Prišiel som po ňu 18:10. Samozrejme autom. Ako vždy čakala ma už pripravená vonku. 


To by sme neboli my keby sme cestou ku mne nezastavili a nenakúpili v tescu redbull-y. Tiež sme mali hromadu gumených medvedíkov a žížalok. Spoločné nákupy ma bavia. Je radosť s ňou niekam ísť. Je celá v čiernom. Od topánok, cez nohavice až po vršok. Lesklé topánky s extra vysokou podrážkou, čierne. Bunda, tiež lesklá, čierna. Trochu pripomínala plášť. Má nižšiu postavu a dlhé dredy odfarbené na blond. Je silne, silne špecifická... 




Začal som tým že som ju posadil do sterea  medzi reprobedne a začal púštať tie najšpecifickejšie veci čo poznám. Holger Czukay & U-She - The New Millennium (2003). Elektronický album kombinujúci rôzne exotické prvky. Absolutne nepredvídatelný "dej". Jon Hassell - Listening To Pictures (2018). Akýsi elektronický ambient. Cely album miestami ako keby vychádzal z modulácie šumu. Prekvapivo všetko ju zaujalo.    




Neskôr sme si obaja sadli, vedla seba, na postel, s vyloženými nohami. Zapálili vanilkové sviečky. Otvorili si redbully a gumené žížalky a medvedíky. Pustil som jej Naceva - Nebe je rudy (1996). Vlastne sme ten album pri rozhovore počuli minimálne 4x... Tiež skupinu Cranes. Nasledoval psychedelický rock 1968... Skupina Can... 20 minútová skladba Yoo Doo Right. Legendárna skladba Vitamin C. Alebo môj oblúbený Butterfly. Všetkých interpretov poznala. Následne poprosila o skladbu od skupiny Doors, The End, moja oblúbená. Po dohraní som musel pustiť ešte jednu, Riders On The Storm.    




Pochválil som jej tričko... Opýtala sa, či sa mi páči. Odpovedal som jej áno. Vyzliekla si ho a dala mi ho. Sedelo mi. Sebe vytiahla nejake deravé z batohu a obliekla si ho. Urobilo to na mna dojem.  




Následne v súvislosti so skladbou The End od Doors som rozžhavil lampu projektoru aby som jej ukázal ako je táto skladba použitá vo filme Apocalypse Now (1979). Pri náletoch na Vietnam. 




Prezerali sme si web s jej umeleckými fotkami. Je to skutočný fanúšik fotenia. Má full frame zrkadlovku a velmi drahé objektívy v hodnote 5 tisíc eur. Človek by neveril čo všetko sa dá vyfotiť a čo všetko vyzerá dobre ak máte ten umelecký pozorovací talent. Pamätám si napríklad fotku hejna vtákov oproti oblohe... Hneď mi to pripomenulo film 21 gramov kde je uplne rovnaký záber. Prekvapivo som ten záber našiel behom pár sekund a stopol som ho. Aby sme si ho mohli podrobne spoločne prezrieť.




Neskôr sme prešli na umenie v reálnom čase. Sme rovnakí a mohli sme si to proste dovoliť. Ovoniaval som jej pokožku a kúsol som si do jej dredu. Pedantne som si prezrel všetky jej črty. Prezrel som si detaily uší, čelo... Mala krátke predliktia, malé dlane a malé prstíky. Jej ruky boli prijemne pevné a tvarované, chudšieho typu. Prezrel som si tiež tetovania na všetkých miestach jej tela. Do žiary z projektoru sme vydychovali dym a pozorovali ako sa v silnom a farebnom svetle projektoru vlní a rozplýva... Premietali sme na seba obrazce a obrazy... Vystrel som ruku a zaostril som na hladkú a bledú pokožku tlačítko play. Naklonila svoje telo, natiahla ruku a vystretím prstom sa ho s pôžitkom zlahka dotkla. Robili sme tiene, odrazy, hologramy po stenách...  




Prichádzal krásny a slnečný východ na modrej oblohe. Roztiahol som tažké závesy krémovej farby. Projektor zbledol. Mohli sme si dovoliť opäť púštať hudbu naplno bez oprávneného rušenia okruhu susedov z okolitých domov. Využili sme to. Plných cca 126db. Tento krát som púštal výhradne na jej želanie. Prvá vec nám uplne nesadla. Bolo to niečo od Radiohead. Potom nasledovala pre mna neznáma vec ktorá ma totálne uchvátila. WWW Neurobeat - Evropa. Alebo WWW Neurobeat - Čtverec. WWW Neurobeat - Strategie. Bol to uplný masaker. Tie výšky, dynamika, chvenie basov bolo cítiť všade. Striedali sme sa. Jeden počúval vždy v stereu v kresle a druhý si užíval chvenie basov na mäkkej posteli. Vela krát sme sa na seba pozreli a úprimne sa usmievali čistou radostou z dokonalého momentu. 11:15 som naštartoval auto do ktorého sme si spoločne nasadli a užili si ešte cestu k nej domov. Bol to krásny večer, noc, ráno a doobedie.





Ledva som stihol obed v reštaurácií, a mal som na sebe to čierne tričko, s bielym nápisom, "Hell is other people".





Neboj sa byť iným, vystúp z davu!





 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  30. 3. 2022 16:22
taky sukromny festival, ako sa patri!
 fotka
luc.ka  31. 3. 2022 19:17
dakujem, uz davno som nepocula riders on the storm… a www masaker ?
 fotka
abstraktdepres  31. 3. 2022 21:53
@luc.ka ďakujem. Včera som si na teba spomenul, počúval som Bjork... Dovolím si tvrdiť že všetky vyššie menované veci sú masaker Len každá trochu iným smerom. Ak by sa ti chcelo si ich dohladať... Tvoj vkus je evidentne kvalitný Dnes som si napísal podrobnejšiu verziu textu hore. Je 2x dlhšia.
 fotka
luc.ka  31. 3. 2022 22:17
@abstraktdepres vies co, urcite vudi viacere zaujimave a pocuvatelne ? ale k www sa mi proste hodi to slovo, dakedy davno som aj chcela kuk koncert, ale nejako to bolo narocne, lebo to bol proste.. masaker ?
 fotka
abstraktdepres  31. 3. 2022 23:23
@luc.ka Na tie koncerty je optimum tiež velké plátno... Inak ak sa tu nájde nejaky birdzák zo stredného slovenska s podobným vkusom a zmýšlaním tak ho rád spoznám. Ako lákače ponúkam velké plátno a mimoriadny zvuk...
 fotka
kemuro  25. 4. 2022 22:30
Vynikajúce. Zaujímala by ma aj extended verzia
 fotka
abstraktdepres  26. 4. 2022 01:31
@kemuro ďakujem! neviem či som viac nemal rozviesť detaily, atmosféru, podrobnosti... Možno sa príliš držím faktov. Napríklad ľudia ktorý tie skladby nepoznajú tak im tie dlhé názvy nič nepovedia...

V dlhšej verzií som viac rozviedol jej osobnosť a jej život zo širšej perspektívy. Tiež čo sme mali okrem žížalok. Hlavne je tam fakt masaker záver ktorý je ale príliš osobný, takže ho sem nemôžem dať... Názov je tiež masaker - "incest pod mikroskopom". Ktorý nadvazuje na obsah v texte...

Urobím pár zmien v texte až budem mať kus času a skontaktujem ta súkromne s dlhšou verziou.
 fotka
abstraktdepres  26. 4. 2022 02:11
Tak som trochu rozviedol ôsmi odstavec Je možné že tam časom ešte nejake veci podoplnujem
 fotka
kemuro  27. 4. 2022 16:30
@abstraktdepres Všimol som si. Určite áno. Dostalo sa tým do výpovede viac emócií a nadobudlo to patričnú hĺbku. Páči sa mi, ako sa s každým novým príspevkom osmeľuješ v objavovaní možností rozprávania a manipuláciou perspektív.
Napíš svoj komentár