Rano sa prebudim do skoreho slnecneho dna. Slnecne luce tancuju po mojej izbe. Je to chytlave. Pomaly aj ja zacinam tancovat aj ked hudbu nemam zapnutu. Dnes ma cakaju tri pisomky. Ale mne to nevadi. Beriem to na lahku vahu aj ked viem – ze nic neviem. Schystam sa do skoly a hasta la vista sladky domov.
Ako vzdy ked pridem pred skolu je tam len zopar prvakov ktori sa predbiehaju kto pride skor. Vonku mrzne no ja si aj tak sadnem na lavicku ktora je pred nasou skolou. V dialke vidim prichadzat nasu matikarku.
-Ach jaj...ako by som sa smiala keby tak spadla! Vravim si v duchu.
A zrazu BUM BAC!!!
Nie nie...nespadla nasa matikarka ale moja spoluziacka ktora sa posmykla na malej zamrznutej mlake.
Dostavam zachvat smiechu spolu s ostatnymi ktori videli toto uzasne Katkine vystupenie.
-To co bolo? Pomaly sa vykoktavam zo silneho smiechu.
-No co? Chcela som byt nenapadna.
-Tak to sa ti podarilo! Odpoviem a smejem sa dalej.
Skolska brana sa otvara. Jasne ze sa neotvara sama. Jasne ze ju otvara skolnik s pivnymi bruchom.
Vchadzame do satni kde je tma ako vo vreci.
-Auu!
Vrazila som do dveri od nasej satne. Kata sa zo mna zacne smiat no v tom vrazi do deviataka ktory siel zapnut svetlo. A uz sa smejeme obidve.
Prva hodina dejak. Co znamena aj prva pisomka. Nerobim si starosti pretoze dejak mi ide a preto nie je dovod aby som otvorila zosit a nakukla dos aspon jednym okom. Pisomka z dejaku za mnou. HA! Vsetko som vedela.
Druha a tretia hodina prebehla ako nic. Jasne ked kazdy sa bavil a nedaval pozor. Po zvoneni si vravime – aka zaujimava hodina a aka poucna.
Stvrta hodina je chemia a dalsia pisomka. Ani na nunic neviem no ani to ma neprinuti aby som sa zacala ucit. Ved predomnou sedi Kika. Ta to bude vediet radsej sa pojdem prejst po skole s mojou spolocnickou Katkou.
Piata hodina je anglictina s mojou a Katkinou ,,oblubenou“ ucitelkou. Ked nam ptikaze vybrat papiere na scenu prichadzamemy dve ,,uzasne“! Nase prehovaranie je uspesne. O ostatne sa nestarame a hned vyberame papier na piskvorky.
Konecne pocujem posledne zvonenie dnesneho dna a hura do mesta! Ako nahle opustime budovu skoly nam prepne v hlave na sfetovane holky
V meste sa ideme nachalovat do nasej oblubenej bageterie. Potom si sadneme pred divadlo a pozerame sa na ludi a popri tom komentujeme vsetko mozne.
Tak a je cast ist domov aby mams nic nezistila.
-Goodbay my lover Katka zajtra v skole! Lucim sa s Katuskou.
A uz teraz viem co budem robit ked pridem domov. No predsa sa ,,ucit“ kedze mame zajtra dve pisomky

P.S.: Keby ste niektori pondelok v meste zazreli dve holky ktore sa valaju dobre ze nie na zemi tak to budeme my dve s Katkou.

 Blog
Komentuj
 fotka
spiderwoman  11. 11. 2007 20:20
vesely zivot mas
 fotka
happychicken  11. 11. 2007 20:37
ano to mame sice som nespadla na lade ani nenrazila do deviataka ale rozumiem tomu co si chcela povedat Katka je stastna ze ta ma a som vdacna za kazdy pondelok,ked sa dopujeme liekmi a naham hippiesakov po elektrickach(pozdravujem) ZUZKA milujem Ta!!a nas zivot
Napíš svoj komentár