Život je sladký. Doprajte si preto niečo znamenité. Trebárs radovánku, ktorá je v skutku neodolateľná. Táto kvetinová konfekcia obsahuje stopy šťavnatého granátového jablka, vyšľahanej jahodovej pusinky, lákavý karamel s hŕstkou cukrových lupienkov ruží, orosenej frézie, bielej pivónie a sviežej zelene. Ako by ste mohli odolať? Navyše, keď táto maškrtu pripomínajúca vôňa, nielenže ulahodí vašim zmyslom, ale nijako neohrozí vašu konfenkčnú veľkosť!

Musím priznať, že zmes jahody a karamelu, nie je práve to, čomu by som nevedela odolať, no Pleasures Delight od svetoznámej značky Estee Lauder, bola pre mňa veľmi milým prekvapením. Ak máte skúsenosť s Cherie od Christian Dior, myslím, že aj tomuto prídete na chuť.

Prípad Pleasures Delight by som však radila k orientálnym vôňam, aj keď to podľa popisu tak nemusí vyzerať. Na svedomí to majú tzv. bočné prísady ako ľalia, muškátový orech, chalcedón, „maršmelov“, vanilka a pačula.

Hlavná vôňa je sladká, ale nie ten typ sladkej, z ktorej vás rozbolí hlava. Granátové jablko a ľahký citrusový závan dodáva tejto vôni sviežosť až exotickosť. Aby sme to zhrnuli, ide o čisto kvetinový parfum s vôňou sladkosti- prvá vec, ktorú mi tento parfum pripomenul bol vanilkový koláčik s karamelovo-cukrovou polevou, posypaný kúskami jahôd a kvetinových lupienkov.... mňam! Tento parfum však napodiv nie je ani ťažký a už vôbec nie únavný, ako to býva vo väčšine prípadov sladkých parfumov, dokonca sa výborne nosí i počas letných horúčav.

Základ tvorí drevo a pižmo so zdravou dávkou pačuly. Ak je pačula to, čo vás odstrašuje (a to mňa teda často, keďže ide o veľmi výraznú vôňu korenia a borovice, trochu pripomínajúcu mätu), možno vám Pleasures Delight až tak nesadne. Zaujímavé na tejto vôni je však to, že práve pačula je tak vycibrená a jemná, že vôňu obohacuje o mierne zemitý nádych, hĺbku a sladký tón upevňuje bez pridávania akýchkoľvek rušivých elementov. Pleasures Delight neodporúčam ženám, ktoré obľubujú zmyselné a sexy vône. Pre tie je na trhu Angel od Thierry Mugler, vôňa, ktorú si pre jej sladkosť buď zamilujete alebo budete nenávidieť. Hravá- to je to správne slovo pre Pleasures, no netreba si to zamieňať s infantilnou, alebo nebodaj nevhodnou pre zrelšie a zmyselné ženy.

Sladké vône veľmi nemusím, ale Pleasure Delight určite patrí k najlepším sladko-ovocným parfumom, ktoré som v poslednej dobe vyskúšala. Leto sa blíži a určite každej z nás by sa páčilo byť o pár kíl ľahšia. Ktovie, možno vám práve tento parfum pomôže vzdať sa obľúbenej čokolády, či krehkých našľahaných pusiniek...

 Blog
Komentuj
 fotka
wessna  26. 3. 2010 14:25
Napíš svoj komentár