Niekedy v tomto case n-1 rok som polozufalo hladela na prazdne stranky diara The Zurnal, konkretne na cvicenie Desatrocnica, v ktorom si mate do detailov predstavit, aky chcete mat zivot o 10 rokov. Zdalo sa mi to nemozne. Ved predsa - posledne tri roky mi ukazali, ze zivot je nevyspytatelna splet udalosti a reakcii na ne. Co ja viem, co sa stane, koho stretnem, co budem chciet robit? Nemyslela som, ze zivotu mozem verit. Ze v nom mozem mat nejaku istotu. A tak som stranky Desatrocnice nechala prazdne.

Zaciatkom roka 2020 som oslavila svoje jubileum Doteraz si pamatam, ako sa mi STRASNE nechcelo organizovat oslavu. Aj chcelo, aj nechcelo. Vedela som, ze chcem stravit cas s priatelmi a takymto sposobom im podakovat, ze sme si boli vzajomne sucastou zivotov dalsi rok, no na druhej strane, mid-life splin ma neobisiel. Bola som zdrava, zabezpecena, zila som si zivot kompletne podla mojich predstav, a predsa som uz nebola az tak stastna. Chybala mi laska, zmysel toho celeho. 2019 bol sialeny - vkuse som randila, jeden, druhy, treti, desiaty - no prichadzali uz len sklamania. Kazdopadne, oslava sa vydarila, Pjur mi splnila moj odveky sen o uzasnej torte (DAKUJEM!) a zatvarali sme KC-cko. Vtedy to nebola ziadna vynimocnost – teraz? Co by som za to dala, zda sa mi to ako z ineho vesmiru. O par tyzdnov na to som opat odchadzala z KCcka okolo stvrtej rana a doteraz si pamatam na tu euforiu z poriadnych dramacov. Kto by to bol tusil, ze od tejto noci po cely rok 2020 do nocneho baru nevkrocim.

Zaciatkom marca sa mi celkom nemilo podarilo zlomit jedno uprimne a dobre srdce. Nuz, ponaucenie: ja sa do lasky sa nikdy, nikdy "nedonutim" rozumom. Ziadne take..."ved to pride casom, daj tomu sancu". Bola som hlupa, ten zlom veku ma nacas trochu zdepkoval - a spravila som chybu, ze som skusila vztah s niekym, kto mal navzdy ostat len vybornym kamaratom. Vztah samozrejme nevysiel a logicky som si znicila aj dobre kamaratstvo. Mrzi ma to obcas doteraz a vtedy v marci cerstvo po rozchode to dost zamavalo mojou psychikou. Ale, zivot sa ma zit a chyby sa maju robit, aby sme sa vedeli pohnut dalej.

Marec priniesol samozrejme okrem rozchodu aj Covid, ktory mi prevratil zivot naruby, este nim dobre zatriasol a statocne ma vyzmykal ako pracka s 1200 otackami. Ja, VELMI spolocensky tvor, zvyknuta sa kazdy den socializovat, diar mat vybookovany vzdy tak na dva tyzdne vopred, mat rezim v praci, rezim vo fitku, skratka vsetko. Od marca mam len permanentny home office a pocit, ze som zivot tak trochu prestala mat vo svojich rukach. Fnuk.

Nuz ale, prislo leto a s nim sa zmenilo vsetko. Stacilo ist na jedno jedine tohtorocne Tinder rande. Tu spravu z FB chatu, ktoru som napisala vecer Pjur (“I met a guy whom I want to marry!”) mu raz po svadbe ukazem Skratka a jasne – to musis citit na prvu. A tak nejak sa odstartovalo to najkrajsie, co mi tento rok dal.

Nechcem pisat s prilisnym patosom, ale ked mne to srdce neda. Je to ten, koho som si vysnivala. Je to muz, ktoreho milujem. Niekto, kto sa neboji veci riesit, kto mi od zaciatku dava najavo, ze mu na nasom vztahu zalezi a pocita s nim, niekto kto ma lubi a zaroven niekto, kto ma vie obcas dobre nastvat ano, sme obaja silne povahy a chce to obcas naozaj vela komunikacie. Ale to je na tom prave to krasne. Ten pevny zaklad, ktory budujeme, a to, co v mojich byvalych vztahoch velmi chybalo. A je pre mna niekedy az neskutocne, ked si uvedomim, ze za pol roka co sme spolu, uz mame vyriesene spolocne byvanie a so vsetkou vaznostou debatime o rodine. Kto ma nazivo pozna vie, ze ja som TA POSLEDNA na svete, ktora by si stavala vzdusne zamky. No ked to prislo a citime to ako tu najprirodzenejsiu vec ever, asi to o niecom svedci.

Zvysok leta som si sice neuzila az tak ako by som bola tuzila, ale kupila som si bicykel a prinavratila si staru lasku k bicyklovaniu. S frajerom sme si robili male vyletiky po cyklotrasach v BA a okoli, co ma strasne moc tesilo. Okrem toho sa mi v tom case podarilo dobre osefovat aj svoj job, upratat sa na (tentokrat) peknu a dobre platenu pohodovu klikaciu robotu. Je to to, co som teraz potrebovala. Viac penazi a menej stresu. Dik, som spoko a gratulujem svojej asertivite a vyjednavacim skills.

Tento rok sa nam udialo dost zmien aj v rodine, poriesili sme si nase rodinne nehnutelnosti, prestahovali babku a ja mam konecne vsetkych svojich najblizsich v jednom meste. Asi posledna vec, ktoru by som chcela spomenut je, ze sa mi pocas tohto roka opat podarilo par kil pribrat (asi 4). Korona, home-office, jedlo, blablabla. Hej, serie ma to. Ale pre tento rok bolo najdolezitejsie prezit, byt zdrava a ako-tak spokojna. Vsetko z toho sa podarilo. Od noveho roka mam uz plan, ako znova nakopnut fit zivot.

Suma sumarum, aj ked 2020 bol pre svet asi nie prave ten najlepsi rok, mne zmenil vsetko. Som TAK NESKUTOCNE STASTNA, ze sa to vsetko oplatilo, ze ta moja snaha makat a byt co najlepsou verziou samej seba bola uspesna. Ze snazit sa hladat moje druhe ja, co ma bude doplnat, sa podarilo. Ze som sa nenechala odradit, ze som sa nenechala spliest, ze som si zivot zariadila tak, ako som po tom tajne uz dobre dva roky tuzila. Mrzi ma, ze niektore vztahy kvoli Korone a obmedzenemu socialnemu kontaktu ochladli, no VERIM, ze dalsi rok uz bude vakcina a vsetko sa pomaly da do normalu.

A co moje tohtorocne medzisviatkove kazdorocne planovanie? Stranky Desatrocnice v Zurnali sa zaplnaju. Vidim ju celkom jasne – vytvorit si tu laskyplnu, kludnu rodinu, ktoru som ja nikdy nemala.

Najdi svoj pristav. Ja som ho nasla v Raci. Ak sa to vsetko podari, budem ta najstastnejsia bytost pod slnkom.

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  27. 12. 2020 16:39
mid life crisis v 30?
ale inak pekny blog. aj ked neverim vztahom, ktore do roka zacnu spolu byvat, drzim palce, nech ste ta povestna vynimka, lebo, ako sa hovori, obcas aj motyka vystreli
 fotka
jasmiine  27. 12. 2020 19:00
Zaraba sa v bezstresovej klikacej robote aspon 1200 v cistom a viac? Rozmyslam nad takou alternativou tiez.
 fotka
purenarcissism  28. 12. 2020 18:25
ty ! ty stastko som rada prijemne sa to citalo (jojo, zila som pre pasaze,kde som bola spomenuta!) nech to vydrzi !
lubim ta ty tapa
 fotka
willbebetter  29. 12. 2020 11:05
@tequila co 30tka je uz neskoro? mozno keby si bol zena, vnimal by si to inac
ale btw - to s tym, ze neveris parom, co spolu zacnu byvat do roka mi vysvetli, ze preco
 fotka
willbebetter  29. 12. 2020 11:06
@jasmiine ano aj nie. nastupny plat taky necakaj.
 fotka
willbebetter  29. 12. 2020 11:07
@purenarcissism lubim ta tiez!
 fotka
tequila  29. 12. 2020 17:20
30 je velmi skoro och a nechci ani, aby som zacinal o tomto, raz som uz napisal koment na 100 riadkov s dovodmi, preco nie ale poznam ludi, co zacali spolu zit uz po par mesiacoch a su hadam v cajku a nechcem, aby to brali osobne cize uplne v skratke je to rovnaky princip ako sa vyspat s niekym na prvom rande a argumentovat tym, ze aj tak by ste sa skor ci neskor vyspali, tak naco cakat a aspon zistis, ci to funguje
 fotka
lenkaska1  4. 1. 2021 13:04
Paradny blog, super citanie a som rada ze sa ti darilo

btw pri svojom minulorocnom blogu som si vysluzila podobny komentar od Karola:
» birdz.sk/lenkaska1/blog/...


samozrejme doteraz sme spolu ja na tom vidim len pozitiva a velmi vam prajem to spolocne byvanie..
 fotka
willbebetter  10. 1. 2021 21:58
@lenkaska1 ojj som ti zabudla odpisat vdaka moc za koment aj za prianie a k tomu byvaniu tiez suhlasim, zas ono kym to vsetko prebehne (je to proces) tak uz to aj ten rok pomaly bude, cize vsetko v cajku osobne si tiez myslim, ze ked si dvaja sedia, spolocne byvanie vobec nie je problem
PS: som rada, ze vam sa dari spolu tiez - nedavno som ta nahodou zbadala na FB v jednej skupine a ste velki symposi spolu
Napíš svoj komentár