Tak na začiatku tohto blogu chcem všetkých upozorniť, že nie som nacistka, neonacistka ani nič čo by sa týmto hlúpostiam podobalo. Som normálny občan SR a chcela by som sa k tejto problematike vyjadriť. Možno to bude považované za rasizmus a nejaký admin mi to zmaže, no najprv si to aspoň prečítajte!
Hmm tak si idem vlakom od sestry na internát a ako zvyčajne jeden vagón bol plný rómov a druhý bielych. Ja si tak idem kľudne naplnená spokojnosťou a šťastím z návštevy a hľadám niekde voľné miesto. Tak si sadnem a zrazu sa objavia tri rómky a do mňa že :" vypadni! Choď preč!" Ja na nich s vyplieskanými očami pozerám že čo chcú, no radšej som sa zdvihla a sadla si na vedľajšie sedačky. No ony začali po mne nadávať. Neurobila som nič, pretože som vedela, že ak niečo urobím, tak si ma nájdu. Vedela som, že v tom vlaku je nespočetne veľa rómov a vystupujú tam kde ja. No mala som sto chutí im niečo urobiť no zvládla som to.
To nie je ale všetko.
Sestra mi rozprávala svoj príbeh. Bolo to niekedy v lete a ona asi v 6 mesiaci tehotenstva išla niekam do mesta. Prišiel k nej malý cigán a pýtal ju peniaze. Povedala, že nemá a on jej z celej sily dal päsťou do brucha!!! Našťastie sa bábätku nič nestalo... Ale aj tak, je už len toto normálne? Som práve až červená od zlosti! Vtedy ma to dojalo a za ňou išla banda rómov samozrejme! Od vtedy som úplne zmenila postoj!
Ako nechcem ich urážať, lebo viem, že to nie je len farbou pleti ale je to podľa Vás total normálne? Ja mám s nimi veľa zážitkov ( ako ma jeden schytil a chcel bozkávať, ako mi zasa iný vo vlaku spieval ľúbostné rómske piesne a celý vlak sa smial), no ale neviem, niektoré veci presahujú hranice a podľa mňa by sa to malo začať konečne riešiť!
Ja som rozmýšľala ako by sa to dalo riešiť, aj som na niektoré teórie prišla, no neviem či to tu má zmysel teraz riešiť.

Potrebovala som si vybiť zlosť aspoň tu... Tak posúďte sami či to je rasizmus, alebo skutočnosť!

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
lintu29  13. 3. 2009 21:48
hej hej...niektorí už prestávajú byť tak celkom normálni...
 fotka
driver  13. 3. 2009 21:59
Je to tak, všade je o tom počuť, sú aj výnimky, ale málo a tie akurát potvrdzujú pravidlo . Šiel som S kamarátom z Prahy a do kabínky vo vlaku ku nám prišli štyria cigáni - starší robotníci. No ale to je sranda akí sú oni zvláštny, proste cigánska krv, oni by sa len stále zabávali a tak - pili stále z fľaše nejakú vodku a stále tam fajčili, aj keď nám to vadilo a bolo to pre nefajčiarov. Rehotali sa , až pukali . Keď prišiel revízor, že čo sa to tu deje ? (fľaša na zemi prázdna, špaky) a oni že nič, nič, my tu nepijeme ani nefajčíme Keď jeden zaspal, tak mu ostatní namazali po celej tvári indulonu na hrubo, dali mu do nosa a uši nejaké vaty či čo XD (sa tu rehocem) no riadne ho znetvorili a prišiel ďalší revízor a ho zobudil, že prosím si občiansky a on nevedel, čo ma na tvári. Chodil po vlaku aj nejakí dobre oblečený a ovešaný cigáň a rozprával sa s nimi po cigánski, že aby nás obrali a že si to rozdelia (živil sa tým). Našťastia tí naši boli dosť rozumný čo sa týka týchto vecí a poslali ho doprdele. Viem to, lebo mi to potom ten jeden povedal a vravel že oni sú slušný ľudia a takisto si slušne zarábajú na stavbe a nechcú nikoho okrádať. No ale inak komédia. Cikán je cikán, majú to v krvi...
 fotka
d170  13. 3. 2009 22:40
Súhlasím s tebou
A ak je niekto na Slovensku diskriminovaný, tak sú to iba ak poctivo zarábajúci ľudia, ktorý odovzdajú štátu na daniach,odvodoch dobre že nie polku svojej zarobene mzdy, ktorá ide potom takým, čo len zneužívajú štát na ich nemále dávky a neustále stavanie nových bytov pre nich, kedže všetko zničia.
A ten človek čo drie si potom z tej almužny čo nakoniec odstane nemôže dovoliť ani hypotéku, prípadne ak áno, tak môže živoriť dovtedy kým ju splatí, lebo skoro na nič mu neostanú peniaze.
 fotka
hasky  13. 3. 2009 23:24
...a najhoršie je, keď sa nejakí hyperaktívni aktivisti postavia na ich stranu a robia bordel s diskrimináciou a rasizmom...
 fotka
bluepanter  14. 3. 2009 09:29
najhoršie je, že keď sa aj ty brániš a nebodaj vyhráš bitku a zbiješ ich, tak máš na krku rasové napadnutie. Keď oni zbijú teba, tak je to len napadnutie. Tomu sa vraví spravodlivosť, rasové je to len z jednej strany...ble
 fotka
sanrajs  14. 3. 2009 15:50
Tak prečo máš v nicku 88?
 fotka
flussica  17. 3. 2009 22:13
@3 dobry postreh.



@6 nema to tam preto, preco Ta napadlo, s tym to nema vobec nic spolocne.



A teraz oficialne na tuto temu; Vies, oni toho mozu perfektne zneuzivat a aj zneuzivaju - vedia, ze si mozu dovolit, lebo biely clovek im nic nespravi, kedze vie, ze by to ihned sli ohlasit ako rasovy utok. No problem je v tom, ze to potom tak strasne zneuzivaju. A spravne poznamenal i
 fotka
flussica  17. 3. 2009 22:17
(sorry, nechtiac som klikla na odoslanie skor)

* presne ako poznamelal i @ bluepanter.. Proste uz by sa tieto rasisticke zakony mali zrusit, lebo robia z utlacanych jedine nas. Keby to bol iba belossky odpor a nenavist voci nim, nebolo bby tolko pripadov - ved zas bolo daco v televiznych novinach, ze vyhorel nejaky cigansky barak! Stat sa o nich potom stara, hlavne ze niektori bieli, co predtym aj poctivo pracovali, len nejakym nedopatrenim prisli o dzob, su teraz na uliciach apredavaju NOTABENE, no vidavam ich teda omnoho viac, ako ciganov - bezdomovcov.
 fotka
klidopido  8. 4. 2009 09:39
tak tak, štát sa o nich viac stará ako o nás, toto je už diskriminácia, zas neplatí to na všetkých sú aj vínimky
10 
 fotka
leviathan  3. 7. 2009 21:36
Rozprával som sa s jedným lektorom ktorý dával svojej triede projekt opísať Trnavu, čo sa im na nej páči/nepáči, vadí, čo by chceli zlepšiť. V každom jednom projekte bola spomínaná ako jediná chyba to, že sa nám tu nejak premnožili. Som rád že ich pomaly vysťahovávajú zo starého centra. Časom sa ich snáď aj zbavíme úplne.
Napíš svoj komentár