Keď tak uvažujem , v školstve je tak strašne veľa vecí nespravodlivých a učebné plány sami nevedia , čo nám majú do života dať .

A k tomu je najlepšie to , že ako napr. ja čo som na vysokej škole , niekoho doučujem nejaký predmet pred skúškou ... a on to dá na "E" a ja nie .. ako je to možné ? Vety hodnotené maximálne subjektívne a zaujato , voči vlastným vedomostiam profesorov , ktorý očakávajú rok čo rok tie isté poučky , ktorým možno ani sami nerozumejú.

A teraz sa pýtam , kde je spravodlivosť ?
Pračo máme vedieť niečo čo nás nikdy nezachráni , a ani nám to nepomôže v našom rozumovom vývoji .

Škola by nám predovšetkým mala povedať , ako sa v živote neoklamať . Všade v uliciach máte hromadu ľudí , ktorý čakajú len na to aby vám mohli vytiahnuť peňaženku z málo polotvorenej tašky .

Matika - integrály , derivácie , výpočet determinantov .... načo nám to bude , pokiaľ nebudeme programovať , alebo písať vedecké články týkajúce sa super záživnej témy matiky ???
Prečo to od nás pýtajú , keď to v skutočnosti nemožno využiť v reálnom živote .. ?

Skutočnosť je však taká , že aj napriek tomu , čo nám má dať škola , tak 70% je proste zbytočných . Ja sa to ajtak ale učím , pretože podstata , prečo to tak je ... je skrytá v tom , že nás majú naučiť , prekonávať prekážky , ktoré nám dá do cesty sám život ...
Tento rok budem mať 20 rokov ... študujem na výške prvý rok .. a mojou úlohou je učiť sa ... cez semester menej- cez skúškové viac , ale v podstate som na tom ešte dá sa povedať dobre .. je to totiž jediné čo musím , nato a by som pre spoločnosť nebol zbytočný .. koľko mladých ľudí musí denne vstávať do práce , pretože sa im proste nechcelo kedysi keď sedeli v školskej lavici a mohli rozhodnúť o tom , ako budú žiť .

Nech už ste teraz na akejkoľvek škole ... pamätajte ... každý deň môžte rozhodnúť o svojej budúcnosti a hoci škola ako taká má mnoho nevýhod .. jej obrovskou výhodou je to , že vám môže určiť smer .

Nech už sem dáte akékoľvek komenty .. ak nejaké budú ... nechcem a by ste si mysleli , že som jednoznačne na strane každodenného učenia ... práve naopak .. učiť sa treba len a len preto , aby sa nemohlo povedať , že sa niekomu proste nechcelo ..
Ja sám som sedel v školskej lavici už 14 rokov /cca/ a viem o čom to tak približne je ...
aj mne sa x- krát nechcelo , po zlom hodnotení profesora , alebo nad látkou , ktorá mi v živote nepomôže , ale pamätám na jedno ... musím bojovať .. škola ani zďaleka nieje to najhoršie .


ďakujem za pozornosť

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
d170  25. 1. 2009 21:52
Spravodlivosť nie je, to si už zistil iste dávno. Ono akú známku človek dostane, to ovplyvňuje nálada profesora/komisie, či si im sympatický, často či aj niečo dáš... Vedomosti tam zohrávajú menšiu úlohu.
A pokiaľ má človek možnosť študovať, bol by hlúpy, keby ju nevyužil, neskôr by to iste oľutoval.
Napíš svoj komentár