársky typ ludia sa biť s každými psami moj utoci aj na niektorých ludi a poznám velmi vela ludi ktorý maju yorka a robia to isté
ja som skončila aj s teriermi lebo je to náročné a uštekané vrčiace plemeno moj je dosť hyperactivný čiže ho brávam na velké výchácky s loptami či s frisbee alebo robíme ešte psie športy
mám skúsenosti ja som psíčkarka velká a mám známosti a veľmi veľa ludi poznám ktorý maju toto plemeno a niesú sním na 100% spokojný koli ich povahe ja som skonšila s teriermi a bez papierových psov dosť som si snim vytrpela chorob a do konca života mi berie tabletky na srdce....to by som si račej ked malého psa tak odporúčam kavaliera alebo jack russel terier bud parson alebo klasický račej to než york aj jack russel je ustekany ale menej a viac miluje ludi aj psov aj sa viac rád hrá ale volba je na tebe ale ja som skončila s teriermi
pri fenke sa musíš zmieriť s obdobím hárania
co tak skusit sa pozret do utulku alebo karantenky? najst si nieco mile, pekne, bytove a ZACHRANIT tomu ZIVOT?
ja by som brala fenku ale urcite by som ju dala sterilizovat....
"Najskôr pes pomáhal človeku pri love, neskôr sa stal strážcom a ochrancom ľudských obydlí. V neskorších dobách, ako sa postupne vyvíjalo mnoho psích plemien, poskytoval pes človeku čoraz viac užitočných služieb. Zato u ľudí nachádzal dostatok a pravidelný prísun potravy a taktiež ochranu."
co z tohto splna yorkshire?
ked chces hracku, chod do Dracika a nekupuj psa
A čo sa týka psíka, keď zacíti hárajúcu fenku, stráca hlavu. Nevidí a nepočuje a to spravidla požiadavky "gazdu". Rád sa vtedy túla. Preto vodiace psy pre nevidomých sú spravidla kastráti. Môže neustále bojovať o vedúce postavenie vo svorke, potrebuje pevnú ruku. Hlavne ak je to teriér! Môže agresívneješie obhajovať svoje teritórium, čo môže byť fajn ak sa vám pokazí zvonček - ohlási každú návštevu. Aj tú myšaciu.
Všetko čo som vymenovala, môže mať aj svoje výnimky! - je teda na Tebe, pre čo sa rozhodneš. Ja som mala volakedy fenku v paneláku. A toho hárania sa netreba zbytočne báť. Po pár rokoch psíčkarenia sa aj tak žiaden koberec zaručene nebude blyšťať čistotou. Preto jeden - dva neidentifikovateľné fliačiky čo sa prípadne môžu "zadariť" to nevytrhnú z biedy....
a priatel ma malu yorkshirku a teraz prvykrat hara a uplne v pohode obcas necha za sebou nejaku kvapku ale nezaspinila nic skoro a je velmi mila pritulna a hrava a co ja poznam yorkshirov tak su vsetci strasne bojazlivi
ale neviem osobne mam psa aj fenku a neviem ti povedat co je lepsie.. tak ale pes stale zdrha ked zaciti haravu fenu a je strasne tulavy.. a zas ten ktoreho som mala predtym (lhasa apso inak ti tiez neplznu bol uplne v pohode takze je to velmi individualne..
Takže asi tak .
Prvý
» www.birdz.sk/webka/azizi/blo...
Druhý
Ak by si sa náhodou rozhodovala aj pre psíka z útulku, tak aj tomu som venovala zopár viet v blogu
Tretí
A čo sa toho pohlavia týka, tak v povahe nie je prakticky žiaden rozdiel. Treba si ale uvedomiť, že sučka cca 2 razy do roka hára, vtedy na ňu treba dávať väčší pozor, nepúšťať ju k iným psom. Čo sa tej krvičky týka, tak niektoré fenky sú menej čistotné niektoré viac. Moja je tak čistotná, že keby to neviem podľa iných znakov rozpoznať, tak skoro ani nezistím, že hára No a psíky zase zvyknú všetko značkovať. Ak plánuješ odchovať šteniatka, tak potom si kúp radšej fenku (samzrejme v takom prípade jedine s preukazom pôvodu). Ale ak máš psíka, taktiež ho môžeš ponúknuť na krytie, takže potomstvo ak ti na tom záleží môže byť samozrejme zachované tiež, len šteniatka budú odchované pri fenke.
to sme dvaja bratu
@Ribo Prečo myslíš? Vo výcviku nie je prakticky žiaden rozdiel, tak naozaj nevidím na to dôvod...
@Lilluska228 Niektoré fenky vedia byť veľmi čistotné a žiadne nohavičky nakoniec vôbec nie je treba Nemyslím si, že fenky sú prítulnejšie, poznám strašne prítulných psov, aj jedného papillona, on je povedala by som absolútnym stelesnením prítulnosti A moja havina mi neujde ani počas hárania, ona sa ma stále drží.
@Pedall @Husky Aj malý pes je normálny pes. Aj malý pes by mal mať zvládnutú základnú poslušnosť a hlavne nebyť príliš rozmaznávaný. Aj malý pes môže byť plnohodnotný spoločník človeka, môže aj strážiť, poznám dokonca aj malé psíky, ktoré sú výborné v stopách či obrane... Ale to si musia uvedomiť v prvom rade majitelia týchto psíkov a správať sa k nim ako k normálnym psom a nie ako hračkám. Lebo inak z nich môžu vyrásť aj neposlušné ubrechané uzlíčky nervov, aké máte asi na mysli vy.
@Andygirl 13,14 úplne súhlasím A inak vidíš, čo sa toho hárania týka, možnože to robí aj moja, ale tak ona sa zas strašne často vtedy vylizuje, tak neviem
vo vseobecnosti by som si kupila skor sucku...su kludnejsie /pri niektorych plemenach/ a vernejsie...
a rozhodne len s PP...
pre alergikov sa odpurucaju najviac cinske nahace alebo ine bezsrste plemena.... kym yorkovia neboli popularny tak pre alegrikov sa jednoznacne odporucali pudle, no na nich ma kazdy vlastny nazor.... vela ludi ich nema rado, ja som mala 2 pudlov a boli to fajn psy. potom tusim aj bichony.... ono sa da toho najst viac, len sa treba poobzerat kusa....
a to ze fnuka ze odides z miestnosti nieje moc dobre, pretoze moze byt vo velkom strese, to by si ju mala naucit, moja sa tiez rada mazna ale ked vidi ze ide niekto prec alebo o nu nema zajem proste zalahne a spi, alebo sa hra s macom
@soraya pudlíci su zlaty ja mam rada vsetkych to je alergia celkovo na psa nielen na jeho chlpy ale tiež sa mi doteraz nijako neprejavila len na macku sa mi prejavila
a kedze chces fenku, tak ak bude bez pp, urcite ju daj sterilizovat, vyhnes sa nechcenym steniatkam....
A ako ju to mám naučiť? Keď ono mama je s ňou celý deň a furt sa jej venuje... Ja viem že to nie je dobré ale čo mám robiť aby sa odnaučila? a ako aj ona zaľahne po polhodine skuvíňania
@Lilluska228 ona musi vediet ze je v poriadku ked si prec, ze je v bezpeci ona aj ty, takze ked prides domov tak by si nemala ju velmi vitat, alebo ak neknuci ked odides vratit sa a pochvalit ju, ked knuci proste ignotovat
A aj psík aj fenka má svoje plusy aj mínusy, je to len na tebe, ako sa rozhodneš.
Medzi plusy feniek patrí, že sú čistotnejšie ako psíkovia, sú aj vernejšie svojej rodine, prítulnejšie, medzi nevýhody patrí to háranie, vtedy bývajú fenky dosť nekľudné, treba dávať pozor aby nedošlo k nechceným potomkom, ale tých pár dní sa to dá vydržať, prípadne ju môžeš dať vykastrovať, ako sa rozhodneš, záleží len na tebe.
Ja som svoju nedala a tých pár dní to vždy nejako zvládnem, len treba dávať pozor
Psíkovia sa síce nehárajú, ale zase vždy je na okolí nejaká fenka, ktorá sa hára a preto zvyknú často utekať, prípadne sú z toho roztržitý a tak
A či s PP alebo bez, ak si zoberieš psíka s PP, máš ako-takú istotu, že ten psík bude zdravý, že nemá skryté ochorenie, ktoré by neskôr mohlo spôsobiť starosti a jeho liečba by vyžadovala aj dosť financií.
Pri psíkoch bez PP ideš do väčšieho rizika, nemáš istotu, že jeho rodičia boli zdravý a úplne v poriadku.
A york je dosť temperamentný, takže s tým musíš počítať, ale ak si taká aj ty a vedela by si mu venovať dosť času nemusí to byť problém.
bez PP - nemá papiere t.j. nemáš isté či je alebo nie je čistokrvný ... ale skor nie ... lebo takéto psy to potom mavajú pokial su čistokrvné ... A s PaPierami je oveľa drahší .