My všetci žijeme vo veľmi hektickej dobe .Neustále sa niekde ponáhľame, nemáme čas na správnu životosprávu, zbytočne si vytvárame problémy .Každý z nás, by rád z tohto hmýriaceho sa mraveniska unikol kdesi do sveta pokoja a mieru, krajiny kde je všetko dovolené. Tak ako sa ľudia od sebe líšia, tak sú aj rôzne variácie únikov z tejto doby. Určite každý má nejaký koníček, ktorému sa rád venuje. Podaktorí sa venujú športu, iní zas umeniu. Lenže týmto osobám sa nechcem venovať. Svoju pozornosť upriamim na osoby, ktoré si na základe ťažkých životných reálií vybrali jedno z najhorších riešení -drogy.

Jednou z najhorších vlastností týchto látok je to, že spočiatku pôsobia ako naši priatelia .Dávajú nám všetko čo chceme, pokoj, šťastie a vidinu lepšej budúcnosti. Na prvý pohľad za to nič nechcú .Lenže nakoniec, keď je už neskoro, zistíme, že nám zobrali to najdôležitejšie čo máme- našu dušu. Uvedomiť si ten bod, kedy sme sa stali závislými je ľahké aj ťažké zároveň .Je to približne vtedy, keď sa droga stane centrom nášho života. Je pre nás Dominu et Deus a jedinou svetlou chvíľou života. Niekedy v tomto okamihu, by sa mala zaktivizovať aj spoločnosť. Každá ľudská bytosť je jedinečná a zaslúži si, aby jej niekto pomohol Nie je dobré zatvárať oči pre problémami, s ktorými na prvý pohľad nemáme nič spoločné .I keď sa to nezdá, tak sú to obete, ktoré máme na svedomí my samy. Je to kvôli neustálym zápasom, ktoré vedieme každý deň .Žiaľ si neuvedomujeme, že tých druhých môžeme zraniť, lebo nie každý je silný.

Ešte raz prosím vás všetkých ,nezabudnite na dobrých ani na zlých. Snažte sa porozumieť problémy iných ľudí, lebo raz to budú možno i vaše ťažkosti. A aby, keď raz bude príležitosť, ste im pomohli.

Veď musíme raz niekoho spasiť, aby sme mohli aj my byť spasení.

pozn. Ospravedlňujem sa za kvalitu textu, ale bol písaný na jednej školskej protidrogovej súťaži asi za 20 min.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár