Naposledy sa Spermhmlovina, ktorú sám Cowboy spôsobil svojim neplánovaným pohlavným aktom, nebezpečne pribížila. Jerguš sa zase dostáva do štvrtého štádia degenery. Urgas je možno vládcom nekrofilných pirátov a Cowboy musí použiť ďalší zo svojich tromfov, ktorý však nie je na prostatu.

Spermhmlovina sa už fakt že priblížila. Až tak blízko že medzi povrchom Cowboya a Spermhmlovinou začala iskriť statická elektrina o veľkosti 10 na pol nekonečna. To sa na zemi dá prirovnať zoškvareniu myšieho chvostu o dĺžke 5 centimetrov za hriešnych 0.0000000903800731 sekundy.
-Jerguš! Spamätaj sa, Jerguš! , ozývalo sa z kvalitných Humbulumbu.
Jerguš opísal pravým okom závodný okruh Monte Carlo, ľavým to isté zrkadlovite a vrhol žalúdočnú kyselinu s treskou na cowboyove megachlpy.
-Óóóó niííéé, už je vo štvrtom štádiu! , nemohla to zniesť Milada.
Space Cowboy vstúpil do Spermhmloviny. Nasledovala triaška a Cowboyom to začalo hrozivo máchať až to vyzeralo že sa zmení na geoid. Ale nestalo sa. Najdesivejšie náboje liteali sem a tam. Boli strašne desivé. Boli dosť desivé na to, aby sa Cowboy cítil ako pri obriezke. A ešte k tomu boli lesklo strieborné. Bolo načase, aby použil svoj tromf. Tesne nad vajgulami sa mu z bokov vysunuli prídavné valcovité trysky. Smerom od obvodu dovnútra začali svietiť zeleno-modré lúče a pri strede sa spájali. Vytvorila sa guľa, ktorá bola čoraz väčšia.
-Teraz sa všetci niečoho chyťte! , zavelil Cowboy.
Všetci sa chytili najbližšieho stabilného predmetu v miestnosti. Z trysiek vyšľahla modro-zelená plazma. Space Cowboy sa teraz hnal extrémnou rýchlosťou. Svetelná nebola. Každý najdesivejší náboj sa na ňom teraz rozpučil ako muška na čelnom skle pri prejazde diaľnicou.
-Vydrž, Cowboy! , povzbudzoval Pedro.
-Hlásim tržné poškodenie na pravej strane. Unikajú nám tekutiny určené na udržanie tekutín určených na pohyb kinetického výťahu.
-My tu asi umreme! , zakričala Hildy.
-Máš pravdu. Umreme, pretože sa nemáme ako dostať na záchod, keď výťah nefunguje a v COCKpite potreby vykonať nemôžeme, inak by sme poškodili prístroje.
-Budete to musieť vydržať. , ozval sa Cowboy.
Boli takmer von zo Spermhmloviny. Veľa rozbitných vecí bolo rozbitých.
-Už len kúsok, už len kúsok Cowboy!
Niekde na opačnom konci vesmíru sa zrazili dva asteroidy.
-Ešte päťdesiat metrov. , hlásili poslušne repráky.
Cowboy náhle vyletel z bieleho mraku. Vyzeral krásne, ako keby sa práve narodio malé dieťa, ktoré sa v štrnástich stane feťáckym delikventom. Pokrytý striebornou z najdesivejších nábojov vyzeral ako najkrajšia vesmírna loď so striebornou metalýzou za stotisíc.
Všetko sa ukľudnilo, všetci sa zotavovali a zbierali popadané veci, no Jerguš bol plný energie.
-Čo sa tu všetci váľate na zemi a čo je to tu za bordel, sakra!
Všetkým rýchlo došlo, že Jerguš sa vyliečil z príznakov modrého čudlíka.
-Jerguš, konečne si zdravý! , jasala Milada.
-A aký by som mal byť?.......No, to je jedno. Ako dlho to ešte bude trvať do hviezdokopy M 48?
-Pozrite sa cez okno. , pomohol Cowboy.
Cez okno bolo vidieť guľovitý útvar vo veľkosti pinpongovej loptičky.
-To je ona!

Čo čaká našich hrdinov pri už zrejme krátkej cesty do hviezdokopy M 48. Ako sa Jerguš uzdravil? Kto opraví výťah a kto prvý z posádky vystúpi do kozmu kvôli diere v trupe? A je pre Cowboya nový náter bezpečný?
Čítajte Dukeho 7.časť!

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
zemina  1. 12. 2006 19:10
kde na to prosím ťa chodíte?tomuto sa hovorí fantázia super to je
Napíš svoj komentár